מבקש שתשתתפו בסקר...

offirla

New member
מבקש שתשתתפו בסקר...

שלום לכולם. בשנה הבאה אני צריך לבצע עבודת מחקר אקדמאית בנושא הקשור ל- נהיגה, רכב ו/או תחבורה. באופן מקדים, פירסמתי סקר, תחת "העולם שלי" שעוסק ב- נהיגה בזמן פסילה. אודה לכם מאוד על השתתפותכם בסקר וכן על תשובות אמיתיות. כמו כן, לכל מי שיש רעיון למחקר מעניין בנושא, אשמח באם יפנה אלי, למייל [email protected] או שישלח לי מסר אישי בנושא. בתודה מראש על השתתפותכם,

onlymine

New member
יש מלא נושאים שאפשר לחקור

השאלה באיזה נושא-מבחינה סוציולוגית, התנהגותית, פסיכולוגית..מה זה אמור לשקף?

offirla

New member
אפשרי גם כל השלוש...

אין נושא ספציפי, על זה אני אצטרך לחשוב... אני אצטרך לדון בנושא מכמה זוויות, למשל: מתחום החינוך, הפסיכולוגיה, הסוציולוגיה, הקרימינולוגיה, מתחום התשתיות, מתחום תפקוד הרכב ועוד...

onlymine

New member
למשל

חינוך-כיצד חינוך השפיע על אופן הנהיגה. ניתן להשוואת בין צעירים שעברו הדרכה של "אור ירוק" למשל לבין כאלה שלא. בין צעירים למבוגרים-לחקור הבדלי דורות ותרבויות, המבוגרים למשל שיותר שנים על הכביש בטח יותר עצבניים מאור אדום או מנהג איטי... הפסיכולוגיה-השפעה של חברה בחרכב על הנהיגה. כיצד נוהג אותו אדם אם יש איתו חברים באוטו או לא? [הכוונה יותר לצעירים] קרימינולגיה-האם אנשים שהם "פושעי תנועה" חזרו בהם מדרכיהן הרעות בעקבות התפסות, או שרק חשו ש"עכשיו כבר אין מה לעשות" ומאז לא דפקו חשבון"? העונש אליהם היה חמור מדי או קל מדי? כמובן שיש עוד

offirla

New member
לגבי הרעיון הפסיכולוגי...

כבר נעשה מחקר שכזה, גם בארץ וגם בחול ואלה תוצאותיו: • מגביר סיכונים לגבי צעירים: נהיגה בלילה • נהיגה עם נערים צעירים כנוסעים, מגבירה סיכונים, כאשר אין אף מבוגר בשטח • אצל מבוגרים – ההפך – נוכחות אחרים מפחיתה סיכונים • נהיגה עם למעלה משלושה נוסעים – מכפילה את הסכנה פי 4! • נוכחות של נוסעים גברים מגבירה סכנה גם אם זה נהג וגם אם זו נהגת • הכי מסוכנים בחו"ל: בני 16 - 17

onlymine

New member
אז אפשר לחקור אספקטים יותר ספציפיים

בכל אחד מהדברים שנחקרו, לפי רמת העניין שלך סתם דוגמה, אם מעניין אותך העניין של הנוסעים ברכב, אז אפשר לבדוק השפעות של נסיעה עם חברים, עם משפחה, עם אנשים שרק פגשו. נגיד אצל משפחה סביר להניח שהם יסעו רגוע כדי לא להלחיץ את ההורים, אנשים חדשים ינסו להרשים, וחברים אם זה נהג בן למשל אז עם חברים בנים שלו יסע אולי פרוע כדי להרשים אותם, אבל אם זה יהיה עם חברה שלו אז לאט כדי "לשמור" עליה...השאלה זה רק במה אתה מתעניין, כי הכי חשוב זה לבחור פחות או יותר משהו אחד מרכזי ולפתח אותו מאשר להסתער על מלא דברים בהרבה נוסעים ולא לגעת לעומק בכלום

8-AN

New member
ובסוף עוד יהיה הגדרה נוספת למלווה-

מעל גיל 24 וותק של 5 שנים, מעל גיל 30 וותק של 3 שנים או שהיא חברה שלו...

סקרים, לקבל, ולתת

אני מציע שבפרסם כאן התחייבות לפרסם את העבודה, במלואה, כאן. סוכ"ס, אתה משתמש בבמה כדי לקבל משהו - מן הדין שתתחייב גם להחזיר. בעבר, היו לא מעט מקרים שאנשים ביקשו השתתפות, ולאחר כתיבת העבודה - נעלמו.

offirla

New member
שכנעת אותי...

אני מבטיח, כי אפרסם כאן לינק לקובץ PDF, ותוכלו לקרוא את העבודה / עבודות שאני אגיש, בשנה הבאה. עוד אני מבטיח, לצרף לינק, לאחר שאקבל את העבודה, בצירוף הציון והערות הבודק. הפרסום יהיה, בין אם בסופו של דבר השתמשתי ברעיונות שלכם ובין אם לא. מיותר לציין, כי הפרסומים יהיו בכפוף לאישור הסגל האקדמי. במידה ולא יאושר לי, מסיבות שונות, אפרסם כאן את התקציר ואת המסקנות.

צעד אחד קדימה -

עכשיו - אם יורשה לי - אנא פנה למנחה, וקבל ממנו התחיבות (או ממי שמוסמך לתת התחיבות כזו) לפרסום. אני אישית מבטיח להשתתף בסקר אם התשובה תהיה חיובית.

offirla

New member
מנחה ופרטים נוספים

יהיו לי רק במהלך השנה הבאה. לאחר, שהתחיל את השנה הזו, יהיו לי עוד כמה קורסים הכרחיים לפרוייקט הזה. אני אדע, מה עשו החבר'ה שסיימו השנה (כי אסור להעתיק / לפתח דברים שהגישו אותם ב- 3 השנים האחרונות). בקיצור, בשנה הבאה אני אהיה יותר חכם, אני אדע אילו מנחים יהיו לנו, מה ההתמחות של כל אחד מהם. ורק אז אני אוכל לבחור נושא, להגיש אותו ולקבל עליו אישור או שאצטרך לחפש נושא אחר. אבל כל הסיפור הזה, יתחיל מחודש נובמבר (תחילת השנה האקדמאית)...

למעלה