מבקש תגובות

תגובה. אז ככה:

התמונות בהחלט מחממות את הלב. אין ספק. אך - אין בהם להעיד, ולו במקצת, על הנאמר פה בעבר. ביחידת עוקץ - יש האובים כלבים (מאוד), ויש שאינם אוהבים כלבים כלל. ומבחינת הצבא - הכלב הוא כלי נשק נוסף בידי החייל. כמו מאג, למשל. ועכשיו לפירוט: חלק ניכר מהחיילים המשרתים ביחידה הלוחמת (´עוקץ´) מאוד אוהבים כלבים. לחלקם - יש אפילו כלב בבית. ורבים מהם מאוד קשורים ונקשרים לכלבים. חלק מהמפקדים של היחידה מאוד לא אוהבים כלבים. כמו שאמרתי בעבר, קרוב משפחתי משמש כמפקד בכיר (מאוד) ביחידה הזאת, ולא פעם ולא פעמיים, וכמעט בכל הזדמנות הוא מצהיר: ":אליי הביתה - כלב לא ייכנס"... ועל הרכב הצבאי שברשותו הוא מספר לנו: "החיילים יודעים -לרכב שלי כלבים לא נכנסים". בעיניו, כמפקד בכיר ביחידה, ובעיני הצבא - הכלב הוא כלי-נשק נוסף בידי החייל - כמו טנק, מאג, וכד´... - כלי נשק, שבשעת הצורך - יופעל. גם במחיר פגיעה בו (בהיותו חי ולא דומם, ככלי נשק אחר). מקרוב משפחתי, אני יודעת על חיילים שלאחר שהכלב נהרג במשימה - הם מאוד אומללים, ועצובים, והיחידה - מיד מצמידה להם כלב חדש, במטרה לאוששם כמה שיותר מהר. הם בהחלט חשים כאילו חבר שלהם נפגע/נהרג. אבל - לא זו הנקודה שהעליתי כאן בעבר. הנקודה היא אחרת. אין בינינו ויכוח על אהבת החיילים לכלבים. יש בינינו, כנראה, מחלוקת, לגבי עובדת הימצאות הכלבים בשטחי לחימה, והיותם חשופים בצריח למפגעים והרג - והם אכן חשופים. והם אכן נפגעים. והם אכן נפצעים, ונהרגים....כמו כל חייל לוחם אחר. אלא שהם, בניגוד לחיילים - לוחמים על כורחם !!! מבחינת הצבא: כלב = כלי נשק. ולי, עצוב מאוד שמתייחבים לכלבים כמי שאמורים ללחום את מלחמתנו, ושולחים אותם למשימות לא להם.

איך שלא תסתכלו על זה...

מלחמה היא דבר מצער. ואני מודעת גם לעובדה שרבים מהחיילים גם כן נלחמים בעל כורחם בדיוק כמו הכלבים (הרי יש חוק שרות חובה ומי שמשתמט צפוי להענש). אבל אם כבר מכריחים בני אדם להשתתף במלחמות, אז לפחות שלבעלי החיים יניחו ולא ישתפו אותם במשחק הקטלני הזה. בתקופות קדומות אלה היו סוסים שנשלחו לההרג יחד עם הלוחמים. היום זה כלבים. בשני המקרים הדבר מצער מאוד. ומוסיף על צער וכאבי המלחמה הקיימים גם ככה.

אני מסכימה עם זיו

מלחמה היא דבר מצער, זה נכון, אבל זה לא אומר שכלבים צריכים לקחת בה חלק! זה פשוט נורא, יש כל כך הרבה אנשים בארץ שלא מתגייסים (חרדים, משתמטים ועוד) אז הכלב צריך לעשות את העבודה שלהם?!?!?

מנדלסון

New member
גם עם זה מציל חיי אדם?

אין לכם מושג כמה פיגועים הכלבנים של צהל מנועו

נדמה לי שהנושא מוצא. דעתך ברורה,

וגם דעתי. וגם דעות האחרים. לא הייתי מסכנת את כלבי/כלבתי על-מנת שיציל את חיי. פיגועים או מלחמות - הם עסק של בני-אדם. לא של כלבים. לא הייתי שולחת אף כלב למות באף שדה מוקשים או באף קרב - פשוט משום שהוא לא שייך למקומות האלה. והניצול של בני האדם את בעלי החיים - בעיניי, עלוב ביותר. יש דברים שכדאי ללמוד מהכלב, מסתבר. וזה - כיצד אלטרואיזם. איך לתת למישהו אחר, בלי לנצל אותו לטובתנו....

Michalz70

New member
זהו שוב ניצול של חיות בידי האדם...

אני רואה את זה כניצול של כלבים חפים מפשע (הם אינם צד מעורב בסכסוך, ללא שום ספק...). שימוש בחסרי אונים להשגת מטרה כלשהיא... שוב הפגנה של כוחניות בני האדם. בגלל שאנחנו יכולים, וחזקים יותר מהכלבים, אנחנו מכפיפים אותם לרצוננו. כל עוד אנחנו עושים זאת כדי למנוע מהם לחצות כביש ולהדרס (כלומר לטובתם האישית), זה לגיטימי (לפחות מעשית, אם לא מוסרית-פילוסופית), אבל ברגע שזה לטובתנו ולמטרותינו האינטרסנטיות - זהו פשוט ניצול וככזה - מגונה.

למעלה