מבקש תמיכה ועידוד...

מבקש תמיכה ועידוד...../images/Emo10.gif

טוב אני די בבעיה כאן ורוצה לחלוק אותה עם חברי הפורום היקרים... כמו שאתם יודעים אז סיימתי לראות את כל הסדרה לפני כחודש, אני רוצה לראות מחדש ובמיוחד להתמקד על עונות 1-3 בגלל שראיתי אותן ממש מזמן וגם פספסתי מהן פרקים, אבל הבעייה היא שאני עדיין איך להגיד... בהלם מהפרק האחרון של עונה 9 (ובכלל משוגע שכמוני ,ראיתי את הפיילוט איזה יום לפני שראיתי את הפרק האחרון!), איך שהכל נגמר, המסרים של הסדרה, מאז כל פעם שאני מוציא את הקופסא של הדיסקים כדי להתחיל לראות מחדש אז אני ישר נרתע , מוותר ומחזיר אותה למקום למרות שבמקור התכוונתי בעצם לראות... מאז שצפיתי בפרק האחרון אז לגבי תיקים אני מרגיש שאני אבוד מבחינה רגשית, שהפרק האחרון ממש השפיע עלי, והבנתי עד כמה הסדרה השפיעה עלי ועד כמה נהדרת היא... ופשוט משום מה אני לא יכול להכריח את עצמי לראות מחדש פרקים ועונות רק כדי "לסמן V" ושזה יהייה בניגוד לרצוני. ובתכלס אני ממש רוצה לראות מחדש, כי אז יהייו פרקים שאני אסתכל עליהם מהיבטים אחרים וגם יבין יותר ויגבש דעה והבנה יותר מעמיקה לגבי תיקים (מה שלדעתי אין לי...) כמו אצל שאר חברי הפורום, אבל אני פשוט לא מצליח לעשות את הצעד הזה ולהביא את עצמי למצב של צפייה מחדש. למישהו קרו "חוויות" דומות?
מצטער אם חפרתי ואני נשמע כמו מישהו שמחפש צומי, אבל זה עזר לי לפרוק גם דברים אחרים שמטרידים אותי שקשורים לתיקים...

../images/Emo24.gif

הרגשתי כמוך כשהסדרה נגמרה ואת האמת לקחתי ממנה חופש קצת אחר כך, גם בגלל הגעגועים והכאב. תן לזמן לעבור כשזה יהפך לגעגועים טובים תוכל לצפות שוב היום בשבילי זה כמו להסתכל באלבום תמונות ישן. יש לך את כל הזמן שבעולם לצפות שוב ושוב בפרקים. תחכה קצת. תן לסערת רגשות לעבור כשהסדרה נגמרה היתה לי רייקנות מסויימת. לא כאב לא דמעות ולא צער רק רייקנות זה עובר עם הזמן היא לא נעלמת אבל היא תופסת פחות מקום ואז אפשר לחזור לפרקים הישנים ולהסתכל בהם שוב ושוב.

בדיוק רייקנות...

ואני באת מקווה שהיא תעבור מהר... ועוד בעזרת הפורום הנהדר והאנשים שבו. ובכלל הריקנות הזאת משפיעה עלי, גם על הפעילות בפורום, כי אני לא מסוגל להתחיל (ואני לא בטוח שאי פעם אהייה) לחשוב לעומק על תיקים ולהסתכל על פרקים מאספקטים אחרים. ועד כמה מפליא שזה נשמע היא גם משפיע על תחומים אחרים בחיים שלי...

אל תדאג זה יגיע

החשיבה העמוקה באה יותר מאוחר. לי לקח המון זמן עד שהצלחתי להתייחס לרבדים הכי עמוקים בסדרה בדיוק בגלל שהיא כל כך נכנסה לי לדם ובדיוק בגלל שאכלתי, שתיתי, נשמתי, ישנתי וחייתי את הסדרה במשך כל כך הרבה שנים להסתכל לתוכה היה כמו להתסכל לתוכי וזה תהליך שלוקח זמן. והזמן יעבור אם תרצה או לא ואני מבטיחה לך שיום אחד פשוט בשיא הטבעיות אתה תראה שוב פרק ותתרפק על הגעגועים ויחד עם זאת תלמד גם לשים לב לדברים נוספים שם מהבעות פנים וטון הקול ועד המסר העמוק שיש בפרק.

1Shir

New member
../images/Emo140.gif

קודם כל - נראה לי שרבים מאיתנו מכירים את התחושה... איך שלפעמים סדרת טלויזיה משפיעה עלינו ברמה שהיא משפיעה לנו על המצב רוח והחיים... איך שלפעמים ממש קשה לנו לראות משהו מסוים - כי הוא משפיע עלינו... אבל אולי כדאי שתספר, איך בדיוק הפרק האחרון השפיע עליך? (ותכל'ס - באמת נשמע לא קל שראית אותו מיד אחרי הפיילוט! יותר מדי עומס רגשי ועוצמתי!) מאיזו בחינה? התאכזבת? הופתעת ממה שהיה? אולי תשתף, כי זה מעניין.... חוץ מזה - אולי לא כדאי לך לראות את הסדרה ממש לפי הסדר, אלא כשיבוא לך תראה פרק פה פרק שם... תפעל בספונטניות... נראה לי שזה הרבה יותר כיף ככה... ואז באמת מדי פעם תמצא את עצמך מסתכל על דברים בצורה אחרת, מבין יותר... כי זאת בפירוש לא סדרה שמבינים בה הכול אחרי צפייה אחת! (ונראה לי שגם לא אחרי 10...) וכן - תיקים באפלה זאת בהחלט אחת הסדרות הכי מטרידות שראיתי בחיים, אם לא הראשונה שבהן, היא נכנסת לתוך הורידים כי היא כ"כ מציאותית וריאליסטית, וגם לי קרה לא פעם שהרגשתי שאני חיה אותה, ופעמים לא מעטות זה גרם לי להרגיש חולשה וחוסר אונים וקושי רב... אבל אחד הדברים המרכזיים שלמדתי בחיים זה שאין דבר שלא עובר עם הזמן אז אני בטוחה שמתישהו, גם אם זה ייקח כמה חודשים, תחושות הבלבול וחוסר האונים יעברו לך...
וכמובן עד שזה יקרה (וגם אחרי) אתה יכול להתדיין באריכות כאן על כל מה שמטריד אותך בסדרה!

אין לי מילים... תודה! ../images/Emo58.gif כמעט

ראיתי את הפיילוט, שני פרקים לפני הפרק האחרון של 9 ורק אז אז את האחרון... לגבי מה שהרגשתי, כמובן אכזבה שבעצם אין כבר מצב שרואים פרק ולא יודעים מה יקרה בסוף התחלתי להרגיש את האכזבה הזאת החל מעונה 7 ככה. '-' בסוף הפרק הייתי פשוט המום, גם עצוב, גם מאוכזב מבחינה של איך דברים נגמרו, גם שמח לראות מה עלה בגורלה של כל דמות ואיזה חלק היא תרמה וגם קצת מופתע ממה שקרה במהלך הפרק, הרבה דברים לא צפויים.

1Shir

New member
מוזר, דווקא לי הסוף הרגיש בסדר..

בסך הכול היה סוף רע לרעים (
) וסוף סביר לטובים.. הקטע האחרון החדיר בי הרבה הרבה תקווה דווקא... היו פרקים באקס פיילס שהשפיעו עלי לתחושות רעות, דווקא הפרק האחרון השפיע עלי, אבל בצורה חיובית! אולי לא עברתי את ההלם של הסוף כי לא ראיתי בכלל עונה 9, רק את הפרק הזה... אולי באמת כדאי לך לראות איזה פרק שאהבת במיוחד, איזה פרק קליל ומצחיק יותר מאחת העונות... זה יקל על המתח.. ואתה מוזמן לפרט עוד מה חשבת שלא היה צפוי וכו'...

Gilliana

New member
תהליך של עיכול והשלמה

נדמה לי שכולנו במידה זו או אחרת עברנו את השלב שבו אתה נמצא כעת. המלצה שלי? אל תראה כרגע פרקים, תן לדברים לשקוע, להתייצב ולהתעצב. יתכן וזה יקח מספר חודשים ויתכן אפילו שנה, אבל זה יגיע - אל תדחק ואל תאיץ בכך. אני התחלתי לראות את תיקים שוב אחרי שהסתיימה קרוב לשנה אחרי, ולא רק שלא קרה לי כלום - זה אפילו היה מצויין.

למעלה