מברגה ומקדחה

the man24

New member
מברגה ומקדחה

שלום לכולם,
אני מחפש מברגה נטענת ומקדחה חשמלית לשימושים הבאים:
מברגה נטענת : בניית שולחן או כסא פה ושם איקאה ברגים לתוך דיבלים וכדומה, שימוש של כמה פעמים בחודש לא משהו מסיבי( לעבודות אלה מומלץ אימפקט או רגילה?).
מקדחה : כנ"ל קדיחת חורים למדפים תמונות מראה וכדומה, אך אם זאת חשוב לי מאוד שתקדח בבלוקים ובטון בלי בעיה כי כרגע יש לי בוש ירוק שכל פעם שפוגשת בטון קופאת מולו:) (גם אם הדבר גורם לעבור לפטישון).
הרעיון הוא לקנות מוצרים טובים מחברה טובה שיחזיקו לאורך שנים ולא כלים סינים שיחזיקו שנה/לא יפעלו בדיוק שאצטרך אותם.
אנא ממכם תנו דגמים ספציפיים כי את החברות אני מכיר אבל נאבדתי בשלל הדגמים השונים.
התקציב הוא 1500-200 לשני המכשירים.
תודה רבה לכל העוזרים! יום טוב

yulevi

New member
בתקציב כשלך

כדאי לבדוק כלי נטען עם סוללות 18V או 36V יש אפילו מברגות משולבות המסוגלות לקדוח,בתחום זה קיימים כלים של דה וולט

yuvaleitan

New member
מספר הערות

קידוח בבלוקים ובטון: אני משתמש במקדחות חשמליות סיניות זולות, מהזולות שבהן, ואין לי שום בעיה לקדוח בקירות בטון, כולל בממ"ד. אלא אם אני מנסה לתוך ברזל הזיון. ואם אתה מנסה עם בוש ולא מצליח, אפילו עם רטט, אז הבעיה לא במקדחה (אלא אם קרה לה משהו קרדינלי). מאוד יכול להיות שהמקדח שאתה משתמש בו שחוק. דוקא פה הייתי משקיע טיפה, וקונה כמה מקדחי וידיה איכותיים, עם בסיס קנה משושה (לנוחות). 6,7,8מ"מ מספיק לרוב היישומים. אני משתמש כבר כמה שנים במקדח 7 אחד ובמקדח 8 אחד, ומחליף אפילו בלי מפתח לפוטר, בגלל הבסיס המשושה.
מברגה: אני עובד עם מברגה 10.8V של בוש - אחת אימפקט ואחת קלאץ' רגילה, ומבחינתי הן משלימות אחת את השניה. קניתי כחלק מסט 5 כלים, שהיה במחיר משתלם.
במברגת האימפקט אני משתמש בעיקר להברגות, וברגילה לקידוחים בעץ - כך שאני משתמש בהן בו"ז. בסט יש גם כלי רב-שימושי ומברגה זויתית (ופנס).
איקאה: רוב המוצרים שלהם לא מצריכים מברגה בכלל, אלא באים עם מפתח אלן, ואני גם לא ממליץ לעבוד עליהם עם מברגה - רובם לא בנויים לזה.
אם אתה לא רוצה להשקיע בסט - אני ממליץ על אימפקט, המקדחה תעשה את היתר. קח בחשבון שאין לה פוטר רגיל, אלא תפסנית משושה 6.3מ"מ. אפשר לקנות פוטר קטן עם בסיס משושה, אם רוצים לעבוד עם מקדחים עגולים.
יובל

the man24

New member
תודה רבה על התשובה

בנוסף יש משהו שלא ברור לי, ראיתי שיש מקדחים שמותאים לאימפקט אבל היא לא מומלצץ לקדיחה האם תוכל לעשות סדר קצת?

yulevi

New member
להברגה עדיף מברגה

עם קלאץ'
האימפקט בעצים דקים יחסית כח הרטט שלו עלול לקרוע את העץ
בהדרכה בדה וולט תהיה התמקדות על ההבדלים בין אימפקט למברגה עם קלאץ'
בהדרכות של בוש התנסינו גם וגם,המברגות עם קלאץ' השאירו את האימפקט מאחור במהירות ובכח ההברגה,ההתנסות היתה עם ברגים באורך 20 סמ

yuvaleitan

New member
קצת סדר

אני לא מכיר מקדחים שמותאמים ספציפית למברגת אימפקט. אם אני מבין נכון, הם מותאמים לקידוח עם אימפקט (רטט). העובדה שיש להם בסיס קנה משושה לא עושה אותם מתאימים דוקא לאימפקט, אלא נוחים יותר - גם במקדחה / מברגה רגילה. אולי אני טועה.
אני גם לא שמעתי על המלצה, שלא להשתמש במברגת אימפקט לקידוח, למרות שזה לא הייעוד שלה. ושוב, אולי כן יש המלצה כזו, שאני לא מכיר.
עדיף להשאיר את הקידוחים למקדחה והברגות למברגה (או קידוח בעץ עם מברגה/מקדחה עם קלאץ')

מברגה ומקדחה

מברגה

יש לי מברגת קלאץ' ומברגת אימפקט של בוש 10.8V ליתיום, עם מטען מהיר ושתי סוללות.

את מברגת האימפקט קניתי לצורך בניית קיר מאסטרקיר (לוח דמוי גבס המשמש לקירות חוץ), עם ברגים קודחים בפרופילי מתכת עבים. היא לא נעימה לעבודה עקב רעש ורעידות (המנגנון דומה לקידוח בבטון עם מקדחה רוטטת, והרעש בהתאם). הבעיה העיקרית היא המנגנון שכאשר הוא נתקל בבעיה הוא מפעיל יותר כוח ובאופן פתאומי. זה עובד אבל מוציא את הרגש מקצות האצבעות ועלול לגרום לך להרוס את העץ עם חדירת הבורג לתוכו. לא ממליץ על מברגת אימפקט מסוג כלשהו לכל מי שלא בונה דקים באופן יומיומי.

מברגת הקלאץ' מדהימה ואני משתמש בה לכל דבר החל מהברגה ועד לקידוח בעץ. במהירות האיטית יש לה כוח מספיק לכל עניין סביר כולל ברגים ארוכים. התחושה בקצה האצבע טובה ומדויקת וניתן לכוון את הקלאץ' אם אתה ממהר ולא רוצה לסדוק את העץ. אני מעדיף לעבוד לאט, אם צריך עם קידוח מקדים. יש שני דגמים, קח את זו עם הפוטר הארוך.

לטעמי מברגות גדולות יותר הן כבדות מדי, זה עניין אישי של נוחות עבודה. סוללת 10.8V תתרוקן מהר יותר מהסוללות הגדולות, אבל בשביל זה יש סוללה שניה ומטען מהיר. גם המברגות של מקיטה מצוינות.

ממליץ שתיגש לחנות גדולה שתיתן לך להתנסות בהברגת כמה ברגים גדולים.

לגבי מקדחה, מסכים עם יובל - החשד נופל על ראשי הקידוח. קנה כמה מקדחי וידיה טובים (לא בהום סנטר), סביב 10 ש"ח לראש בודד, והחזק תמיד בארגז מקדחים רזרביים. ראשי קידוח עשויים להישחק ולהישרף, ואז הם לא ממש יעילים. בקידוח מסיבי בבטון ובקרמיקה שהתכבדתי בו בעת בנית קירות גבס בבית, שרפתי 2-3 ראשי וידיה גם כאשר הקפדתי לקרר את ראש הקידוח בכוסית מים במהלך העבודה.

אם אתה רוצה לקנות מקדחה, אני מרוצה ממקדחת מקיטה HP1620 עם פוטר ידני, יש לה יותר כח ממה שאני צריך (זהירות בקידוח בבטון עם רטיטה, חייבים לחבר את הידית הנוספת) ומצד שני הדק מאוד מדויק עד שהשתמשתי בה כמה פעמים כמברגה. עקב משקלה הרב, משתמש בה לקידוח בקירות או לקידוח בעץ עם מקדחי כוס או פרפר. לקידוחים בחומר רך מעדיף את המברגה.

בהצלחה,
יעקב

yulevi

New member
מותר לי לגלות

גיליתי שפג תוקף האחריות של החמישיה שלי
עם מברגת ה 10.8 אני מבצע את כל קידוחי הקרג,למקדח של קרג התנגדות לא קטנה,בכמה מקרים קדחתי עם מקדח בטון 8 ממ של ALPEN בקירות

VitaminE

New member
יש כאן הרבה לקוחות מרוצים! מברגת קלאצ 10.8V

של בוש יכולה לעשות את החיים כל כך נעימים ופשוטים.
היא נוח ביד, זמינה נכנסת לכל מקום ויכולה לבצע מגוון אדיר של עבודות.
אם היום הייתי צריך לקנות מברגה לעבודות כמו שציינת והלאה, בטוח שהיא היתה האחת.

אגב, בקישור של מיטת הקומתיים שנצא כרגע בעמוד הראשון, המברגה הזאת היא זאת שאחראית על ההרכבה.

אך למען הסר ספק, אם הייתי יכול, הייתי הולך לישון עם המברגה של 18V של בוש
... זאת היתה אהבה ממבט ראשון
...

ilansh33

New member
קידוח

מנסיוני לצורך קידוח בבטון מעבר לחור עבור דיבל כדאי ורצוי לעבוד עם פטישון.בשונה ממקדחה רגילה הוא עובד בסל"ד נמוך יותר אך עם כוח הלימה רב יותר. כמו כן לפטישנים מותאמים מקדחים מסוג SDS אשר ניתן להחליפם בקלות והם אינם משתחררים תוך כדי עבודה.
לגבי מברגות,גם אני עבדתי שנים עם בוש 10.2V ונהנתי ממנה מאוד.
לפני חודש קיבלתי סט ליתיום 18V של בוש הכולל פטישון ומברגה נטענים.זו ליגה אחרת והמחיר בהתאם.אין טעם לרכוש אם לא משתמשים באינטנסיביות.

bpnini

New member
מברגת הקלאצ' שהתכוונת אליה

היא מברגה\מקדחה או רק מברגה? הסתכלתי עכשיו באינטרנט על מברגות כאלו וראיתי שיש מחירים דומים למוצרים מאוד דומים שההבדל כמעט היחיד בניהן היה הפוטר.
האם מה שיש לך היא כ[URL='http://www.z-tools.co.il/product.asp?prodID=1554']זו[/URL] או זו?

yulevi

New member
ההבדל

דרך אגב 2 הקישורים שהעלית דומים
עם הפוטר זו מברגת עם קלאץ
בלי הפוטר זו מברגת אימפקט

PURE MADNESS

New member
קצת הבהרות...

שתי המברגות שהעלית, הן בדיוק אותה מברגה. ההבדל היחיד ביניהן הוא התפסנית.
יש אחת עם פוטר, ויש אחת עם תפסנית משושה (כמו זו של האימפקט).

לשתיהן יש קלאץ', לשתיהן בורר מומנט/מהירות.
מנסיוני האישי, הפוטר האוטו' של המברגה הזו לא ממש יעיל.
בקידוח הוא מעולה! אך אחרי פתיחת 3-4 ברגים הביט משתחרר ממנו. אחרי ששאלתי נציג של בוש, נאמר לי שזו תפסנית בעייתי.
אז קניתי גוף נוסף, של זו עם התפסנית המשושה, מרוצה ממנה עד השמיים!
שלא לדבר על הנוחות של 2 כלים מעולים כאלה! (אחת לקידוח ואחת להברגה)

אישית, אניא והב יותר את התפסנית המשושה.

מקווה שעזרתי!
עופר אלימלך

ברק

יש לי את המברגה עם האף הארוך, ראה קישור.
מרוצה ממנה ומעולם לא היו בעיות עם השתחררות ביטים מהפוטר.
למען הסדר הטוב, קניתי אותה ולא את המקבילה של מקיטה כיוון שקיבלתי מחיר נמוך יותר

bpnini

New member
ומהי המברגת אימפקט שכתבת עליה?

כזאת?
יכול להיות שבקרוב יהיה לי פרוייקט של בניית גדר עם עמודי מתכת ושלבי עץ ביניהם ואני אצטרך להשתמש בברגים קודחים למתכת ודרכה לתוך העץ (או ההיפך) ולפי מה שידוע לי אני אהיה חייב אימפקט לעבודה כזו.

כן, זו המברגה

המברגה נותרת מומנט של 100 ניוטון-מטר, אמור להספיק לצרכיך ובכל מקום שתהיה בעיה, קדח חור מקדים. ראש מקדח HSS שעולה שקלים ספורים יתאים לכל מקדחה ויעשה את העבודה. אם העבודה קטנה ואינך צפוי לחזור עליה, שקול לשכור מברגת אימפקט (סביב 50 ש"ח ליום ברוטנברג בהרצליה), או קדח חור מקדים כאמור ונסה להבריג עם מברגה רגילה. מצד שני, אם יש לך מטען וסוללה ממברגת קלאץ' מתאימה, אפשר להשיג גוף בלבד של מברגה סביב 350 ש"ח, זה היתרון של סדרת כלים עם סוללות תואמות.

PURE MADNESS

New member
יעקב...

אף פעם לא יצא לך שאחרי פתיחה של כמה ברגים (בסגירה אין בעיה) השתחרר לך הביט מהפוטר?

אם זה קורה רק אצלי אולי כדאי לשלוח אותה לבדיקה...

עופר אלימלך

לא קרה

מצד שני אני ממעט לפתוח ברגים...
שים לב איפה אתה שם את היד השניה. אם אתה לוחץ על ההדק ביד אחת, ואת היד השניה שם על הפוטר האוטומטי, זו בדיוק הפעולה שמשחררת אותו.
האם השחרור קורה גם כאשר אתה מסובב ידנית את המברגה מבלי ללחוץ על ההדק (כלומר משתמש בה כמברג ידני)?
אם יש ספק ויש אחריות - שלח את המברגה לבדיקה

kopakabana

New member
ממליץ מברגה + מקדחה של dewalt

תכנס ללינק ותדאג שמישהו יביא לך מאה"ב (רק צריך לקנות שנאי קטן למטען הסוללות)
תהנה

למעלה