מברכים על החטלת הבג"ץ

מברכים על החטלת הבג"ץ ../images/Emo70.gif../images/Emo88.gif../images/Emo45.gif

בעניין הכרת הגיור הרפורמי והקונסרבטיבי !!! סוף סוף טיפת שוויון וצדק במדינת ישראל !! לא ייתכן שיהודי שהתגייר בארה"ב המדינה תכיר בו כיהודי ויהודי שעבר גיור רפורמי או קונסרבטיבי לא יוכר. כזכור רוב יהודי העולם הם לא אורטודוקסים ולא חרדים.

orlyt

New member
יש רק בעיה אחת...

ההכרה בגיור למיטב הבנתי, היא לצרכי רישום במרשם האוכלוסין ולפי מה שנאמר בתקשורת זה רק ייחשב בעניינים של סטטיסטיקה... אבל, בכל התקלות משמחת או עצובה עם הממסד הרבני זה לא ייחשב... כך יכול אדם לחיות ולחנך את ילדיו כיהודים אבל בבוא יומו להקבר, טפו טפו, הוא ימצא את עצמו מחוץ לגדר... אין ספק שזהו צעד ראשון חיובי ומעודד, אבל כרגע הוא נראה כלעג לרש. תקנו אותי אם אני טועה... אורלי

shlomi_h

New member
הבעיה היא של ישי

אמנם מדובר בנושא סטטיסטי בלבד שלא יתבטא בנושאי נישואין קבורה וכדומה, אך אכן מדובר בצעד בכיוון חיובי. מי שיש לו בעיה עכשיו הוא שר הפנים אלי ישי אשר צריך ליישם את החלטת בג"ץ, והוא לא מסתיר שלמרות שלהחלטה אין משמעות דתית החשש ממנה במגזר החרדי הוא רב. לצערי אני חושש שהם יצליחו להתחמק מיישום ההחלטה, בין אם באמצעות חוק עוקף בג"ץ (בושה שבדמוקרטיה בכלל מעלים רעיון של חוק שיעקוף את החלטות בית המשפט הגבוה לצדק, אבל זה כבר סיפור אחר) ובין אם בדרך שהציע אלי ישי בראיון לטלויזיה לפיה במקום לכתוב בסעיף הלאום "יהודי" כפי שפסק בג"ץ יכתבו "יהודי רפורמי" או "יהודי קונסרבטיבי", במקרה כזה צריך לדרוש לשנות את סעיף הלאום בתעודות הזהות של חברי הכנסת החרדים ל"שונא ישראל".

noa_f

New member
הגיע הזמן למחוק את הסעיף

הנ"ל (סעיף הלאום) לחלוטין!

פליטו

New member
הלוואי וירבו כמוך

אתה צודק במאה אחוז. הבורות והשינאה למקורות מעבירה אותם על דעתם.

פליטו

New member
כל הכבוד לך שמוליק

אתה צודק במאה אחוז. הבורות והשינאה למקורות מעבירה אותם על דעתם.

למעלה