מברכת את עצמי

bianckalady

New member
מברכת את עצמי

על הצטרפותי לפורום.
אני מהמעצבנים האלו- שהיו צימחונים והפסיקו ושוב התחילו ושוב הפסיקו.... בחנתי את הסיבות ופתאום הבנתי שזה מתוך עצלות נוראית פשוט אין לי כח ללמוד להכין מאכלים משביעים ומזינים כי קדיירת בשר תמיד קל להכין ובלי בשר זה פחות (???) תזונתי.... בקיצור תירוצים אז הנה אני פה!

קניבלית

New member
שלום לך ../images/Emo13.gif יש לי בעיה דומה

אני לא ממש מבשלת, אבל אנחנו מזמינים הרבה טייק אווי ותמיד המנות השוות עם בשר... הצמחוניות רוב הזמן לא להיט. הפתרון שלי היה למצוא מקומות שמכינים דברים צמחוניים שגם "מרגישים" שווים וטעימים... אבל אני לא חושבת שזה נכון שזה אוכל פחות "תזונתי". בסה"כ אוכל צמחוני מגוון הוא בריא, בהנחה שלא מדברים על תפוחי אדמה מטוגנים אלא אוכלים דגנים ופחמימות... שזה גם ככה הדברים הכי טעימים...

bianckalady

New member
כן קראתי גם את ההודעה שלך...

היית מעיין השארה לכתיבה...
מה שבטוח- בסוף נצליח

קניבלית

New member
כשרוצים מספיק מצליחים ../images/Emo9.gif

וגם אם נצליח רק ב 90% מהזמן (ויודעת מה! אפילו 60% מהזמן), זה עדיין עדיף על בכלל לא...!

ailag

New member
ברוכבאה

לא בטוחה שיותר קל להכין בשר. לא יצא לי עדיין לחיות לבד (עד הסופ"ש הקרוב!!) אבל יצא לי להיות שבועיים-שלושה לבד בבית אמי, כצמחונית. הדבר הכי מהיר ויעיל להכין היה דוקא מוצרי הסויה - המבורגרים ונקניקיות, כי אותם אפשר גם להכין במיקרו. חוצמזה, אם אוכלים מספיק ביצים וירקות וחומוסים וכל אלו (קונים בסופר, מכינים בכמה דקות במיקרו או על הגז) זה כבר משלים לך את התזונה די טוב. בבשר יש הרבה ערכים תזונתיים, אבל אין בו הכל ולא צריך להסתמך על תזונה שמתמקדת בו - או בכל מאכל אחר. גם לא בתזונה שמתמקדת בסויה, או בירקות, או בלא יודעת מה. צריך לאכול מהכל. השיטה שלי בצמחונות זה (בגלל שאני לא אוהבת להתעסק עם ערכים תזונתיים) לזכור לאילו סוגים של מאכלים יש את הדברים שצריך לקבל ולאכול מספיק מהם. אני משתדלת לאכול ביצה ביום (מעדיפה ביצי חופש אם כבר), לאכול דברים.. גרעיניים כאלו? כמו שעועית או חומוס מדי פעם, לאכול דברים שמרגישים כמו תוספות בריאות למנה בשרית בלי המנה הבשרית אבל לא יותר מדי כי זה לא משביע, ומדי פעם סלט גדול כדי למלא מצברי ויטמינים. בשביל פתרון מהיר לרעב, סויה או ספגטי. so far so good, פחות או יותר.

bianckalady

New member
../images/Emo5.gif יש לי סיוטים מהתחליפים

זוכרת שאמרתי שאני צימחונית "און אנד אוף"? אז באחד הגילגולים אכן צרכתי המון תחליפים והיום אני פשוט לא יכולה לגעת בהם... אבל אחרי שקראתי שוב את מה שכתבתי ואת התגובבות אני מבינה שאני רק ממציאה המון תירוצים לקושי לא באמת קיים! תודה!!!

ailag

New member
אויש

כמו המבורגרי בשר, גם לאלו אני מנסה להתייחס בתור ג'אנק.. מהיר וטעים, אבל יש לצרוך במידה. די מהר זה הגיע לרמה שלא בא לי לאכול תחליפים לעתים תכופות מדי. בכל מקרה, אפשר מדי פעם לפתוח שרשור מאכלים צמחוניים לעצלנים :) (שקט דפנה!)

למעלה