מג´דרה

  • פותח הנושא r66
  • פורסם בתאריך

r66

New member
מג´דרה

החומרים 1/2 ק"ג עדשים 3 בצלים 1/3 כוס שמן זית לטיגון 1/2 ק"ג בורגול גס מלח ההכנה מנקים היטב את העדשים ושוטפים במסננת. מבשלים בסיר עם מים ומעט מלח, עד שהם רכים והמים נספגים. קוצצים את הבצלים לקוביות קטנות ומטגנים בשמן זית עד לקבלת צבע זהוב עמוק. שופכים את השמן על העדשים, ללא הבצל. יוצקים על הבצל שנותר במחבת שתי כוסות מים רותחים ומועכים תוך כדי בישול, עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים לסיר עם העדשים. מוסיפים בורגול שטוף, מערבבים, מכסים את הסיר ומבשלים עד שהמים מתאדים. מתבלים במלח בלבד, התוצאה עדינה וטעימה.
 
רנה נשמע מצוין ואני עד היום הכנתי

רק עם אורז, אני חייבת לנסות עם בורגול, בטוח שבעלי יאהב את זה. אנסה ואגיד לך איך יצא. יופי של מתכון
 

mica35

New member
מגדרה הודית

המתכון נלקח מספר מתכוני החורף של YNET הוא לא נוסה אבל מתכונים אחרים משם נוסו בהצלחה. מג´דרה הודית מחברת: מרזונית מרכיבים: 1 כוס עדשים ירוקים 1 כוס אורז בסמטי 2 כפות שמן (רגיל) 1 מקל קינמון שבור לשניים 5 גרגירי ציפורן שלמים 1 כפית זרעי כמון 3 שיני שום כתושות 2 כפיות ג´ינג´ר טרי כתוש ¾ 1 כוסות מים 2 כפיות מלח 1 כפית סוכר ¼ כפית כורכום ¼ כוס כוסברה קצוצה 2 כפיות מיץ לימון טרי ההכנה: שוטפים את העדשים ומסננים. בסיר רחב וכבד מחממים את השמן, מוסיפים את מקלות הקינמון, הציפורן והכמון ומטגנים כ- 2 דקות (עד שמתפשט ריח משגע בכל הבית). מוסיפים את השום והג´ינג´ר ומטגנים חצי דקה נוספת. מוסיפים את המים, המלח, הסוכר והכורכום ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מוסיפים את העדשים ומבשלים 8 דקות. מגבירים את האש מוסיפים את האורז ומבשלים על אש גבוהה 5 דקות נוספות. מנמיכים שוב את האש ומבשלים על אש נמוכה 8 דקות נוספות. מכבים את האש ומשאירים לנוח ל- 5 דקות נוספות. מוסיפים את הכוסברה ומיץ הלימון.
 

r66

New member
לבריאות. ל../images/Emo59.gif יש..

קונוטציה שלילית היום, היזהרי...
 
למעלה