מג´דרה
החומרים 1/2 ק"ג עדשים 3 בצלים 1/3 כוס שמן זית לטיגון 1/2 ק"ג בורגול גס מלח ההכנה מנקים היטב את העדשים ושוטפים במסננת. מבשלים בסיר עם מים ומעט מלח, עד שהם רכים והמים נספגים. קוצצים את הבצלים לקוביות קטנות ומטגנים בשמן זית עד לקבלת צבע זהוב עמוק. שופכים את השמן על העדשים, ללא הבצל. יוצקים על הבצל שנותר במחבת שתי כוסות מים רותחים ומועכים תוך כדי בישול, עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים לסיר עם העדשים. מוסיפים בורגול שטוף, מערבבים, מכסים את הסיר ומבשלים עד שהמים מתאדים. מתבלים במלח בלבד, התוצאה עדינה וטעימה.
החומרים 1/2 ק"ג עדשים 3 בצלים 1/3 כוס שמן זית לטיגון 1/2 ק"ג בורגול גס מלח ההכנה מנקים היטב את העדשים ושוטפים במסננת. מבשלים בסיר עם מים ומעט מלח, עד שהם רכים והמים נספגים. קוצצים את הבצלים לקוביות קטנות ומטגנים בשמן זית עד לקבלת צבע זהוב עמוק. שופכים את השמן על העדשים, ללא הבצל. יוצקים על הבצל שנותר במחבת שתי כוסות מים רותחים ומועכים תוך כדי בישול, עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים לסיר עם העדשים. מוסיפים בורגול שטוף, מערבבים, מכסים את הסיר ומבשלים עד שהמים מתאדים. מתבלים במלח בלבד, התוצאה עדינה וטעימה.