מג´דרה

  • פותח הנושא r66
  • פורסם בתאריך

r66

New member
מג´דרה

את המג´דרה הזאת אכלתי במסעדה מזרחית. ביקשתי מיד מהטבח ללמד אותי. הוא הזמין אותי להכין יחד איתו. אז הכנו מג´דרה בשבוע שעבר. מצא-חן בעיני הטעם של הקימון. המצרכים: כוס אורז 3/4 כוס עדשים שחורים קטנים מושרים במים ואב´ אפיה עד שמתרככים. בצל קצוץ דק טבעות בצל + קמח + פפריקה מתוקה 1/2 מלח 1/2 פלפל לבן 1/2 כפית אב´ מרק 1/4 כפית קינמון ההכנה: לטגן בשמן את הבצל המעורב בקמח ופפריקה. מתקבל בצל קריספי.. מפזרים על המנה המוכנה. לטגן את הבצל הקצוץ עד שמזהיב, להוסיף אורז ולטגן עד שהאורז מלבין. להוסיף מים רותחים וכשרותח להנמיך מעט את האש. כשהאורז גדל בעוד חצי מנפחו, להוסיף את העדשים, לערבב היטב ולהוסיף את התבלינים. לאחר שרותח לכסות את הסיר לעוד 7 דקות. לכבות ולא להוריד את המכסה. מומלץ....בתאבון
 

r66

New member
תיקונים..

כתבתי מהר ותחת לחץ (icq של הילדה) קימון = קינמון כל החצי - הכוונה לחצי כפית. כיוון שהכנו כמות למסעדה אני משערת ששלושת רבעי עדשים, אם נראה לכם שיותר מגי, אז חצי כוס גם תספיק. לאחר שמוסיפים את העדשים והתבלינים מכסים ומנמיכים את האש. ההגשה - לשפוך את המג'דרה על צלחת אובלית. לפזר את הבצל המטוגן (העולמי) ולזלול. בהצלחה
 
../images/Emo91.gif נוספת - אני מוסיפה גם קצת

כמון וחוואייג' למג'דרה. יוצא מצויין. לגבי הקינמון - חידשת לי ואני בהחלט אנסה.
 

r66

New member
סיפור.. הפכתי את העולם..

הטבח שלימד אותי אמר לי שהוא קונה בנצרת ושאלה עדשים שמגדלים בהרים (בטרסות) ולא בשדות. הוא הבטיח להביא לי שקית, לכשתגיע אמסור פרטים.. בינתיים תנסי עם הרגילים, למרות שהם ענקיים וגסים..
 
למעלה