מגבות וסלון

מייכלוש

New member
מגבות וסלון

1) אחרי יומיים שהמגבות יצאו מהכביסה והן תלויות באמבטיה הן מתחילות להדיף ריח מסריח. האמבטיה כל הזמן מאווררת. מה עושים? 2) יש לנו ספות מבד שמרגיש כמו עור הפוך, אני לא יודעת בדיוק ממה זה. ויש להן ריח של אבק למרות שאני כל הזמן שואבת. מה אפשר לעשות? תודה רבה!

כיצד אתם מכבסים ומייבשים את המגבות

אם במייבש כביסה אוכל לתת טיפים.

או קיי.מגבות צריך לכבס במינימום 60

מעלות. מגבות שמתכבסות בטמפרטורה נמוכה יותר, מקבלות ריח לא נעים,במיוחד אלה שמתיבשות במייבש כביסה.

מעניין.אם המגבת היא מכותנה 100%

צריך לכבס ב-60 מעלות מנימום. לא ברור לי מדוע רשמו 40 מעלות. תנסי בכביסה הבאה ב-60 מעלות, ותתחילי סוף סוף להנות מהן

כביסת כותנה אפשר לכבס גם ב-95 מעלות

אולם,אין צורך מעל ל-60 מעלות, בגלל הרכב אבקות הכביסה הפעילות גם בטמפרטורות נמוכות. אני מכבסת כבר שנים את המגבות שלנו ב-60 מעלות, והן נשמרות היטב. הערת טיפ: לכביסה צבעונית כולל מגבות צבעוניות, אני משתמשת בנוזל כביסה קולור "פרסיל" השומר על גוון הבגדים/מגבות ובעל ריח נפלא. לכביסה לבנה אני משתמשת בנוזל "פרסיל" הרגיל, המשמש לכביסה לבנה ושומר על לבן בוהק ריחני ונקי להפליא. אגב, עם הנוזל, אין צורך במרכך כביסה, במיוחד לאלה המשתמשים במיבש כביסה. הכביסה רכה מאוד ריחנית ונעימה.

מייכלוש

New member
הסתכלתי עכשיו

ובכל המגבות שלי - 100% כותנה כתוב בחלק 30 מעלות ובחלק 40 מעלות.

לא ברור לי מדוע.לפחות אנחנו יודעים

מנסיון שמגבות שמתכבסות בטמפר נמוכה, הן בעלות ריח לא נעים. אספר לך מנסיון שהיה לנו. התארחנו אצל קרובת משפחה, וקבלנו את חדר האירוח שלה. הכל היה נפלא, פרט לשימוש במגבות שעם המגע על הגוף, היה ריח לא נעים מהן שגם דבק בנו. תחושה לא נעימה כלל. קיימתי אתה שיחה בעדינות
ושאלתי באיזו טמפרטורה היא מכבסת אותן. היא ענתה שרק ב-40 מעלות... ספרתי לה על מה שפרטתי כאן מנסיוני, היא אספה את כל מגבות הבית, וכבסה מספר מכונות ב-60 מעלות. הריח היה נפלא והיא סיפרה באי נוחות, שלא היה לה ברור לפני, מדוע המגבות שלה אינן מריחות טוב, למרות שהיא משקיעה בחומרים מצויינים. בכל מקרה מה שנרשם כאן, הוא בגדר המלצה בלבד. אפשר כמובן לנסות מגבת אחת או שתיים, ולבדוק התוצאות. ניתן לצרף לכביסה אחרת שאת מכבסת ב-60 מעלות.

אני מרתיחה את המגבות

לא בגלל הניקוי, אלא למען החיטוי. בשיעור הביולוגיה הראשון בתיכון (במאה שעברה), התבקשנו לרחוץ היטב את הידייים בסבון מספר פעמים, לנגב במגבות שיצאו מהכביסה שניתנו לנו במעבדה, להצמיד אצבע לזכוכית הנושאת של המיקרוסקופ ולהסתכל בו. היו שם חיידקים לרוב וזה מאוד הפתיע אותנו. חיידקים תמיד יהיו בכל מקום סביבנו, אבל מגבות שמשמשות לניגוב הגוף רצוי שהמושבות עליהן תהיינה כמה שיותר קטנות וחלשות. לכן, אני מרתיחה את המגבות ואף אחת מהן מעולם לא ניזוקה. יש לי מגבות מכל מיני סוגים, מתוצרת הארץ ומתוצרת חוץ ומעולם לא נגרם נזק. מיותר לציין שאין מהן ריחות רעים אף פעם, אלא ריח נעים מהמרכך.

צפנתי

New member
אחלה שיעור ביולוגיה קיבלתם!!!

אני את השיעור הזה קיבלתי רק בתואר ראשון בביולוגיה. בכל מקרה, קצת קרדיט למערכת החיסון ולעור האנושי-חיידקים שיושבים על מגבות הם בד"כ פיטריות עובש או שמרים ואינן פטוגניות (גורמות מחלה). כף היד זה סיפור אחר... בכ"ז עיצה מעולה בגלל הריח, לא בגלל החיידקים/פיטריות. אם יש פצע פתוח או אדם עם דלקת עיניים שמנגב את הפנים שלו עם מגבת וכו'...ברור שעדיף לטפל באיזור כזה עם משהו מחוטא כמו גזה סטרילית מבית מרקחת ולא עם מגבת, ואם כבר עם מגבת, ברור שאחת שעברה הרתחה.

אם זה קורה, זה לא מההרתחה

העובי נובע מאורך הסיב, צפיפות הסיבים ועובי ואיכות הסיב עצמו. בכלל, איכותן של מגבות נמדדת במשקלן למ"ר, מה שלא ידוע ונהוג בארץ. בעולם המערבי רשום על כל מגבת המשקל למ"ר וזו האינדיקציה הטובה ביותר לאיכות המגבת. בארץ לא מסמנים את זה ובגלל חוסר ידע, הצרכנים לא דורשים את הסימון. הרתחה אינה משפיעה על הפרמטרים האלה.

בענין היבוש

מגבת שנתלתה ולא התיבשה לגמרי, תעלה ריח רע ולא חשוב אם היא במקום מאוורר או לא. צריך לתת לה להתיבש ממש.

adigreen

New member
בעיית ריח לא נעים במגבות מוכרת.

התופעה ניגרמת בעיקר אם המגבת נשארת לחה משך זמן רב. אלה המלצותי מגבת רטובה יש לייבש בהקדם בזמן ייבוש (במייבש) יש להקפיד על ייבוש מלא ולא להתפשר על מגבת אפילו עם מעט לחות. לעזרה בפיתרון הבעייה אני מציע לכבס את המגבות עם "סנו אנטי בקטריאלי" אני עושה את הכביסה .במכסימום 40 מעלות. אלעד

צפנתי

New member
עוד עיצה שאני עושה כבר שנים:

שתי מגבות, והם עוברות רוטציה. ככה הם מספיקות להתייבש לחלוטין ב"יום החופשי" שלהן.

למעלה