מגבלת זיכרון ?

הדר גרד

New member
מגבלת זיכרון ?

אני מבוגר בריא, אבל עם קשיים בזיכרון לטווח קצר . ועם קשיים בנפח הזיכרון . למה אני מתכוון ב"נפח זיכרון" ? אני מתכוון לכך שאם אומרים לי מספר פריטים ואחר כך מבקשים ממני להיזכר אז אני לא זוכר את רובם וזוכר רק אחד מהם. אין לי בעיות בקשב וריכוז ועשיתי הן מבחנים דידקטיים ופסיכולוגים מרצוני החופשי והן מבחנים דומים אצל נוירופסיכולוג בבית לווינשטיין מרצוני החופשי. לצערי, גם אחרי ששוב מקריאים לי את אותה רשימת פריטים ומבקשים ממני להיזכר בפריטים, אני עדיין אזכור רק אחד מהם . אני קורא לבעיה הזאת בעיה ב"נפח" הזיכרון . וזה מתבטא בהמון דברים ובעיקר בקריאה . אני אוהב לקרא ואני מתעניין ונהנה אבל לא זוכר כמעט כלום למעט רעיון אחד מכל הרעיונות . והבעיה הנוספת של זיכרון לטווח קצר מקשה את הקריאה מפני שקשה לי לזכור את תחילת המשפט למרות שאני קשוב מהתתחלה ועד הסוף . כל הזמן הולך לאיבוד וכלום לא נשאר איתי . השיטות של לחבר קשרים בין הנתונים כדי לזכור אותם לא עובד אצלי אולי בגלל שאין לי יצירתיות מספיקה להמציא סיפור . וכאשר מדובר על משפט שאני קורא שיש בו מילים וכל מילה היא פריט אחד אז לא יודע אם לחבר סיפור מהם כדי לזכור את הפריטים שבמשפט, לא יכול רק להפריע לריכוז במשמעותו. לכן זה לא נראה לי מעשי, וכמו כן הרעיון המרכזי של המשפט הוא בעצמו סיפור ואני אמור לזכור את הפריטים במשפט שבעצם מרכיבים סיפור . אבל מתסבר שלזכור סיפור היא משימה קשה מפני שאני לא זוכר את כל פריטי הסיפור . נפח הזיכרון לא טוב אצלי . אני מסוגל להיזכר רק בפריט אחד ממה שאני קורא או שומע . למעו הסר ספק, יודגש שהבעיות האלה בזיכרון הן גם כשאני שומע וגם כשאני רואה וקורא . איך קוראים למגבלה הזאת ב"נפח" הזיכרון הזה שאני מתכוון אליה, שקשה לי להיזכר ביותר מנתון אחד מתוך מספר נתונים ? האם יש מה לעשות ?

הבדיקות לא גילו שום פתולוגיה אבל לך

ולי ברור שהתפקוד שלך מאוד לא תקין. אדם אמור להצליח לזכור את רוב פרטי הסיפור הקצר שהוא שומע או קורא ולהצליח, למשל, להנות מהסיפור ולספר גירסה דומה למקור. יתכן שלקחת בדיקות שלא מסוגלות לעלות על הבעיה ויתכן שהיו שגיאות בבדיקות. אני מציע לך לפנות לבדיקות מסוגים אחרים אצל מומחים אחרים. אני מניח שלמנהלי הפורום האחרים ולמשתתפי הפורום יהיו רעיונות בנושא.

הדר גרד

New member
לא בעיות פתולוגיות אבל קשיי זיכרון

אני בן 74 בריא, ללא סוכרת, ללא לחץ דם ובאמת בריא מכל הבחינות . הבדיקות שנעשו לי אמינות מאוד . אומנם לא גילו אצלי בעיות ופתלוגיות אבל אמרו לי שיש לי קשיים וראו אותם כאשר בבדיקות השונות התבקשתי לחזור אחר מספר מילים שהוקראו לי והתקשתי מאוד מאוד . המילים יכולים להיות תמונות, שמות, פעלים, רעיונות או כל פריט אחר . מאותה סיבה היו לי גם קשיים בשאר הדברים כמו הבנת הנשמע והבנת הנקרא . שללו אצלי בעיות של קשב וריכוז ושללו בעיות תפיסה . ואין לי סימנים לאלצהיימר,אגב הערכה קוגניטיבית כוללת גם אבחון לאלצהיימר . בבית לווינשטיין אמרו לי שאני לא חייב כי זה לא דחוף אבל אם אני רוצה אני יכול לשלם כסף עבור טיפולים שמאמנים אותי לזכור בהתאם לקושי ולא סתם לקרא אסטרגיות זיכרון כלליות שמצויים ונגישים . הבעיה שאין לי כסף אני חיי מקצבת זקנה וזה לא בסל. כתבתי לכם בדיוק את הקושי שלי ותיארתי אותו נכון ואפילו אתמול הלכתי הדפסתי את מה שכתבתי והראתי לנוירופסיכולוג שמכיר אותי והוא אמר שתיארתי יפה מאוד את הבעיה ויהיה טוב בשבילי עצות לבעיה הזאת . אז אני בתקווה שהמקרה שלי הוא לא בלתי הפיך ואפשר לשפר את הזיכרון . אשמח אם תקראו את תיאור הבעיה שתיארתי בהודעה הראשונה, ותכתבו לי עיצות מה לעשות ואיך בזמן שאני צריך לאחסן מספר פריטים וכיצד לזכור את תחילת המשפט . אגב, משפטים ארוכים אני מחלק למשפטים קצרים הבעיה שאני לא זוכר רובם וזוכר בקושי משפט קצר אחד .

אולי תוכל לקבל עיצות לעבודה עצמית

ממי שמעביר את הטיפול שאין לך כסף עבורו? אולי תצליחו אפילו לגבש תוכנית עבודה שנשענת על הרבה יותר עבודה עצמית מהמקובל והרבה פחות מפגשים בתשלום. כולי תקווה שהמצב הפיך גם בהתחשב במגבלות התקציב.

הדר גרד

New member
העולם לא ורוד כל כך

הלוואי וזה היה אפשרי . ניסתי המון אפילו לשאול, ביזמן האבחון שיתנו לי הדרכות או שיפנו אותי לספרים. הסגל מסרב . הקופה בדקה דרך המנהלת המחוזית אם אפשר לתת לי טופס 17. אבל אמרו שבגלל שזה לא בסל הם בשום אופן לא יכולים כי הסל זה החוק ומה שלא בסל הוא כביכול עבירה על החוק. אז ניסתי וניסתי המון . זה ממש בלתי אפשרי . אשמח לקבל ממכם עיצות... שתואמים לקשיים שלי בהתאם למה שתיארתי . ותיארתי מספיק וממצה .

הדר גרד

New member
אני ממתין שיגיבו

היא כתבה על ההפניה לבית לווינשטיין ועל כך שבבית לווינשטיין יש מומחה גדול וזה לא בסל . זה בדיוק אבל ממש בדיוק הסרט שהייתי בו. אני אחרי בירור בכל הארץ, גילתי שכולם אומרים שבבית לווינשטיין יש מרפאה של מומחים בעלי שם עולמי לזיכרון . ומרצוני החופשי, ביקשתי מהרופאים להפנות אותי לשם. כתבתו לי המלצה שבסופה כתבו, הנבדק מביע רצון גדול לקבל טיפולי זיכרון בבית לווינשטיין. או משהו בסגנון הזה . קיוותי שיתיחסו לזה כי בכל זאת כתב את זה הנוירופסיכולוג שעשה לי את האבחון. ולקחתי את זה למנהלת הקופה ואחר כך לדרגים יותר גבוהים כדי לנסות לעשות משהו, שאולי בכל זאת יתנו לי טופס 17 . אבל המערכת הרפואית אטומה וחד משמעית "זה לא בסל-אסור לנו" . וזה חבל....צער.... היא כתבה מומחה בעל שם עולמי, לי יש הרגשה שהיא התכוונה או לפרופ' נחום סורוקר או לפרופ רחמני לוי . שניהם בעלי שם עולמי והם מבית לווינשטיין . יש לי ספרים פופולריים לזיכרון כמו של ניצה אייל-מסע אל הזיכרון וקראתי "אסטרטגיות למידה" ועוד ספרים אחרים . אבל המומחים יכולים לתפור לי תרגיל זיכרון שאני יכול לעשות ביזמן ביצוע משימת זיכרון שבה אני נדרש לזכור מספר פריטים, כך שלאט לאט אוכל לשלוף ולהיזכר ביותר מפריט אחד . אני מחכה שיהיו כאן תגובות שבהן יכתבו לי רעיונות, הצעות מה לעשות כדי לזכור יותר מדבר אחד מתוך מספר דברים שאני רוצה לזכור . אני לא דורש פתרונות . אני מבקש רק רעיונות, הצעות והשערות לדברים שיכולים לעזור לי לזכור יותר מדבר אחד מתוך מספר דברים שאני נדרש לזכור . המשך יום נעים . ואני ממתין לתגובות.....

תסלאם..

יש אומרים שפתרון של תשבצים וחידות הגיון עוזרים לאמן את המוח ולזכור דברים. שווה לנסות... (לעומת זאת, אמא של אחד החברים שלי נהגה לפתור תשבצים ללא סוף... ואלצהיימר לא דילג עליה..)

למעלה