מגדיל טווח לראוטר ביתי.

u r i el

New member
מגדיל טווח לראוטר ביתי.

יש לי ראוטר של בזק אולם בנקודה שבחדר מרוחק העוצמה חלשה ביותר. העוצמה נחלשת עוד יותר כאשר הדלת סגורה. אין קו ראיה בין הראוטר לנקודה בחדר המרוחק ( טלביזיה חכמה ) ראיתי כמה מגברי טווח האם הם באמת יעילים ?

למשל המודל הזה : https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=12799

תודה.

u r i el

New member
תודה ושאלות.

אין לי נקודת חשמל בדרך שבין שני החדרים וגם אין דרך אסטתית להעביר כבל לחשמל וכן לכל מטרה אחרת ( למשל נצול השקעים ). לכן מה שאני מחפש בעצם זה או ראוטר אחר חזק הרבה יותר ( יש לי של בזק ) שהוא יחליף את הראוטר הקיים ואם הוא יהיה עוצמתי יותר זה יספיק, או כזה שאוכל לחבר בחדר שבו הקליטה נמוכה ושהוא יקלוט את הקיים ויגביר אותו. האם יש משהו כזה ?

rafid1

Active member
מנהל
המכשיר הזה יספק את הסחורה לדעתי

הגירסה הסינית שלו - עוצמתית (גם ניתנת לכיוון). האנגלית - לא ברור. אצלי הוא ב60% סיגנאל לאחר 3 קירות. עלול להיות קושי חד פעמי בקינפוג בסינית...
כל הנושא הזה מאוד תלוי "טופוגרפיה" וזה עניין של ניסוי ותהייה (למשל שינוי ערוץ/תדר/מיקום יכול לעזור אצלך). אי אפשר להבטיח שנתב X יהיה מספק. תוכל לקרוא סקירות באתר הפורום. יש שם בדיקות עוצמה מסודרות והשוואתיות.
&nbsp
אם אתה רוצה ממש להחליף את הציוד של בזק - תצטרך מודם-נתב -VDSL, לא ברשימה הזאת (נדרשת הסבת הנתב שלהם למודם)...

u r i el

New member
תודה, ורק עוד בירור ...

האם אתה מתכוון שאשתמש בו במקום זה שיש או בנוסף ?
אם בנוסף - היכן ואיך לחבר ?

rafid1

Active member
מנהל
שאלה טובה...

שלוש אפשרויות שקיימות:
1. קינפוג נתב בזק למודם, ושימוש בלעדי בנתב החדש בחיבור קווי אליו (שיחייג להתחברות דרכו)
2. חיבור כנל (אם אפשרות לשינוי מיקום קל בעזרת הכבל) , אך הפעלת הנתב הזה בנוסף לקודם (בו אפשר לכבות את הWIFI) כמין מגבר אלחוטי בלבד. הראשון ישרת עדיין כנתב, השני במתג אלחוטי. שום שינוי לא נדרש כאן ברשת הביתית.
3. אם העוצמה לא תספיק עדיין, תצטרך למצוא פתרון למיקום הנתב כAP אלחוטי אי שם באמצע הדרך...

הייתי מתחיל ב2, ורק אם יש לך בעיות של ניתוב/עומס בנתב הישן - לנסות את החדש במקום. 3 - רק אם אין צריך עדיין...

מדריך:
http://www.netcheif.com/Articles/RouterAsAP/RouterAsAP.htm
ביקורת:
http://is.gd/RMOSms

rafid1

Active member
מנהל
אגב, לא הבנתי, אם אין נקודת חשמל, איך המכשיר מIVORY מתאים?

AP אלחוטי ניתן למיקום גם בחדר סמוך, רק יהיה פחות יעיל...

u r i el

New member
קודם כל תודה על התשובה לעיל.

לגבי שאלתך כאן, זה לא שאני לא קולט בחדר המרוחק כלום. מדובר למשל בטלוויזיה חכמה שבאמצעותה אני גולש או צופה ביוטיוב וכד. אלא שלפעמים משום מה הסיגנל יורד, הגלישה נעשית אטית מאד ויוטיוב לא עולה כלל. זה קורה למשל כאשר דלת החדר שבו הנתב סגורה ולעתים היא חייבת להיות סגורה. לכן חשבתי בפשטות, בסמוך לראוטר הקיים להוסיף יחידה שתגביר אותו, שם יש חשמל ושם אוכל גם לחבר בין הנתב הקיים לנתב או למגבר החדש כבלים. עדיף כמובן שלא לשנות את התדר כי זה יחייב קינפוג של כמה מערכות אלא רק להגביר את הקיים - אם יש דבר כזה.

dopm1

New member
מצטרף באותו עניין:

עקב בעיה של אות WIFI חלש באחד החדרים בדירה המרוחק מהראוטר, התקנתי מגדיל טווח של TP-LINK ("רפיטר").
הכל עובד טוב ויפה, ההתקנים השונים טלפונים ולפטופים גולשים היטב, אך אחת לכמה שעות, הכל קורס, אין אות כלל, עד להוצאה מהחשמל של הרפיטר והחזרתו מחדש.

יש לציין שאם מנתקים את הרפיטר מהחשמל (אחרי שמעדיפים לוותר על WIFI בחדר אחד מאשר הניתוקים המרובים) הכל עובד כסדרו, למעט האזור עם הקליטה הבעייתית מלכתחילה.

מדובר בדירה במפלס אחד. תשתית בזק עם נתב Netbox של נטויזן (ראוטר ונתב שיחות לקו הביתי של 013).

מישהו מכיר או נתקל בתופעה והאם יש פתרון?

cheif

Member
מנהל
שימוש ב-REPEATER הוא בעייתי מטבעו

עדיף לחבר את ה-REPEATER בכבל ולהשמיש אותו כ-AP - זה גם מבטיח יציבות וגם חא חותך את המהירות בחצי.

voguemaster

New member
יש לי ניסיון טוב עם המכשיר הזה

לפחות אצל חמותי
. אצלי בבית אין לי מקום טוב באמת לשים אותו.
אצל חמותי הוא נמצא מחוץ לממ"ד, לא בקו ישיר לראוטר שלה (שנמצא בתוך הממ"ד) אבל הוא קולט אחלה. ומכיוון שהוא במסדרון הוא מאפשר לסלון גלישה במהירות טובה.

אם יש לך מקום אסטרטגי למקם אותו - הוא פיתרון טוב.

u r i el

New member
תודה על ההמלצה.

טרם התפנתי לטפל בנושא ....
האם הוא משדר בתדר אחר כך שצריך לכוון את המכשירים מחדש ?

אני שואל מאחר שבמקרה כזה ישדרו שני משדרים בבית בתדרים שונים ויתכן שזה יגרום לשיבושי קליטה, לא ?

למעלה