מגדל בבל המודרני ?

נראה לי שהתכוונת לאומניפוטנטיות :))

וכן, למה לבנ"א יש את הנטיה לנסות ולשלוט בכל דבר? לפחות שאת הטבע ישאירו חסין. אבל מילא זה, סתם לפוצץ דברים בשביל לראות מה יקרה... נראה לי ממש שטות.זה כמו שאני אגיד "מממ, מעניין מה יקרה אם אני אזרוק פצצה באיזה יער..," אני רק מקווה שאם הם באמת יבצעו את זה, ששאר האנושות לא תסבול מזה אח"כ...

dizel1

New member
אני הייתי קצת נוהג בזהירות

בדברים שאיני מבין בהם (יש הרבה, אבל למשל חקר החלל) ולהשמיץ את נאסא(הארגון בה' הידיעה) סתם ללא ידע מעמיק חסר ערך. אני טוען שהם יודעים את העבודה שלהם...ומי יודע אולי תופתע לטובה?

תקלות קורות.

מה כולנו יודעים בסה"כ. אני קצת מסכים עם אסף, אנחנו כולנו ניזונים משמועות ורוצים לדעת באמת. ומה שמספקים לנו, התאים הקטנים, זה פירורי מידע, הדלפות שאין להן אישור וקטעי רכילויות. אין פלא שיש "נתקת" בין ראש הפירמידה ושאר חלקי הגוף של אותו גוף. אז לא פלא שיש חשדנות. נשרף ים של כסף שהיה יכול להיות מופנה לחקר ההומיאופתיה למשל, עריכת פרובינג, או סתם לאתר ולטפח כשרונות גלומים, לא חסר. נאסא לצורך הענין היא קיטבג ענק שכפוף וסמוך וניזון ישירות משולחנו של ראש הפירמידה. את הפוטנציאל העצום הזה איני בטוח שמנהלים אינטרסים שבראש מעייניהם טובת המין האנושי. אני לא יודע מהו הרצון או ההבנה שלהם והאם הם מאוחדים באמת. מהו היעד שלהם ? אני לא רוצה למחוא להם כפיים זה מסקרן אבל כבר לא מענין אותי. אני רוצה חיים אחרים וטובים יותר, כאן בינינו, בבית, בחצר ליד המדורה. להדליק טלויזיה ולשמוע שהכותרת היא "כבאי הוריד חתול מהעץ". ללא ספק אני חש שדרוש לנו כבאי זמין וקרוב. איך קוראים לזה מרחוב סומסום? גם את זה הם יצרו. יש בהם הרבה דברים נפלאים אבל בשבילם. אנחנו לא יכולים להיות הם. אנו מנסים לחקות אותם ויוצאת גרוטסקה. הנה גם באירופה הגרוטסקה חוגגת וזו גם צורה של האמריקניזציה. רוצים לאחד את העולם ולהסיר את הגבולות. מקווה שלא תצא דייסה בסוף.

היבריס = חטא הגאווה

ובעיני חטא הגאווה בא כאשר אין כבוד כאשר האדם רואה את עצמו מעל הטבע שעל מנת לבצע מחקר עושים אותו בצורה פולשנית ואגרסיבית המטרה בעיני אינה מקדשת את האמצעים ולמה היבריס - כי הם עושים את זה ביום העצמאות זה סוג של מה שקוראים "שופוני" תראו אותי שאני גדול, שאני חזק, אני מפוצץ את הכוכבים.... ולגבי ה"נאסא" היא מספיק גדולה והיא יודעת מה היא עושה" יבוא אסון אילן רמון ויוכיח כי נאסא מורכבת מאנשים כמוני וכמוך כל טוב

למעלה