מגדל רוטשילד 22: למה אין שלט בעברית?

tapuzo1

New member
מגדל רוטשילד 22: למה אין שלט בעברית?

נמאס לי כבר לראות מגדלי משרדים עם שילוט באנגלית בלבד.
אנחנו לא בבריטניה ולא באמריקה...
מגדל רוטשילד 22 היקרים שימו שלט בעברית...
די כבר להתפלצן לנו, לועזית לא הופכת אתכם ליוקרתיים יותר.

down under

New member
זה מגדל משרדים ולא דירות

לכן אוכלוסית היעד היא ישראלית, קרי ברובה המוחץ דוברת עברית, לכל היותר שפות אם ערבית ו/או רוסית.

ש מים

New member
ממש לא מחייב

אני לא מכיר את הפרוייקט והאזור, אבל אני מניח שפרוייקטים/מיזמי בניה באזורי הייטק (ע"ע מת"ם בחיפה או קריית עתידים בת"א) עשויים בהחלט לנסות למשוך גם משקיעים זרים.

down under

New member
יקירי, אני כן מכיר מעולה את המקום

וגם עובד בו, מקום העבודה שלי הוא 3 דקות הליכה איטית משם.
זה ממש לא מרכז היי טק אלא הסיטי של תל אביב, קרי מרכז העסקים (בורסה למניות, הנהלת מספר בנקים גדולים, ביטוח, חברות פיננסיות, משרדי ברוקרים ומלא מלא עו"דים ורואי חשבון).

לעניין עצמו. אין מדובר על ברושור/פלאייר (עפיפית בעברית) המופץ בתיבות דואר של בתי מלון או מגדלי דירות יוקרתיים שאחוז עצום מהשוכנים בהם הם דוברי אנגלית.
גם לא מדובר על אתר אינטרנט או על פרסומות ב-youtube או בערוצי הטלויזיה הבינ"ל. לא ולא.
מדובר בשלט על המגדל עצמו, אותו רואים אך ורק ורק ואך עוברי האורח באזור, ש-95% מהם, אם לא למעלה מכך, הם ישראלים לכל דבר, כאלו ששפת האם שלהם היא עברית, רוסית, אמהרית וערבית
(לפי סדר יורד, קודם עברית ובסוף ערבית).
כמעט ולא עוברים שם אנשי עסקים בינ"ל ברגל וזה סתם פלצנו-פרובינציאלי או פרובינצו-פלצני בזוי הקטע הזה.

tapuzo1

New member
כנ"ל gindi ברמת גן, כנ"ל BSR.. די מספיק

אני לא מבין למה אין חוק לחייב שילוט בעברית ליד כל שלט בשפה אחרת
ובכלל צריך חוק שמקבע את מעמדה של העברית כשפה הרשמית היחידה במדינה
מספיק עם חוברת של אגד ב-4 שפות שלא מבינים כלום, אמהרית רוסית ערבית..
מה נהיה פה - כל מי שגר בישראל צריך לדעת עברית נקודה.

דןמור

New member
כנראה שכחת שאתה לא קהל היעד היחיד

עם כל הכבוד, קצת קשה לדרוש מעולה בן 70 מאתיופיה או מרוסיה ללמוד עברית כאשר הוא עולה עם הילדים והנכדים שלו לישראל - ומן הסתם מדובר באוכלוסיה החלשה ביותר שגם נזקקת לשירותי תחבורה ציבורית.

לכן, העובדה שיש חוברת של אגד ב-4 שפות (או יותר) היא לא רק רשות, אלא חובה - אם אתה רוצה באמת להתייחס לקהלי היעד שלך.

ודרך אגב - בתל אביב יש חוק עזר עירוני שקובע שכל שלט חייב להיות 50% בעברית.

tapuzo1

New member
תגידו לי לפי השלט - אני בתל אביב או בביירות??

הגיע הזמן לחוק חובה שילוט בעברית בכל בית עסק, מגדל, בית ספר..
כנראה אין ברירה

Ccyclist

Well-known member
יש גם ישראלים כמוני ששפת אמם אנגלית.

כרגע שר הכלכלה משלנו וראש הממשלה מתחזה לאחד משלנו.

down under

New member
פששש, וואלה? איך לא חשבתי על זה

וברצינות לרגע.
מעל ל-98% מהאנשים החיים בישראל ואשר שפת אמם היא אנגלית יודעים עברית ולו ברמה בינונית. אגב, מספיק לדעת עברית ברמה מאוד גרועה על מנת להצליח לקרוא שלט של שם בניין בעברית.
חוץ מזה, כמה כבר יש כאלו ששפת אמם אנגלית והם ישראלים ומסתובבים קבוע בסיטי של ת"א? להערכתי אחוזים בודדים מסך כמות האנשים המסתובבים באזור, וכאמור מעל ל-98% מבין אותם
די מעטים יודעים גם יודעים עברית.
לכן טענתך בלתי רלוונטית לנושא.

Ccyclist

Well-known member
הנקודה היא שזו לא שפה זרה ב100%

זה נאמר בחצי הומור.

מה גם שאם כבר אמרת אמהרית יש בישראל פי 2 עולים אנגלוסקסים מעולים אתיופיים (כך לפי הערך הוויקיפדי "יהדות ישראל").

כמו כן - אתה לא יכול לדעת במבט ברחוב מי דובר אנגלית כי העדה שלנו היא העדה הכי ישראלית שיש, היא ברובה תוצאה של הגירה יהודית לארצות דוברות האנגלית ב200 השנים האחרונות, ולא רק מארצות אשכנז. כמו כן - בכיתת דוברי אנגלית ממוצעת תמצא אנשים עם מוצא כפול אנגלוסקסי-מזרחי כי רבים ממי שעלו מארצותנו כרווקים נתרמו למשימת מיזוג הגלויות כשמצאו את בני זוגם בארץ, אך תקופות חיים כלשהי בחו"ל אחרי העלייה או היתרון הלשוני לילדים בבחינות הבגרות אם ידברו אנגלית בבית גרמו להורים דוברי האנגלית לחנך את ילדיהם כדוברי שתי השפות, ולכן מספרנו בעצם גדול יותר ממספר העולים הרשמי והייתי מהמר שעם הדור השני איננו מאתיים אלף ככתוב בוויקי אלא חצי מיליון, לא 2% כהערכתך אלא 8.3% מהאוכלוסייה היהודית בישראל או 6.25% מכלל האוכלוסייה. השר בנט הוא דוגמה לדור השני שלנו, שלא נחשב לעולה בסטטיסטיקה הרשמית.

down under

New member
ומה הרלוונטיות של הטרחון הזה לנושא השרשור?

גם אם יש 10%, לא 6.25%, אנגלוסכסים בסיטי של ת"א, זו לא הסיבה לכיתוב האנגלי בלבד על חזית הבניין.

למעלה