מגדר

Unique16

New member
נכון ../images/Emo13.gif ../images/Emo29.gif

בקשר ל"זכר ונקבה"- אני אבדוק את זה... דיברתי במונחים סוציולוגים. מגדר זה לא רק משחק תפקידים- זה מוסד שכולל בתוכו צרכים חברתיים, ערכים,נורמות וסטטוסים, וכן, גם תפקידים. לכן הזה לא כל כך "משחק נחמד"- כי כמו שאמרו פה זאת המציאות... הרבה אנשים נפגעים כתוצאה מכך- וחבל.

Unique16

New member
מגדר ../images/Emo29.gif

אני נכנס לפה הרבה בזמן האחרון- גם כי אני עושה עבודה באנגלית על נושא הטרנסקסואליזם וגם כי אנחנו לומדים בסוציולוגיה על המגדר- נושא מאד מאד מעניין!!! מגדר- למי שלא יודע- היא האבחנה החברתיתבין גברים לנשים! עלתה שאלה בכיתה- למה אנחנו צריכים מגדר? יש גישה שנקראת "פונקציונליסטית" שאומרת שכל מוסד חברתי (חינוך, משפחה, זנות, וכן מגדר וכו') הם חיוביים ותורמים לחברה בצורה חיובית. המורה הראה לנו דוקא את הצד השלילי בעניין המגדר: לקחנו לדוגמא גבר רגיש, אוהב ילדים, אוהב להקריא סיפורים וגם... לא מגלה עניין רב במכוניות ואפילו לא יודע כלום על החלפת גלגלים באוטו... לעומת זאת לקחנו אישה גסה וחצופה שלא יכולה לסבול ילדים קטנים, חסרת סבלנות ומתעצבנת בקלות ויודעת להחליף בדקות ספורות גלגל. הגבר היה יכול להיות גנן (עובד בגן ילדים) מעולה, ואילו האישה יכלה להיות נהגת משאית מצויינתת. בגלל מוסד המגדר- ייצא שהאישה תהיה גננת (כי אין גננים- ואם יש הם יוצאי דופן) ותהיה לא רגישה לצרכי הילדים. הגבר יהיה נהג משאית חסר קורדינציה שלא יידע מימינו ושמאלו- ואם יהיה לו תקר בגלגל הוא ישב על צד המדרכה ויבכה "אבוי לי"
המממ מקווה שהבנתם.. אני מאד אהבתי את הדוגמאות הללו- כי הן נכונות מאד לכל דבר. חבל שאנחנו חיים בחברה כזאת שאנחנו לא מגיעים למוטבינו רק בגלל נושא המגדר!

נגה א

New member
שפה לא ידעו מה זה מגדר??!!! נראה לך

????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! לדעתי מגדר זה לא ההבחנה החברתית בין גברים לנשים- אלא ההבחנה החברתית בין זכרים לנקבות שהולידה את המושגים "גברים ונשים" בכלל ואת כל התפקידים החברתיים שמתלווים לכל מושג. אני רואה את המיגדר כבעצם משחק תפקידים. זה כיף ומשעשע ויכול לגרום הנאה אבל בשלב מסויים זה יכול להתחיל לחנוק- לא כל אחד ולא תמיד, ולא לכולם כמובן מתאים המשחק תפקידים הזה מלכתחילה ולדעתי צריך לכבד אותם לחלוטין.

ליטל ו

New member
תודה :)

זה אכן מעניין. אחת המילים החדשות "של" האקדמיה שאני אכן מרגישה בנוח להשתמש בהן ומוצאת אותן שימושיות. נדיר :)

למעלה