מגהמוח-האם "ק" היא אות חילונית?

יאנוס

New member
מגהמוח-האם "ק" היא אות חילונית?

האם "ה" ו-"י" הן אותיות קדושות? אם כן מדוע לא הסירו אותן מהכתובים? כשאומרים "השם" לאיזה שם מתכוונים?

יום.

New member
אני חושבת שכבר אמרתי פעם

שמדובר "לזה שאין להגיד את שמו" (הומור אנשים הומור תתפלאו לאן זה יכול להוביל אותכם
) וחוצמזה "מגהמוח" שוב לתושמת ליבך

dar האחת

New member
זה מה שמדהים אותי בכל פעם מחדש

למה לקבל דעתו של משהו אחר אם מותר אם לאו לעשות כך או אחרת. מה גרם לזה שהרשה לכתוב את השם המפורש לחשוב שבמחשב זה מותר. האם את לא יכולת לחשוב לעצמך אם זה מה שחשוב לך בכלל איך לכתוב את שמו שאין לו בכלל שם והכל זה בכלל כינויים. די כבר עם כל העניין הזה של הרשאות ובקשות. זה כל כך מקטין את הדבר הזה שאתם מאמינים. האם אלוהים הכיר את המחשב יחד עם הכרות הדגה העולמית?

יום.

New member
נסתרת ממני

הסיבה בגללה בחרת לתקוף אותי. בחרתי להביא את פסק ההלכה הזה לידעתו של "מגהמוח" (רק אותי זה משפיל לכתוב את הכינוי הילדותי הזה?) כי נראה שהדבר מפריע לו, לא אמרתי שזה מפריע לי. ו"הזה" שהרשה לכתוב את השם המופרש, הם וועידת רבנים שגדולים ממני וממך ביחד ומן הראוי שיזכו למעט יותר כבוד מכך, הדבר בגללו הם "החליטו" שמותר לכתוב את השם הוא מכוון שלא מדובר בכתב של ממש אלה פיקסלים (נקודות בלשונם) שיוצרים צורה של מעין אותיות אבל הן לא אותיות של ממש כך שהשם לא נכתב במפורש. יום

dar האחת

New member
ליום , אני מתנצלת אם זה נשמע כתקיפה

אבל כמו תמיד החלטתם של אנשים בשר ודם כמוני וכמוך מתי זה אות ומתי זה ציור והעובדה שזה משאיר לך מרחב מחייה מסוים נראית לי השפלה !!ואני משתמשת במילים שלך לגבי תחושתך בכותבך את הכינוי....רדע הסתכלת פעם על כתיבה בדיו מתחת למיקרוסקופ? כדאי שתעשי זאת!!!

שלום יום!

גם לי לא נראה שדר "תקפה אותך", אלא חידדה את השאלה. גם לא סיפקו אותי התשובות שקיבלתי על אותה שאלה (אולי חוץ ממכונת הכתיבה). שמעתי דתיים מנועים גם מלבטא את השם המפורש "חזיר" ואומרים "דבר אחר"? ובעניין מי גדול ממי, זה עדיין דורש הוכחה.

יום.

New member
הממ טוב..

אני מקבלת את ההתנצלות ומתנצלת גם כן. ושוב אלו לא הדברים שלי והם לא נאמרו כלפי אלא כלפי "מגהמוח" שנראה שהדבר כן מפריע לו. וכן, הסתכלתי פעם על דיו מתחת למיקרוסקופ ואני מבינה את כוונתך, אבל שוב פסק ההלכה אינו פסק ההלכה (ואיני מצליחה למצוא את המקור וכך לרדת אל סף דעתם של הרבנים ואני מתנצלת על כך) טלמון סילבר קראתי את דברך מספר פעמים ועדיין לא הבנתי מהי שאלתך אם ישנה כזאת. אני לא מתיימרת אפילו להבין את כל זרמי הדת היהודית ואני יכולה להביא לכאן רק את דעתי, ואת הנסיון לי מהחברה בה אני חיה וצר לי אם הדבר אינו מספק אותך. ובעניין מי גדול ממי, אני נשארת בדעתי ואודה לך אם לא תשוב לדוש בנושא עייפתי בדבר עוד מהתחלתו. ודבר אחרון לשניכם אני אודה לכם אם תמנעו מלכתוב כל כך הרבה סמיני קריאה, באמת שאין בכל צורך והדבר מראה על תוקפנות מה (לא רומזת שכוונתכם היתה לתקוף מישהו). וטלמון אני אודה לך אפילו מאוד אם תוכל לפרש לי את סימן הקריאה בסמוך לשם שלי, הדבר צרם לי. תודה יום

תשובה.

שמחתי שחזרתְ. אני מודע למגרעת שלי, גם בדיבור, להתלהב יותר מדי. אשתדל להימנע מסימני קריאה בפנייה אליך. ושאלה אחרונה: האם את בטוחה, שדברייך-את חפים מכל תוקפנות (גם בלי סימני הקריאה)?

יום.

New member
תודה

ששמחת בחזרתי לא התכוונתי להיות תוקפנית ואם נשמעתי כך אני מתנצלת (אני מתנצלת הרבה בשרשור הזה הא?) והפניה ל"מגהמוח" נעשתה ע"י.

למעלה