הנה הודעה שלי מלפני כמה חודשים בה
בה סיפרתי על ההתקדמות של גל. 10:07 | 11/09/07 גל שלי, בן 4, הוא אחד הילדים שהטיפול בגישה מאוד מאוד הייטיב עימו. גל מאובחן מגיל שנה וחצי ומגיל שנתיים וחודשיים התחיל דיאטה ובהדרגה נכנסנו לפרוטוקול. מהדיאטה ספציפית לא ראינו שינוי. השינויים הראשונים , שהיו יחסית קטנים, נבעו ממתן הפרוביוטיקה- ירידה בנפיחות הבטן, צואה מסודרת יותר. אבץ - העלים גריה באיזור הפה. נוטרה - הביאה לחיוניות ועירנות (לאחר חצי שנה הביאה לתגובות לא טובות).היו עוד מספר התקדמויות בדרך. השינוי הגדול והמשמעותי ביותר היה בעקבות מנה ראשונה של מגה-דוז ויטמין A , שקיבל לפני שנה וחודשיים. מאז יש לי ילד אחר. הקפיצה היתה כל כך ברורה ומשמעותית והוא כיום הרחק הרחק מהמקום ההוא. לפני המגה דוז לגל היה אוצר מילים גדול מאוד, אך לא היה מסוגל ליצור בשום פנים ואופן רצף של שתי מילים. (במשך כמעט שנה). היה עירני לסביבה אך לא עירנות מילולית. לא ענה על שאלות, ובוודאי גם לא שאל. הרבה לשכב על הרצפה במשך היום ולשחק עם חפצים קטנים תוך כדי שכיבה. האנרגיה היתה נגמרת לו מהר מאוד. ביומיים בהן ניתנה המנה היתה צואה מאוד ירוקה. בשבוע הראשון לא ראיתי תוצאות ברורות, אך היה נדמה לי שהוא קצת יותר שר, עם תחילתה של מנגינה תואמת. לאחר שבוע, בבת אחת, תוך 3-4 ימים אמר כבר עשרות צירופים של שתי מילים. התחיל לבנות רצפים מילוליים הגיוניים. התחיל להתייחס לסביבה באופן מילולי, לענות על שאלות פשוטות, לתאר באופן פשוט גם דברים מופשטים. לאחר מספר שבועות (בערך 3) היו לו כבר משפטים בני 3 מילים. בהדרגה עבר ל4. התחיל לשיר מדהים - רצף מילים משמעותי עם מנגינה מדוייקת להפליא. יכל כבר לענות לשאלות נוספות. פשוט התחיל לדבר!!!! בעקבות יכולת שפתית הגיעה גם יכולת תקשורתית. באותם שבועות היינו כחולמים. - פשוט לא מאמינים!!!! אלו היו ימי המלחמה שבהם בילה איתנו הרבה והשהייה המשפחתית המשותפת הוסיפה ותרמה רבות. לדעת כל הסובבים אותו באותם ימים השינוי היה משמעותי ביותר. חודשיים לאחר המנה הוא נכנס לגן חדש, כילד שכבר מדבר במשפטים קצרים. קפיצה משמעותית נוספת היתה לפני מספר חודשים לאחר מתן סידן. - קפיצה תקשורתית מאוד גדולה. היום - גל הוא ילד מדבר!!!! איני יכולה לספור כמות מילים במשפט כי הוא פשוט מדבר שוטף!!!!! עדיין יש טעויות בזכר/נקבה, יחיד / רבים, הטיות שונות, מילות חיבור וקישור - למרות שמיום ליום הוא משתפר גם בהן. אבל הוא מדבר לגמרי. הוא לא סותם את הפה!!!!! הוא יכול להביע עצמו בצורה מעוררת התפעלות. הוא מבין הכל. הוא עונה לשאלות רבות ושואל הרבה גם בעצמו. עירני מאוד מאוד לסביבה. מעורב בכל דבר וכמעט לא מפספס דבר בסביבתו. הוא נמצא בשלב נפלא של למידה עצמית וטבעית מהסביבה ולכן גם אופי העבודה איתו מאוד השתנה בשנה האחרונה. הוא כבר מביע רגשות באופן מילולי, מזהה ספרות ואותיות וגם מילים לא מעטות. הוא גולש לו להנאתו לבד באינטרנט (כבר מספר חודשים), מכניס בכיס הקטן את אחותו בת ב-8. בוחר מהמועדפים, נכנס לאתרים, מעלה משחקים, סרטונים, שירים (צריך רק את עזרתי בכתיבת מילים בגוגל). משחק סימבולי ודמיוני התקדם (למרות שזהו צד שיש עוד הרבה לעבוד ולטפח), מחפש מאוד חברת ילדים, מתכנת כל מכשיר חשמלי בבית ועוד ועוד ועוד.... מי שיראה מהצד לא יוכל לזהות את הקושי (כמובן חוץ מאיתנו, אוכלוסיית ההורים והמטפלים הקרובים לנושא). הטיפול העביר אותו בבת אחת לילד בתפקוד מאוד גבוה. עדיין....יש הרבה על מה לעבוד , לשפר, להשקיע, אך אני יכולה להגיד שהילד שלי אחר מאז אותה המנה, שכל כך חששתי ממנה. בכל יום מחדש אני מברכת על היום שנתתי אותה והיום, יותר מתמיד אנחנו מאוד מאוד אופטימיים. אני חושבת שהטיפול הזה אצל גל הוכח כסיפור הצלחה. ודרך אגב - מאז קיבל עוד מנה, שלאחריה לא ראינו שיפור משמעותי. בשישי האחרון קיבלת עוד חצי מנה, אך לא המשכנו ליום נוסף מכיוון שהופיעו עיגולים אדומים כהים מאוד מתחת לעיניו. ולמי שמתעניין - אנחנו אמנם כמעט שנתיים בפרוטוקול אך דברים רבים ומשמעותיים עוד לא עשינו - זריקות, אומגה (בעבר נתנו אך ראינו תופעות אוטיסטיות שצצו), קילציה ועוד דברים נוספים שלפנינו. אנחנו מגיעים גם אלהם, בקצב איטי, אך נגיע. שתהיה לכולנו שנה טובה , בריאה ומאושרת עם התקדמות רבה וכוחות להתמיד.