מגה קישואים

The fairy girl

New member
מגה קישואים

אמא קנתה קישואים בגודל אדיר. משהו כמו פי 2.5 באורך ופי 2 בקוטר מהרגיל. זה מהונדס או מפוצץ סטרואידים או משהו כזה, נכון?

לא בטוח

אין ביקוש בשוק לקישואים גדולים במיוחד שיצדיק השקעה בפיתוח כזה. איך הטעם שלהם?

C H 4

New member
יכול להיות שאת רגילה פשוט לקישואים קטנים?

מההכרות שלי לקישואים הרגילים יש שונות מאוד גדולה בגודל. יכול להיות שבדרך כלל אתם קונים את הקטנים יותר ופתאום הגדולים נראים לך ענקיים? מהנסיון שלי אין כל כך משמעות לגודל. היתרון הגדול- את יכולה להכין ממולאים

TheFinalCut

New member
לא סביר

מהונדס, בטוח שלא - עדיין מאוד קשה לאשר גידול של צמחים מהונדסים בארץ, אם אלו מיועדים למאכל אדם. לגבי הורמונים, אני לא בקיא בפרקטיקות הגידול של קישואים, אבל לא נראה לי שרוססו עליהם הורמונים צמחיים. אם כן, אלו אינם הורמונים צמחיים, אלא חומרים צמחיים ספציפיים (סביר להניח שציטוקינין או אוקסין, הורמונים צמחיים שמשפיעים על גדילה של פירות). אבל הדבר הכי סביר הוא שפשוט השקו את הצמחים הללו יותר מהרגיל. פירות של צמחים שהושקו בעודף גדולים יותר (הם פשוט מכילים יותר מים). הם גם יהיו מימיים יותר והטעם שלהם יהיה מהול וחלש יותר בהשוואה לפירות קטנים יותר.

TheFinalCut

New member
מה יהיה איתי? תיקון

המשפטים הנ"ל טעונים תיקון: "לגבי הורמונים, אני לא בקיא בפרקטיקות הגידול של קישואים, אבל לא נראה לי שרוססו עליהם הורמונים צמחיים. אם כן, אלו אינם הורמונים צמחיים, אלא חומרים צמחיים ספציפיים (סביר להניח שציטוקינין או אוקסין, הורמונים צמחיים שמשפיעים על גדילה של פירות)." מה שהיה אמור להיות כתוב שם זה: לגבי הורמונים, אני לא בקיא בפרקטיקות הגידול של קישואים, אבל לא נראה לי שרוססו עליהם הורמונים צמחיים. אם כן רוססו הורמונים כלשהם, אלו הורמונים צמחיים - חומרים צמחיים ספציפיים (סביר להניח שציטוקינין או אוקסין, הורמונים צמחיים שמשפיעים גם על גדילה של פירות), ולא הורמונים אנושיים (מה שכנראה התכוונת אליו כשאמרת "סטרואידים").

ailag

New member
הממ

בביה"ס היסודי היו לוקחים אותנו לעבוד באיזו חווה ואז, למי ששילם (!) נותנים חלק מהיבול. ואני זוכרת פעם אחת שלקחנו קישואים הביתה וכולם קטנים כאלו.. ומצאתי אחד ענקי וזה היה מגניב. ואז אמא שלי אמרה שהם פחות טובים. אז אולי כולם יודעים מה שאמא שלי ידעה ואני לא. וכנראה גדולים לא תמיד מהונדסים / עם הורמונים :) כי אצלנו הגדולים והקטנים הגיעו מאותו המקום.

C H 4

New member
../images/Emo6.gif תבורכי, עד היום צוחקים עלי במשפחה שאני

הילדה היחידה בעולם שהתעצבנה מזה שהכריחו אותנו לשלם בחווה החקלאית.

למעלה