מגורים בב"ש

slightlymad211

New member
מגורים בב"ש

טוב, אז עכשיו שיש תוצאות וצריך להתחיל לחשוב פרקטי..... מה עושים עם מגורים??? כן מעונות? לא מעונות? דירה עם מי למה כמה ואיך?? יש שירשור בפורום שפיספסתי?

b_noga

New member
לא בקיעה בנושא המעונות

אבל דירות מאוד זול לשכור בעיר

kontsy

New member
טוב לצערי הרב את זה אני דווקא יודעת

למרות שלי זה לא פרקטי. יש מעונות ג' שהם ממש ליד הפקולטה אבל הם לא משהו מבחינת המגורים עצמם. לעומת זאת הבנתי שיש שם אחלה אוירה והמון דברים נוחים (סופר קטן וכאלה...) יש את מעונות ד' חדשים וישנים שנמצאים בצד השני של האוניברסיטה (10 דקות ברגל מהפקולטה) המעונות עולים משהו כמו 600+ לחודש. הדירות הם ממש זולות ורב האנשים מעדיפים לגור בדירה ולא במעונות, זה יוצא יותר יקר כי גם משלמים יותר מסביב (ארנונה, מים, יותר חשמל...) בכל אופן המחירים נעים בין 100-200$ לחודש (200 נחשב הרבה) תלוי בשכונה ובדירה. בהצלחה! פורום מעונות ב"ש: http://forum.bgu.co.il/index.php?showforum=197

nightriders

New member
אם המצב הכלכלי של הורייך מאפשר

קניית דירה תהיה האופציה המועדפת. ואני לא אומר את זה בצחוק. דירה קטנה שם יחסית לא יקרה, וכיוון שמדובר בתקופה ארוכה תשלומי שכר הדירה המצטברים הופכים להיות משמעותיים- שלא לדבר על זה שאם את קונה אז הנכס נשאר, ואפשר למכור אותו בסוף הלימודים. בכל מקרה הדבר הזה רלוונטי רק אם יש כמה עשרות אלפי דולרים פנויים , ומוצאים דירה שהפינוי שלה מאוד מאוד מהיר. אני מכיר מישהו שעשה את זה.

Tinks

New member
השכרה בב"ש

לגבי קניית דירה - אני חושבת שהדבר היה רלוונטי לפני כשנתיים, כשהיה גידול חד במספר הסטודנטים ומעט מדי דירות ואכן כל דירה פנויה, מגעילה ככל שהיתה, הושכרה בסופו של דבר. לעומת זאת, בשנה שעברה וגם השנה, מספר הסטודנטים לא גדל מספיק כך שיבטיח שכל דירה חדשה תאוכלס אף היא. (הכוונה כמובן לדירות שהן לא במצב משהו - דירות יפות וקרובות לאוני' יושכרו תמיד, אבל גם מחירן יהיה גבוה בהתאם). ולגבי השכרה - מבין כל ערי האוניברסיטאות בארץ זו בהחלט העיר הזולה ביותר, יש הנחה של 40% בארנונה לסטודנטים, ומקבלים הרבה תמורת מעט (לגור במרחק הליכה מהאוניברסיטה, עם מזגן ושותפים שאתה בוחר...). לכן, אם יד הסטודנט משגת, יעדיף הרוב לשכור. טווח המחירים משתנה, אבל דירה לשניים (3 חדרים) היא בערך 150-220$ לאחד, ודירת 4 חדרים 150-180$ לאחד. (למי שלא מכיר - בערך חצי מת"א...) לעניות דעתי, לשכור זה בהחלט שווה. ואגב, זה הזמן להתחיל לחפש, כי בקרוב תסתיים תקופת בחינות...

maciavelli

New member
זה שיקול כלכלי מול נוחות ../images/Emo45.gif../images/Emo31.gif

יהיה לך זמן להתרשם מזה ולחפש דירה בזמן קורס הקיץ... אמנם לשכור דירה בב"ש יחסית זול למקומות אחרים אבל זה עדיין לא מעט כסף בחישוב שנתי וכמובן שגם פה ככל שמחפשים דירה יותר נוחה המחיר עולה...

למעלה