מגורים בניו יורק - שאלות

חביתוש20

New member
מגורים בניו יורק - שאלות

שלום לכולם, אני בטוחה שטחנתם את הנושא הזה כבר מספר לא מבוטל של פעמים, אבל דיפדפתי אחורה ולא מצאתי דברים רלוונטים לי. אני מתכננת לעבור לניו יורק בסביבות ספטמבר, בתקווה להשתקע שם לשנה. השאלות שלי הן כאלה (ואני מתנצלת מראש על הכמות המסחרית, אבל אני חסרת מושג כמעט לחלוטין): 1. מבחינת הויזה - יש לי ויזה תקפה עד 2007. השאלה היא, כמה זמן יורשה לי לשהות בארה"ב? נאמר לי שמדובר בתקופה של חצי שנה, ואם זה נכון - האם אפשר לבקש הארכה ומה הסיכויים לקבל אותה? 2. האם יש אפשרות לחסוך כסף בניו יורק ובמקביל למחיה בתנאים נורמלים (מבחינת דירה, אוכל, חשבונות וכו')? בעיקרון, כמה כסף אני צריכה לחודש והאם המשכורות הן ריאליות ביחס למחירים? 3. האם אני חייבת להוציא אישור עבודה כדי לעבוד, ואם כן מה הסיכויים שלי לקבל אחד כזה? 4. אם מישהו יוכל לומר לי מחירים ממוצעים של דירות במנהטן, עם/בלי שותפים, זה גם יהיה נהדר. 5. כשאני מגיעה לניו יורק, מה עלי לומר בשדה התעופה? את האמת - שהגעתי לחיות שם כמה חודשים, או להמציא משהו אחר? 6. בקרוב אקבל תעודת מסז'יסטית. האם יהיה לה תוקף בניו יורק והאם תהיה לי אפשרות לעבוד בזה, אפילו כעבודה שניה? זהו בינתיים. אני ממש שמחה שגיליתי את הפורום הזה ותודה מראש לכולם!!

קודם כל

תתחילי מכאן. 1. הויזה לא אומרת כלום. במקרה הטוב תקבלי אישור שהייה לחצי שנה, לא תוכלי להאריך אותו - הגשת הבקשה תאפשר לך ארכה של עוד כחודשיים עד שתקבלי את הסירוב, ואז תצטרכי לצאת. 2. אי אפשר לענות על זה, ובעבודה לא חוקית בלי מקצוע, השכלה ונסיון אפשר לחיות בצמצום רב וודאי שלא לחסוך. גם באמריקה הכסף לא צומח על העצים. 3. כן, ראי קישור למעלה. 4. 1500-15000 דולר בחודש. 5. אם תגידי את האמת סביר להניח שלא יתנו לך להכנס בכלל. מעבר לזה לא תוכלי לקבל כאן בפורום עצות. 6. לא חושבת שיש לזה משמעות. החיים הלא חוקיים בארה"ב לאחר ה-11 בספטמבר 2001 אינם קלים. הלא חוקיים נרדפים ע"י הממשל, ה-BCIS (רשות ההגירה), המשטרה וה-FBI. מעסיקים לא יעסיקו עובדים לא חוקיים אלא אם כן הם מנצלים אותם עד תום. ביטוח רפואי עולה הון תועפות, ומעבר לזה את לא קיימת. את לא יכולה להוציא רשיון, לנהל חשבון בנק, להוציא כרטיס אשראי. מבחינה חוקית ורשמית את פשוט לא קיימת.

אשר6100

New member
יש דרכים להיות חוקי.

אהלן חביתוש.. תשמעי. הדרך הקלה זה להשיג ויזה סטודנט ואז אפשר להוציא רשיון, לעבוד חוקי, לפתוח חשבון בנק וכו`, בדרך כלל מקבלים ויזה סטודנט לחמש שנים. עדיף מהארץ כי אז הויזה לא מתבטלת במקרה ויוצאים מארה"ב, אבל זה מסובך כי את צריכה להתקבל לאיזה מוסד מוכר והמוסד שולח לך ויזה. יש דרך להשיג שם ויזה סטודנט. יש מלון מול האימפייר סטיט בילדינג הוא ניקרא "פנסילבניה הוטל" יש שם ביה"ס ללימוד אנגלית שהוא מוסד מוכר והם מספקים ויזות סטודנט, תרשמי לשם תעשי פעם בשבוע שיעור אנגלית ואת נקראת "סטודנטית אמריקאית" . אני הייתי בארה"ב, והתקשרתי אליהם אמרתי להם שאני רוצה לילמוד אנגלית והם לבד שאלו אותי אם אני צריך "סטודנט ויזה" בקיצור.. יש מצב, לא לדאוג. ושיעבור בקלות ושיהיה לך בהצלחה ותעשי הרבה כסף. ד"א 3 חברים שלי טסו לפני יומים לניו יורק לעבוד ולעשות כסף. בכל אופן אם יש לך עוד שאלות, בכיף. מה שאני יודע אני אעזור. אני זוכר שגם אני חיפשתי הרבה מידע.

Boston Guy

New member
דווקא מעניין המוסד הזה... קומבינה נחמדה

חשבתי שה BCIS חיסל את המוסדות הקיקיוניים האלו אבל הינה - הם מפרסמים בגאווה ובמגוון שפות את שרות ה I20 לכל דורש שלהם... אתה תיתן להם קבלה שכאילו למדת 18 שעות בשבוע והם יעצמו עיין ולא ידווחו שבעצם באת רק פעם אחת מתוך 5... כמו "ישראבלוף" של הגשש החיוור

אבל שים לב שהם עדיין כותבים

INS ועדיין כותבים I-20 ולא את שם הטופס שמחליף אותו (שאני לא זוכרת את שמו...)

טל ר

New member
איש אינו יכול לעמוד בקצב

בו הם מחליפים את השם שלהם. אפילו Boston Guy, שאין דייקן כמותו, טעה וקרא להם BCIS, במקום USCIS (שזה השם בו הם מתקראים כיום).

למעלה