מגורים, גנים, ישראלים -קרוב למנהטן?

Student in NY

New member
מגורים, גנים, ישראלים -קרוב למנהטן?

שלום לכלום, בחודש אוגוסט אני אמור להתחיל ללמוד ב- NYU, ואני מחפש אזור מגורים נחמד מחוץ למנהטן (באזור NJ) לדירת 3 חדרים (2 חדרי שינה) איכותית באזור בטוח עם ילדים (ואם אפשר גם ישראלים) כמו כן אני זקוק לפרטים לגבי גני ילדים באזור (ילדה בת 2.5), ואיך מבררים היום לגבי גן בספטמבר. אשתי היא מורה וכתב במגזינים בארץ. האם יש סיכוי למצוא עבודה בבית ספר יהודי - אולי ללימוד עברית? וכתיבה לעיתונים או מגזינים מקומיים (בעברית)? איך מבררים? כל עזרה תתקבל בברכה.

כמה שאלות ../images/Emo13.gif

קודם כל, האיזורים ב-NJ שקרובים למנהטן שבהם יש קהילות ישראליות ויהודיות הם יותר קרובים לחלק העליון של העיר - עיירות כמו Tenafly (יקר יחסית, קהילש ישראלית ויהודית גדולה, חינוך ברמה גבוהה), Fair Lawn (קהילה ישראלית גדולה, הרבה חנויות ישראליות, אוכל ישראלי, גנים ישראליים וחינוך ציבורי ברמה טובה - זולה יותר מטנפליי), Teaneck - קהילה יהודית גדולה, גם קהילה ישראלית, חינוך ציבורי ברמה בינונית. ויש עוד, אלו השלוש העיקריות. בפייר לון דירת 2 חדרי שינה בקומפלקס תעלה בסביבות 1500-1900 דולר לחודש. בית פרטי של שלושה חדרים יעלה בין 1600-2200. בטנפליי בית פרטי יעלה בסביבות 2500 דולר, דירה משהו כמו 2000-2200. קרוב יותר ל-NYU זה רק העיירות שמעבר לנהר, כמו Edgewater ו- Hoboken. שם המחירים גבוהים בהרבה (דירת חדר 1800-2000 דולר) והקהילות הישראליות והיהודיות קטנות. יש שם יותר זוגות צעירים ללא ילדים ורווקים. לגבי הסיכויים למצוא עבודה, יש כאן קהילות יהודיות וישראליות גדולות כך שאני מאמינה שיש סיכוי לא רע. לגבי גני ילדים, אתם קודם כל צריכים להחליט על איזור מגורים - נוכל לעזור אם תגיד לנו לאיזה גילאים. המחירים נעים בין 600-1200 דולר לחודש לילד לחמישה ימים בשבוע, יום מלא. בפייר לון וטנפליי יש גם גנים ישראליים לגמרי, וגם גנים יהודיים.

Student in NY

New member
עדי תודה - אבל יש עוד שאלות . .

קודם כל תודה על העזרה!! Tenafly ו- Fair Lawn נשמעות נהדר. האם יש תחבורה ציבורית מסודרת למנהטן? כמה זמן בערך לוקח משם ל-NYU (ברכבת)? האם יש לך רעיונות איך אני יכול מכאן לחפש דירה וגן ילדים בעיירות אלה (מדובר על ילדה בת 2.5 שנים)? מובן כי יש עדיפות לגנים שחלק מהצוות דובר עברית (אלא אם כן תגידי אחרת). ומה לגבי עבודה בבי"ס - איך אני מברר פרטים מפה ויוצר קשר איתם? דרך אגב, אנחנו בני 31 ו- 30. אני מניח כי הקהילה הישראלית במקומות אלה, כוללת גם אפשרות ל"התחברות" ??!! יש עוד שאלות בדרך. אבך אלה העיקריות בשלב זה. ושוב תודה.

יש תחבורה ציבורית

אני לא יודעת בדיוק כמה זמן זה לוקח - אני נוסעת ברכב... (אני גרה בפייר לון ד"א). מפייר לון למנהטן יש רכבת שצריך להחליף באמצע וגם אוטובוס. זמן הנסיעה בערך כשעה, עד ה- Port Authority. לרדת ל-NYU בסאבוויי ייקח לך עוד זמן, אני לא יודעת להגיד כמה. לדעתי קח בחשבון לפחות שעה וחצי בכל כיוון. טנפליי קצת יותר קרובה אבל אין לי מושג לגבי תחבורה ציבורית שם, אני יכולה לנסות לברר כאן עם כמה אנשים שגרים בטנפליי. חיפושי דירה אפשר בשתי דרכים - או דרך האינטרנט, או דרך מתווך. יש לנו מתווכת בפורום שעובדת באיזורים האלה - שמה אורנה והיא תשמח לעזור. אני יכולה להמליץ רק על קומלקס אחד בפייר לון שאני מכירה. אתה מוזמן לכתוב לי במסרים. לגבי גנים, שוב בטנפליי אני לא מכירה אבל בפייר לון יש שני גנים ישראלים לגילאים האלה, רק שתצטרכו למהר ולהירשם כדי לתפוס מקום. הנה רשימה של גני ילדים בפיירלון: JCC FAIRLAWN JCC GLEN ROCK 2016529980 TEMPLE BETH SHALOM 2017972865 מרכזים קהילתים יהודים שבתוכם פועל גן ילדים, ניתן להיות חברים במרכז ואז לשלם דמי חבר שנתיים הכוללים בתוכם חברות בבית הכנסת והשתתפות בחגים ולקבל הנחה ברישום לגן הילדים. (ההרשמה לגן החל מגיל שנתיים) TENDER YEARS 2017968686 גן אמריקאי (ההרשמה לגן החל מגיל שישה שבועות) GAN IRIS NURSERY SCHOOL AND KINDERGARTEN 2014750677 גן ישראלי לכל דבר(ההרשמה לגן החל מגיל אפס) LEBAR 2017031730 גן אמריקאי(ההרשמה לגן החל מגיל שלושה חודשים) TELL ME WHAY 2017917911 גן הנמצא בהנהלה ישראלית אך הלימודים בגן מתנהלים באנגלית. חלק מהגננות דוברות עברית. בגן חוגגים הן את החגים היהודיים והן את האמריקאיים.(ההרשמה לגן החל מגיל שנה/הילד צריך ללכת) KIDI GARDEN’S 2017941633 גן אמריקאי, בעלת הגן יהודיה ולכן חוגגים בגן הן את החגים האמריקאים והן את החגים היהודים. (ההרשמה לגן החל מגיל שנתיים וחצי) בהצלחה.

למעלה