מגורים משותפים

מגורים משותפים ../images/Emo140.gif

האם לדעתכם מגורים משותפים באותו החדר תורמים לקשר עם האחים
האם הייתם מסכימים לישון באותו חדר כילדים

עד גיל 11 ישנתי עם אחי באותו חדר

ואחר כך קיבלתי חדר משלי ואחותי ואחי ישנו יחד. ככה זה היה פעם, לא היה לכל ילד חדר משלו.

ישנתי עם אחי באותו חדר עד גיל 14

לילדיי יש חדרים נפרדים, אבל הם דווקא רוצים לישון יחד. אז הרבה פעמים אנחנו מאפשרים. אני חושבת שכן יש משהו מחבר בעובדה שחולקים את אותו חדר. מצד שני, כשבאים חברים, יותר נוח שיש לכל ילד חדר משלו.

ועוד משהו

לדעתי יש כאן גם עניין של מין הילדים. לי יש בן ובת. אם היה נולד לי עוד בן, הייתי מצוותת אותו לחדרו של הבן, ואם בת- לחדרה של הבת. - אין לי חדר נוסף. מעניין, קורות חיי, שכשנולדה לך אחות את קיבלת חדר משלך ולא אחיך.

כן כי הייתי גדולה וצריכה מקום משלי

נכון שזה היה חצי ממרפסת שסגרו עבורי אבל זו הייתה הפינה שלי.

אחח הזכרונות

אני גדלתי עם אחי הקטן עד גיל 11 וקצת באותו החדר ולאחי הגדול היה חדר משלו, כשהגעתי לגיל שכבר קשה להיות בן ובת באותו חדר ההורים שלי החליטו שעוברים דירה אז עברנו לבית גדול בו כל אחד קיבל חדר משלו

מעניין.

אני אתן דוגמה של בני דודים שלי: הם בן ושלוש בנות הבן בן 12 ויש לו חדר לבד הבת הגדולה בת 11 (עוד מעט אבל היא כבר מתעקשת!) וגם לה יש חדר לבד. הבת השניה בת 7 והקטנה בת 3 והן באותו חדר. פעם זה היה אחרת אבל בגלל שהשניים הראשונים יותר גדולים הם קיבלו חדרים נפרדים והקטנות ביחד (חוצמזה הגדולה והשניה תמיד רבו ביניהם אז עשו הפרדת כוחות!
)

זה אחלה ../images/Emo45.gif

עד גיל מסויים אני גרתי עם אחי עד גיל 9 שלי (12 שלו) חדר לבד משאיר יותר מידי בבועה

eris1515

New member
אני ישנה עם 2 אחיות שלי

זה דווקא נחמד... ובאמת תורם לקשר בנינו...

Looovely Girl

New member
בהחלט תורם לקשר..

אחי ואחותי גרים באותו חדר.. יש להם קשר מעולה.. גם אני ישנתי עם אח שלי באותו חדר אבל כשהייתי יותר קטנה... עוד מעט אנחנו עוברים אז לכל אחת יהיה חדר משלו...

h e n y

New member
מממ

עד איזה גיל 6 ישנתי יחד עם אחי...אחרי זה עברתי לחדר לבד בעוד שאחי קיבל גם חדר לבד...כשהייתי בת 8-9 לא רק שקיבלתי חדר לבד גם הייתי לבד בבית{כמובן שעם ההורים} ככה שאיפה שרציתי לישון ישנתי {יש לנו שלושה חדרים- לא כולל את של ההורים}. אני חושבת שבגילאים קטנים זה נחמד להיות יחד עם אחים זה מגבש מאוד , אבל כשמתבגרים { מ12 והילך} רוצים יותר פרטיות...

Beetle Juice

New member
אני עדיין עם אחותי בחדר../images/Emo15.gif

וזה יוצר המון ריבים וסכסוכים. אם כבר, זה לא תורם להתחברות אלא להתרחקות. כילדים- כן, זה טוב לישון באותו חדר כילדים(אבל שוב, אני בת עשרה וזה לא ממולץ)

jKiTTiE

New member
הייתי עם שני האחים שלי

עד כיתה ח' גיל 14... היה לנו חדר שינה וחדר משחקים ואחרי שניגסתי כל כך הרבה להורים שלי הם הפרידו אותי מהם... אנלא יודעת אם להצער על זה או לא כי אני מרגישה יותר רחוקה מאח שלי מאשר אחותי אבל מצד שני זה כיף שיש יותר פרטיות ואין את כל הבאלגן שלהם...

happy00

New member
לדעתי תורם לקשר

הייתי עם אחותי באותו חדר מאז שנולדתי (ההפרש ביננו פחות משנתיים). בסך הכל ראיתי את זה באופן חיובי. היינו הולכות לישון ביחד ומדברות או משחקות משחקי מילים עד שנרדמנו. היינו ביחד עד שעזבתי את הבית (בגיל 22). את הילדים שלי (שנה, שנתיים וחצי) שמתי באותו חדר (למרות שיש לנו חדר נוסף). אני ממש רואה איך הם קשורים אחד לשני. מה יותר חמוד מזה שילד בן שנתיים וחצי, כשמתעורר בבוקר, הדבר הראשון שהוא עושה זה לקרוא לאחותו.

למעלה