מגורים קרוב לNYU

Rebecca110

New member
מגורים קרוב לNYU

אז עכשיו הכל יותר ברור ואנחנו אמורים לעבור לארה"ב לעבודה של בעלי שתהיה קרובה לNYU במנהטן. אנחנו משפחה עם 2 ילדים קטנים(2,4) ואשמח לשמוע מכם המלצות לאזורי מגורים טובים שיש בהם גם משפחות יהודים/ישראלים והכי חשוב שמרחק הנסיעה ברכב/תחבורה ציבורית למנהטן תהיה סבירה..

תודה רבה

Et tu Brute

New member
אני לא יודעת כמה גולשים מהאיזור יש פה

אבל בכל מקרה צריך קצת יותר פרטים על ההעדפות שלכם כדי לענות. האיזור שרלוונטי לכם הוא איזור שמבחינת אוכלוסייה שווה בערך לכל אוכלוסיית מדינת ישראל... יש המון סוגים של שכונות טובות (דירה, בית פרטי? לב העיר, פרבר?), כל מיני הגדרות של זמן הגעה סביר לעבודה (5 דקות ברגל? רבע שעה בסאבווי? חצי שעה ברכבת?), סוגים שונים של מוסדות חינוך לילדים (ציבורי, פרטי) וכדומה...
אני גרתי בוילג' במנהטן וזה היה מצוין, אבל זה היה לפני שבתי נולדה. חברים שלי גרו שם עם ילדים והיו מאוד מרוצים, אבל שוב, זה תלוי מה ההעדפות שלכם (וגם מה התקציב שלכם, כמובן).

אני גרה באיזור העליון של מנהטן, קרוב יחסית להארלם.

איזור מעולה, מאוד אהוב על משפחות, יש המון ישראלים אבל יקר.
לנו זה מתאים כי הדירה שלנו קטנה ולצערי כרגע לא צריכים יותר מזה.
&nbsp
אני יודעת שסלופ פארק נחשבת מעולה ויחסית קרובה לעיר.
&nbsp
בקווינס יש את פורסט הילס שזה מרחק של כחצי שעה נסיעה למידטאון ברכבת ויש כל מיני איזורים שונים בניו ג'רזי רק שזה להתרחק ולא תמיד יש תחבורה זמינה.
&nbsp
ממליצה לך לשאול גם בקבוצה של "ישראלים בניו יורק" בפייסבוק.
&nbsp
בהצלחה במעבר

Rebecca110

New member
אז ככה..

קודם כל תודה על התשובות

התקציב שלנו כרגע זה בסביבות $3000 לחודש ושמענו על Bergen County ו- Tenafly בניו ג'רסי שיחסית קרובים למנהטן(שעה נסיעה אבל זה גם קצת רחוק במונחי הארץ) אז בודקים באיזור ניו יורק.
ברור לי שבניו יורק זו תהיה דירה(וכנראה קטנה בתקציב הזה) ואם זה יהיה ניו ג'רסי נלך על בית 3/4 חדרי שינה.

אבדוק את סלופ פארק למרות שלא חשבנו על איזור ברוקלין(מהפעם האחרונה שלי לפני כמה שנים טובות, משום מה יש לי בראש תמונה של בניינים מאוד צפופים ואיזור לא משהו.. )
איזור ה Upper east side נשמע מקסים אבל לא ממש יקר שם ? בתקציב של $3000 (נגיד אפילו $4000) אפשר למצוא דירה מרווחת למשפחה עם 2 ילדים? הוילג' יותר זול? איזה מקום עדיף אם יש ילדים קטנים?

תודה על העזרה

קחי בחשבון שהגישה מטנפליי למנהטן לא כזו נוחה

זה לכאורה "7 דקות ממנהטן" כמו שחבר לעבודה של בעלי טוען- אבל זה מצריך רכבת פלוס מעבורת- למיטב זכרוני מביקור שלנו שם וגם אז זה מביא לחלק הדאונטאון של מנהטן.
&nbsp
אין ספק שזה יותר זול משמעותית שם אבל זה במחיר של לאבד קירבה למנהטן.
&nbsp
&nbsp
3000 דולר זה תקציב נמוך יחסית לדירת 2 חדרים אבל לדעתי אפשר למצוא. תלוי מה את מחפשת- עם דורמן/בלי דורמן/עם חד"כ/בלי חד"כ.
אנחנו משלמים יקר על הדירה שלנו שהיא די פיצית אבל זה בגלל שהיה לנו מאוד חשוב שיהיה דורמן במיוחד בשנה הראשונה שלנו פה.
&nbsp
דירה טיפה יותר גדולה משלנו באותו בניין עולה 3100.
דירת 2 חדרים בבניין שלנו עולה סביב 3400 דולר לחודש.
&nbsp
לא מכירה את הויליג' בכלל, רק ביקרתי שם פעם או פעמיים אבל לא ממש יודעת מחירים. ממליצה מאוד להתייעץ עם מתווך שעובד פה במנהטן ויידע. תחפשי באינטרנט kobi Lahav -הוא מתווך מעולה שמכיר את כל ניו יורק בעל פה והוא תותח, עזר לנו למצוא את הדירה אחרי שאמרנו לו בדיוק מה מחפשים ועזר לנו להשיג מחיר טוב ותנאים טובים (ר' חדר כושר בחינם שאנחנו לא מנצלים
).

noaronen1

New member
תיקון קל - בכל זאת ברוקלין תמיד תשאר קרובה לליבי

park slope זה השם של השכונה והיא סופר מתאימה לילדים. שכונה מק-סימה ולא צפופה בכלל עם המון בתי קפה, בוטיקים ופעילויות לילדים ובתי ספר מעולים. ממליצה לך לבדוק את ברוקלין.
כי ברוקלין גם הכי קרובה לצד של NYU...

lama zebra

New member
הי, האם יש איזורים טובים/פחות טובים

בפארק סלופ? (אנחנו צריכים את מע' החינוך הציבורית).
מה מחירי השכירות (בערך כמובן) לדירת 2 חדרים סבירה? תקציב של עד 4K$ הוא סביר (כמובן שעדיף פחות מזה)
&nbsp
תודה :)

noaronen1

New member
התקציב שלכם סבבה לדירת 2 חדרים אולי אולי 3

אחת הסיבות ששכר הדירה כלכך גבוה הוא שמערכת החינוך שם מאד טובה. כל בית ספר שתבחרו בו יהיה ממש טוב כי ועדי ההורים משקיעים המון בבתי הספר
PARK SLOPE CENTER - VERY EXPENSIVE
SOUTH SLOPE שם אני גרתי
WINDSOR TERRACE
NORTH SLOPE - THE SCHOOL THERE IS NOT AMAZING
&nbsp
NOT IN PARK SLOPE AND CLOSER TO THE CITY = ALL SCHOOLS THERE ARE GREAT TOO
CARROLL GARDENS IS ALSO A GREAT HOOD
BOROUGH HALL WHICH IS NOT PARK SLOPE BUT CLOSER TO THE CITY AND FUN COBBLE HILL ALSO WONDERFUL AREA - NOT PARK SLOPE
&nbsp
DO NOT GO TO DITMAS PARK OR WHASHINGTON HEIGHTS
NOT CROWN HEIGHTS OR MIDWOOD
NO TO SUNSET PARK
&nbsp
RED HOOK IS GREAT BUT YOU NEED A CAR TO LIVE THERE
&nbsp
WILLIAMSBURG IS ALSO FUN BUT MORE ,YOUNG,
כל השכונות מלאות במשפחות, מסעדות, בוטיקים, חוגים מעולים לילדים בבוקר ואחר הצהריים, בפארק סלופ יש את הפארק שהוא כמו סנטראל פארק עם גן חיות, מוזיאון ואזור החלקה באמצע הפארק בקיץ עם רולר בליידס וסקייטס בחורף על הקרח - זה חדש ומקסים. מי שגר בברולקין לא יכול להוציא אותה מהלב שלו ואני לא מדברת על ברוקלין של הדוסים. ברוקלין עם האומנים והגלריות והורים בבית ספר שהם שחקנים ומוזיקאים וסופרים והדברים שהילדים שלך יחשפו אליהם - לא יחשפו במקומות אחרים. ויש גם YMCA שמתעמלים שם ויש להם חוגים ופעילויות בחינם לילדים - מקום מעולה לבלות עם הילדים בחורף הקר
בהצלחה!
נירית - יש מצב שתשימי את התשובה בארכיב לדורות הבאים???

lama zebra

New member
לא החלטנו סופית, אבל אנחנו נוטים למנהטן

בניו ג'רזי מומלצות מאוד טנפליי, קרסקיל ופייר - לון. בשתיים הראשונות לא ראיתי בתים ב- 3000$. לגבי פייר לון - אני גם לא ממש בטוחה.
&nbsp
נראה כי הקומיוט לחלק הדרומי של מנהטן, שם יעבוד בעלי, עולה על שעה לכל כיוון (מטנפליי- כשעה וחצי אפילו) - תבדקי זמן הגעה של הקמיוט ממקום המגורים המשוער למקום העבודה בעזרת גוגל מאפס בשעות העומס.
&nbsp
אנחנו החלטנו לחסוך את הזמן הזה ולהתפשר על דירת 2 חדרים במנהטן (במקרה כזה גם לא נצטרך להחזיק רכב ולתחזק גינה - לטוב ולרע...) הגם שנצטרך למתוח את התקציב המקורי.
&nbsp
עם ילד בן שנתיים תשימי לב שצריך אולי להכניס למשוואה גם עלויות של גן, מלבד עלויות הדיור האסטרונומיות.

Rebecca110

New member
תודה על העזרה

האמת שיהיה לבעלי רכב מהעבודה אבל גם אז נראה לי באמת שנסיעה של שעה לפחות למנהטן זה לא מעט...
גם לי דורמן יהיה חשוב לאור העובדה שאשאר הרבה עם 3 ילדים לבד
בכמה זה מייקר? אני חשבתי יותר על דירת 3 חדרים אז נראה אם בכלל זה אפשרי בתקציב... פארק סלופ יותר זולה אני מניחה?

מבחינת הגנים לילדים, אני חושבת שאנחנו מסודרים כי למזלנו החברה אמורה לשלם על זה (לא רוצה לחשוב בכלל על מחירי הגנים במנהטן
..).

lama zebra איפה אתם הולכים לגור במנהטן?

Et tu Brute

New member
בניו יורק, לפעמים גם כשיש רכב

עדיף לקחת את התחבורה הציבורית. לא תמיד, והיא בהחלט רחוקה מלהיות מושלמת, אבל הכניסות והיציאות מהעיר עמוסות מאוד בשעות מסוימות וזה גם עולה כסף (גם ההיי-וויי עצמו וגם הכניסה למנהרה)..

lama zebra

New member
לא ברור עדיין. אנחנו שוקלים את באטרי פארק מצד אחד,

ואת האפר איסט סייד מצד שני ועוד כמה איזורים...
&nbsp
יש לנו חודש וחצי לחשוב על זה ועל עוד מיליון וחצי דברים אחרים

Rebecca110

New member
אבדוק את Park slope

תודה על ההמלצות של כולם!

lama zebra, בין המיליון ואחת דברים לעשות, אם יהיה לך זמן תעדכני מה סגרתם. אולי בסוף נהיה שכנות

lama zebra

New member
מנצלש"ת לשאלת גנים בניו יורק

בספטמבר אנחנו אמורים לעבור כאמור לניו יורק. הצעירה שלי תחגוג 4 בדצמבר הקרוב.
&nbsp
מה המדיניות לענין PK עבורה? האם כניסה ל PK מותנית? האם יש PK מחוץ לבי"ס?
&nbsp
מה קורה אם למשל נגור באזור בו אין PK? האם PK הוא יום מלא/חלקי (ומה זה מלא ומה זה חלקי?)
&nbsp
ועוד שאלה - מתי מתחילים הלימודים בנ"י? הכוונה לתאריך וגם בעצם לשעות.
&nbsp
המון תודה!

למעלה