מגזין אודות בוסניה והרצוגובינה

carmitwe

New member
מגזין אודות בוסניה והרצוגובינה

שלום לכולכם, שמי כרמית ואני עורכת תוכן באתר האינטרנט GoTravel. אנו עוסקים בהכנת מגזין שכולו כתבות על בוסניה והרצוגובינה, כתבות שגם יופיעו לאחר מכן באתר. אני מחפשת כותבים שיוכלו לשפוך מעט אור על המדינה המרתקת הזו, מבחינה תיירותית והיסטורית ובפרט על מורשת והיסטוריה יהודית. אודה לכל מי שיוכל לסייע בידי באיתור כותבים המסוגלים לכתוב כתבת עומק. אגב, ביולי 2009 הפקנו מגזין על קרואטיה ולצערי לא הכרתי אז את הפורום הזה. תוכלו לראות אותו בין המגזינים הישנים שלנו. כמו כן יש באתר כתבות גם על סלובניה ומונטנגרו. בברכה, כרמית וייס

חבר הפורום היה תלמיד בקולג´ הבינלאומי

עמרי כתב בפורום כאן ועפ"י דבריו הוא למד בקולג´ הבינלאומי במוסטאר. הבלוג שלו נקרא מחשבות וחוויות של תלמיד בבוסניה-הרצגובינה. הנה לדוגמא ציטוט מהבלוג על טיול אקראי: "ניסע לכיוון הרפובליקה סרפסקה, הטריטוריה הסרבית בבוסניה על פי הסכמי דייטון, שבה עוד לא יצא לנו לבקר, על אף שהיא מהווה 49% משטחה של בוסניה-הרצגובינה. רצינו להגיע לבניה-לוקה, בירת הרפובליקה סרפסקה, אך בתחנת האוטובוס נמסר לנו שנוכל לנסוע רק עד ייצה (Jajce), עיר הקרובה לגבול בין הפדרציה של בוסניה-הרצגובינה והרפובליקה סרפסקה, ומשם להמשיך לבניה-לוקה. משום שמדובר בטיול אקראי ולא היתה לנו תכנית, קנינו כרטיסי כיוון אחד ועלינו על האוטובוס לנסיעה של חמש שעות עד ייצה." מקווה שתוכלי ליצור איתו קשר, הנה קישור לבלוג שלו. ייתכן שכיום הוא בצה"ל. המגזין GoTravel מעניין וחינמי שזה חיובי ביותר, ומה עם כתבות על סרביה?

carmitwe

New member
תודות ועוד

תודה רבה על הקישור לבלוג. אבדוק אותו. דווקא מצאתי ילדונת שלומדת שם עכשיו והיא כתבה לנו כתבה מקסימה. האם יש לך קשר עם מישהו מארגון יוצאי יוגוסלביה, שאולי יוכל לעזור לי במציאת חומר? המגזין אכן חינמי ורק צריך להירשם לאתר כדי לקבלו. הוא אמור להשלח באפריל. מגזין על סרביה? אפשר לחשוב על זה לעתיד. מדינות יוגוסלביה מאד מעניינות אך לא קל להשיג עליהן חומר. בנתיים יש לנו הרבה מאד חומר על קרואטיה, שגם זכתה למגזין, וקצת פחות על סלובניה ומונטנגרו. אבל אנחנו אתר צעיר ועוד היד נטויה. תודה כרמית

YulyAdi

New member
אהלן. אני נמצאת כרגע באותו הקולג' שבו למד עומ

עומרי. אני אשמח לעזור ולתרום.

YulyAdi

New member
אהלן.

אנחנו מתכוננים בקולג' לתקופת המבחנים הסופיים, שמגיעים מהר מידי (כי זה אומר שגם הלימודים מסתיימים ואאלץ לעזוב את מוסטר בנתיים, לפחות עד שאסיים את הצבא). מוסטר אפרורית-משהו בימים האחרונים. למרות שמידי פעם השמש מציצה אלינו להזכיר שעוד מעט כבר אביב. בכלל מזג האוויר השנה היה מטורף, ירד שלג פעמיים (בדרך כלל שלג לא נמצא בחלק הזה של המדינה ובטח שלא במוסטר) והחורף היה דיי קשה. בסה"כ העיר מתפתחת במהירות, סיימו את השיפוץ הארוךשל הגימנזיה, שנהרסה לחלוטין בזמן המלחמה. בניינים שונים בעיר עכשיו משופצים. אבל עדיין ישנם בניינין רבים הרוסים לחלוטין. אנחנו מחכים לאביב, הנרטבה מקסימה מתחת לשמש.

בישראל אחרי גשם זלעפות הגיח לפתע האביב

האם חיי החברה ואספקטים אחרים מושפעים מכך, שהגימנזיה מקבלת לשורותיה בני לאומים שונים?

לכל דבר יש סוף ... עצוב במיוחד כש....

כשמבשר סיום תקופה כייפית !!! שלחתי לך מסר אישי.... מירי

faridi

New member
בעניין הסטוריה יהודית:

תוכלי לפנות לרב ד"ר אליעזר פאפו נ"י, יליד סראייבו שיוכל לספר לך גדולות ונצורות אודות קהילה מעניינת זו.

carmitwe

New member
אליעזר פאפו

תודה. הפנתי אליו בקשה דרך ארגון עולי יוגוסלביה. מקווה שאצליח. בהזדמנות, אולי תוכל לומר לי מדוע הקישור בחתימה שלי לא תקין (פשוט ראיתי שלך יש שני קישורים). תודה כרמית

מומחי הפורום הם מראשי ה-HOJ

בנשה הוא היו"ר ומירי היא ראש ועדת תרבות וקליטה. בנוגע לשאלה הטכנית, הדביקי כתובת URL ללא פקודות html.

carmitwe

New member
HOJ

בנשה זה משה בן-שחר? אם כן אז הוא ענה למייל שלי וגם העביר אותו לכמה כותבים ממש מעניינים. נראה לי שיהיה לנו מגזין מרתק. אני ממש נהנית לעבוד על החומר הזה. הדבקתי לחתימה שלי את כתובת האתר, כך: http://www.gotravel.co.il אבל נראה לי שזה יוצא לא טוב. לא מבינה מדוע. כרמית

‫בדקתי וניסיתי בעצמי הנה התוצאות, בהצלחה!

הנה מחרוזת קישור שהכנתי עבורך, בבקשה פעלי עפ"י ההוראות הבאות: מחרוזת קישור- |הלינק/|http://www.gotravel.co.il|סלינק/| הסבר- הלניק=התחל לינק סלינק=סיים לינק כך עובד-Editor זה. ראי הוספתי אצלי בפרופיל את GoTravel וזה עובד. פעלי כך- כרמית העתיקי את המחרוזת הקישור ל-Word. הסירי את 2 ה-/ ואז העתיקי לחתימתך. שבת שלום

הסירי את /

כרמית נתת לי מוטיבציה וגם אני הוספתי חתימה משלי.

למעלה