מגזינו- שיא בדקדוק פיצה

gastro101

New member
מגזינו- שיא בדקדוק פיצה

ששי בערב , פעם ראשונה שלי שם , אני והצמחונית .
לראשונות חלקנו פולנטה עם פטריות - מנה נחמדה של פולנטה מקמח תירס(לכן היא אהבה אותה , במקום אחר פולנטה מגרגרי תירס לא ערבה לה בגלל הקליפות ), עליה רבעי פטריות מוקפצות עם המון שום , וכרובית אפויה למחצה עם איולי-לה היה טעים, אני אוהבת כרובית אפויה ורכה יותר
ואז הגיעה הפיצה- עם מוצרלה גבינה כחולה וצ'ילי. לפיצה היו שולים של 3 סמ ללא ציפוי גבינה והם היו עבים מאד, לעומת זאת מרכז הפיצה בקוטר כ 14 סמ -היה דק , כמעט שקוף. תהיתי איך אפשר לרדד כל כך דק שעם התוספת מגיעים לעובי של 2 מילימטר לכל היותר . לבצק הדקיק היה טעם של גבינה כחולה עם חריפות.
אבל בעיקר היה לאכול את השולים - בצק ותו לא
עם קולה אחת וסן פלגרינו גדול כ 155 שח. תוך חצי שעה סיימנו ארוחה
ולגבי קינוח- מבט בויטרינה לא עורר כל חשק , ויתרנו .
היא קינחה בפנקייק שוקולד בבנדיקט שנפתח בכפר סבא בקניון G ,עם חברים, מאוחר יותר. ואני בסיפוק שחסכתי קלוריות .
 

gastro101

New member
תוספות
על בצק סופר דק נמרחה שכבה דקיקה של גבינה ותו לא

לכן תהיתי איך הצליחו גם לרדד בצק גם למרוח מוצרלה וגבינה כחולה והתוצאה - בעובי של 2 מילימטר, חבל שלא צלמתי אבל היה כמעט שקוף
 

homets

New member
אתמול בערב היינו גם - פעם ראשונה.

אכלנו גם את הפולנטה עם הפטריות, מנה חביבה, אבל די מיותרת בדיעבד. לעיקרית חלקנו פיצה עם פפרוני שהיתה פשוט מצוינת! בצק דקיק, כמות נדיבה של פפרוני - ממש אהבנו.
לקינוח הזמנו פאי לימון עם קלתית פיסטוק ממש מיוחדת, פריכה וטעימה (להערכתי זה לא היה בצק פריך אלא סוג של קראנץ' עם מחית פיסטוק, פייטה פויטין ופיסטוקים קלויים קצוצים דק) - מאוד מאוד אהבתי. אמנם מדובר בקינוח טיפה מתוק מדי, אבל ממש טעים ונדיב.
עם קוקטייל אחד, סן פלגרינו גדול ומקיאטו קצר שילמנו כ-200 ש"ח לפני. לנו בהחלט נוצר חשק לחזור. מקום כיפי עם אווירה טובה ואוכל טעים ולא יקר.
&nbsp
נון אחד למקום - ישבנו בתחילה על הבר, שפתוח גם כלפי החלק החיצוני של המסעדה (שם ניתן לעשן). בשלב מסוים 2 גברים החלו לעשן סיגרים על הבר, ממש מולנו (אך בחוץ), מה שגרם לכל העשן להיכנס פנימה. לדעתי ההפרדה צריכה להיות ברורה יותר, כי בשלב הזה ביקשנו לעבור לשולחן פנימי (אני לא יכולה לסבול שמעשנים "עלי" במסעדות). בכל מקרה לטעמי מומלץ מאוד.
 

dts

New member
אני מאמץ את רשמך (ופחות את של גסטרו) כי

מגזינו נותנת ובכבוד את מה שהיא מתיימרת לתת.
הנגר חצי תעשייתי מעוצב ומודרני.
אוכל משפחתי ולקבוצות טוב(מסביב פיצות) עם תוספות טובות.
בלב העניין הפיצות והן נעשות ביד מבינה ובסיגנון נפוליטני (עם ידע טוב ומגע של ריסטרטו)
כבררן פיצות לא קטן התרשמתי ממבחר הפיצות (פתחנו שולחן ל 10 עם מיטב המבחר של מגזינו ) והן היו טובות עד כדי ישיבה הדוקה מאוד על הזנב של הפיצריה החדשה באזורי חן.
האחרונה שגם נפתחה לא מזמן מהטובות בת"א ובמרכז לטעמי, איכות הבצק , המתיחה הנפוליטנית שלו (דק דק במרכז עם שוליים עבים ותפוחים וקרנצ'יות מעולה) והרוטב עם התוספות בהחלט מנצחים.
גם כאן כמו במגזינו המכנה המשותף הוא ריסטרטו - ידע+מיומנות+חומרי גלם מצויינים=תמיד תוצאה מצויינת.
לסיום, חזרה למגזינו אגף הקינוחים במגזינו מומלץ:
אחלה קונדיטוריה או קונדיטור שאופה עבורם.
קראק פאי טוב שמזמן לא ראינו בעיר
פאי לימון טוב עם טוויסט של פיסטוקים נכון שמשדרג אותו לטוב מאוד
פאי פקאן איכותי מאוד - מומלץ בחום.
עוגת הגבינה היתה מוקצפת מידי לטעמי אבל טובה - אני באסכולה של עוגות גבינה ניו יורקית קלאסית +-.
בכל מקרה אחלה ערך לכסף ולחך.
כ 1400 ש"ח ל 10 סועדים בשבת !
&nbsp
אגב
ריסטרטו למי שלא זיהה הוא יבואן מזון משובח - להערכתי אין כמעט מסעדה טובה ומעלה שלא תמצא בה פרודוקטים שלהם ומי שלמד להעזר בידע המצויין שלהם רק הרוויח
&nbsp
 
למעלה