הי ענת
לבשל עד הגרגרים יתרככו, ללא מלח. אפשר לבשל בסיר לחץ, כחצי שעה או יותר, כדי לזרז את הבישול. אחרי הבישול - לתבל במלח ופלפל גרוס טרי - זה הקלאסי. אפשר גם קצת מיץ לימון ושום, ולתת להם לנוח ביחד לספיגת טעמים. ועוד רעיון - סלט של פילס גלזר, כבסיס לאלתורים: סלט חסה, תרד וחומוס חומרים (4 מנות): 1 חבילה של עלי "בייבי גרינז" 1 ראש חסה משי, מסולסלת ירוקה או אדומה 2 כוסות עלי תרד ללא גבעולים 1 כוס פולי חומוס או שעועית אדומה משומרים, שטופים 2 כפות שומשום, גרעיני חמניות או דלעת (אפשר קלויים) לרוטב: 2 כפות שמן זית 2 כפות חומץ בן יין 2 כפוץ מים 1 כפית מלח ½ כפית פלפל שחור קורט סוכר (לא הכרחי) הכנה: שוטפים את החסה ומייבשים היטב. שמים בקערה גם את עלי התרד הנקיים. שוטפים קלות את השעועית או החומוס, מסננים ומפזרים על הסלט. מערבבים את החומרים לרוטב ויוצקים על הסלט. מפזרים מעל שומשום, גרעיני חמניות או דלעת ומגישים. פחמימות, 4.2 מ"ג ברזל. בטעבון.