מגיעים אורחים בשעה ארבע

מגיעים אורחים בשעה ארבע ../images/Emo53.gif

ויש לי בבית רק גרעיני חומוס אורגני. השריתי אותם כל הלילה במים (החלפתי פעמיים המים). איך לבשל וכמה זמן כדי שיהיו טעימים לאכילה כחטיפים? תודה על תשובה מהירה, ענת

haleth

New member
הי ענת

לבשל עד הגרגרים יתרככו, ללא מלח. אפשר לבשל בסיר לחץ, כחצי שעה או יותר, כדי לזרז את הבישול. אחרי הבישול - לתבל במלח ופלפל גרוס טרי - זה הקלאסי. אפשר גם קצת מיץ לימון ושום, ולתת להם לנוח ביחד לספיגת טעמים. ועוד רעיון - סלט של פילס גלזר, כבסיס לאלתורים: סלט חסה, תרד וחומוס חומרים (4 מנות): 1 חבילה של עלי "בייבי גרינז" 1 ראש חסה משי, מסולסלת ירוקה או אדומה 2 כוסות עלי תרד ללא גבעולים 1 כוס פולי חומוס או שעועית אדומה משומרים, שטופים 2 כפות שומשום, גרעיני חמניות או דלעת (אפשר קלויים) לרוטב: 2 כפות שמן זית 2 כפות חומץ בן יין 2 כפוץ מים 1 כפית מלח ½ כפית פלפל שחור קורט סוכר (לא הכרחי) הכנה: שוטפים את החסה ומייבשים היטב. שמים בקערה גם את עלי התרד הנקיים. שוטפים קלות את השעועית או החומוס, מסננים ומפזרים על הסלט. מערבבים את החומרים לרוטב ויוצקים על הסלט. מפזרים מעל שומשום, גרעיני חמניות או דלעת ומגישים. פחמימות, 4.2 מ"ג ברזל. בטעבון.

לעשות מהר עוגת פצפוצים

(נטע - לא לשלב במתכונים, זה עם זכויות יוצרים - בית הוצאה כתר, ירושלים) עוגת פצפוצים עוגת מקרר פריכה מאוד ממוצא בלקני, שמכינים בשתי דקות ומחסלים בדקה. חומרים- תבנית 27
30 ס"מ 100 גרם חלווה 1/4 חבילה (50 גרם) מרגרינה 3 כפות סילאן (דבש תמרים) 2 כפות סוכר 1 כפית כפה נמס 4 כוסות פצפוצי אורז (מניחה שאפשר להכניס גם קורנפלקס, מי יודע?) 1. שמים בסיר את החלווה, המרגרינה, הסילאן, הסוכר והקפה הנמס, ומערבבים הכל על אש בינונית כמה דקות. כשהתערובת מתאחדת, מורידים מהאש. 2. שופכים את התערובת על הפצפוצי אורז ומערבבים היטב 3. מעבירים הכל לתבנית המשומנת ומהדקים 4. מאכסנים במקרר עד שמתקשה, חותכים ואוכלים. בהצלחה!

תודה! בסוף יצא מרק חומוס אדיר ../images/Emo6.gif

אז מה שקרה זה שאיך ששתלתי את ההודעה נותקתי מהאינטרטטנט לשעתיים (תקלה אצל הספק) ונשארתי לבד. אני והגרגרים. אז השחמתי בצל בקצת שמן זית, הוספתי את גרגרי החומוס, הוספתי מלח ופלפל שחור גרוס, שמתי די הרבה מים, הרתחתי, הנמכתי את האש ומרוב עייפות (אני לא רגילה לעבודה כל-כך קשה)נרדמתי. התעוררתי כעבור שעה וחצי לבית מריח ריח נפלא, רצתי למטבח (ארבעה וחצי צעדים) וגיליתי שיצא מרק חגיגי. בינתיים האורחים דחו את הביקור למחר בצהריים, אז יש לי זמן להכין את ההצעות המפתות שהכנתן לי. תודה, חברות שלי.

למעלה