מגיעים ביולי עם PR - שאלות להתחלה
שלום לכולם.
שמי עופר, ואשתי ליאור, בתי אלמה ואני קיבלנו PR לפני כשבועיים.
אני מתחיל תואר שני במלבורן באוגוסט ומגיע ביולי כדי להתארגן, הבנות יגיעו חודשיים שלושה אחריי.
קצת רקע עלינו ואז אתחיל בסשן השאלות:
אני בן 35, עם תואר ראשון בהנדסת חשמל מבן-גוריון. עבדתי ב Applied Materials כ 5 שנים, מנהל פרוייקט בתפקיד אחרון. כרגע אני עובד באינטל כמפתח Verilog. מתחיל תואר שני במנהל עסקים באוניברסיטת מלבורן.
ליאור בת 34, מטפלת בכירה ברפואה סינית - שיאצו ודיקור, פאראמדיקית מוסמכת.
אלמה - בת שנה וקצת, הולכת ומקשקשת
קראתי הרבה מידע בכל מיני פורומים, אך עדיין ברשותכם אשאל מספר שאלות שכולם שואלים, פשוט כי לא ראיתי פוסטים מזהמן האחרון בנושאים, ואשמח למידע עדכני.
1. עלויות - אפתח ואומר שברור לי שהכל תלוי ברמת החיים שאתה מתכנן וכו'.. אבל כזוג שחי דיי צנוע בארץ אני בהחלט לא מתכוון להגזים גם במלבורן. ראיתי בכל מיני מקומות שהוצאות עבור משפחה בסטטוס שלנו (כולל גן חלקי - 3-4 ימים בשבוע) אמורות להסתכם בכ - 4500 - 5000 דולר בחודש. ריאלי? אשמח לפירוט אם אפשר.
2. שכונות ישראליות - Caulfield, Bentleigh (all around) Balaclave, St Kilda East. משהו שפיספסתי? משהו כדאי במיוחד? אנחנו מחפשים סביבה תומכת כדי שאשתי תוכל להתערות בחיים באוסטרליה ביתר קלות.
3. אני לא מתכנן לקנות רכב בהתחלה, ולהתנייד בתחבורה ציבורית. ריאלי עם ילדה?
4. Medicare ו Centerlink - איך נרשמים? תהליך מסובך?
5. גנים לילדים - כל מידע אפשרי והמלצות יתקבלו בברכה.
6. ביטוח רפואי פרטי - מה מומלץ? איזה כיסוי?
7. דברים אחרים קריטיים שפספסתי?
אשמח לכל פיסת מידע/עזרה/הפנייה.
המון המון תודה מראש, וסליחה על הפוסט הארוך.
עופר.
שלום לכולם.
שמי עופר, ואשתי ליאור, בתי אלמה ואני קיבלנו PR לפני כשבועיים.
אני מתחיל תואר שני במלבורן באוגוסט ומגיע ביולי כדי להתארגן, הבנות יגיעו חודשיים שלושה אחריי.
קצת רקע עלינו ואז אתחיל בסשן השאלות:
אני בן 35, עם תואר ראשון בהנדסת חשמל מבן-גוריון. עבדתי ב Applied Materials כ 5 שנים, מנהל פרוייקט בתפקיד אחרון. כרגע אני עובד באינטל כמפתח Verilog. מתחיל תואר שני במנהל עסקים באוניברסיטת מלבורן.
ליאור בת 34, מטפלת בכירה ברפואה סינית - שיאצו ודיקור, פאראמדיקית מוסמכת.
אלמה - בת שנה וקצת, הולכת ומקשקשת
קראתי הרבה מידע בכל מיני פורומים, אך עדיין ברשותכם אשאל מספר שאלות שכולם שואלים, פשוט כי לא ראיתי פוסטים מזהמן האחרון בנושאים, ואשמח למידע עדכני.
1. עלויות - אפתח ואומר שברור לי שהכל תלוי ברמת החיים שאתה מתכנן וכו'.. אבל כזוג שחי דיי צנוע בארץ אני בהחלט לא מתכוון להגזים גם במלבורן. ראיתי בכל מיני מקומות שהוצאות עבור משפחה בסטטוס שלנו (כולל גן חלקי - 3-4 ימים בשבוע) אמורות להסתכם בכ - 4500 - 5000 דולר בחודש. ריאלי? אשמח לפירוט אם אפשר.
2. שכונות ישראליות - Caulfield, Bentleigh (all around) Balaclave, St Kilda East. משהו שפיספסתי? משהו כדאי במיוחד? אנחנו מחפשים סביבה תומכת כדי שאשתי תוכל להתערות בחיים באוסטרליה ביתר קלות.
3. אני לא מתכנן לקנות רכב בהתחלה, ולהתנייד בתחבורה ציבורית. ריאלי עם ילדה?
4. Medicare ו Centerlink - איך נרשמים? תהליך מסובך?
5. גנים לילדים - כל מידע אפשרי והמלצות יתקבלו בברכה.
6. ביטוח רפואי פרטי - מה מומלץ? איזה כיסוי?
7. דברים אחרים קריטיים שפספסתי?
אשמח לכל פיסת מידע/עזרה/הפנייה.
המון המון תודה מראש, וסליחה על הפוסט הארוך.
עופר.