מגיעים ביולי עם PR - שאלות להתחלה

aoferiko

New member
מגיעים ביולי עם PR - שאלות להתחלה

שלום לכולם.
שמי עופר, ואשתי ליאור, בתי אלמה ואני קיבלנו PR לפני כשבועיים.
אני מתחיל תואר שני במלבורן באוגוסט ומגיע ביולי כדי להתארגן, הבנות יגיעו חודשיים שלושה אחריי.
קצת רקע עלינו ואז אתחיל בסשן השאלות:
אני בן 35, עם תואר ראשון בהנדסת חשמל מבן-גוריון. עבדתי ב Applied Materials כ 5 שנים, מנהל פרוייקט בתפקיד אחרון. כרגע אני עובד באינטל כמפתח Verilog. מתחיל תואר שני במנהל עסקים באוניברסיטת מלבורן.
ליאור בת 34, מטפלת בכירה ברפואה סינית - שיאצו ודיקור, פאראמדיקית מוסמכת.
אלמה - בת שנה וקצת, הולכת ומקשקשת :)
קראתי הרבה מידע בכל מיני פורומים, אך עדיין ברשותכם אשאל מספר שאלות שכולם שואלים, פשוט כי לא ראיתי פוסטים מזהמן האחרון בנושאים, ואשמח למידע עדכני.
1. עלויות - אפתח ואומר שברור לי שהכל תלוי ברמת החיים שאתה מתכנן וכו'.. אבל כזוג שחי דיי צנוע בארץ אני בהחלט לא מתכוון להגזים גם במלבורן. ראיתי בכל מיני מקומות שהוצאות עבור משפחה בסטטוס שלנו (כולל גן חלקי - 3-4 ימים בשבוע) אמורות להסתכם בכ - 4500 - 5000 דולר בחודש. ריאלי? אשמח לפירוט אם אפשר.
2. שכונות ישראליות - Caulfield, Bentleigh (all around) Balaclave, St Kilda East. משהו שפיספסתי? משהו כדאי במיוחד? אנחנו מחפשים סביבה תומכת כדי שאשתי תוכל להתערות בחיים באוסטרליה ביתר קלות.
3. אני לא מתכנן לקנות רכב בהתחלה, ולהתנייד בתחבורה ציבורית. ריאלי עם ילדה?
4. Medicare ו Centerlink - איך נרשמים? תהליך מסובך?
5. גנים לילדים - כל מידע אפשרי והמלצות יתקבלו בברכה.
6. ביטוח רפואי פרטי - מה מומלץ? איזה כיסוי?
7. דברים אחרים קריטיים שפספסתי?
אשמח לכל פיסת מידע/עזרה/הפנייה.
המון המון תודה מראש, וסליחה על הפוסט הארוך.
עופר.
 


1. משהו כזה, כן.
2. זה אכן האיזור שבו אפשר למצוא יותר ישראלים. את דעתי בנושא (שאלה גם פרברים יקרים, משעממים וקרתניים וכו' וכו', שישראלים מגיעים אליהם ישר מהמטוס כי זה כאילו "נחיתה רכה" ואז מגלים אחרי שנתיים שאין להם איך לצאת משם) כבר הבעתי מספיק פעמים בעבר. אם אתה מתחיל ללמוד באוניברסיטת מלבורן, אולי תשקול מגורים במקום יחסית קרוב ונגיש לאוניברסיטה, ולא בצד השני של העיר?
3. בהחלט. אם תוסיף גם אופניים למשוואה, בכלל לא תהיה בעיה.
4. לא ממש. קפוץ לסניף סנטרלינק הקרוב למקום מגוריך והם כבר יסבירו לך הכל. תצטרך לשנות גישה: בשונה מבישראל, כאן הרשויות נוטות בד"כ לעבוד עם האזרח (או במקרה שלך, התושב) ולא נגדו.
5. אין טעם לתת לך המלצות כל עוד אתה לא יודע איפה תגורו.
6. מומלץ לשקול ברצינות אם אתם בכלל צריכים ביטוח רפואי פרטי. האם יש לכם סיבה ספציפית להוציא אלפי דולרים בשנה על ביטוח מעבר למה שהממשלה נותנת? כי אם כן, אולי צריך לעדכן את התשובה לשאלה 1 שלך.
7. סתם לידע כללי, הביטוי "באמאש'ך?" אינו מקובל על תושבי אוסטרליה. שלא תגיד שלא הזהרתי אותך
 

aoferiko

New member
תודה, ושתי שאלות נוספות

תודה רבה על התגובה המפורטת! כמה שאלות בנוגע למה שאמרת:

לגבי השכונות הישראליות - יש שכונות אחרות שאתה ממליץ במלבורן? הבנתי שליד האוניברסיטה זה אזורים שיותר מתאימים לסטודנטים ופחות למשפחות, לא?

לגבי הביטוח הפרטי - אנחנו בריאים לגמרי, חמסה חמסה, ומתכננים להשאר כך. מכל מי שדיברתי איתו - כולם אמרו שצריך ביטוח פרטי. אתה הראשון שאומר ההפך. אשמח להבין למה אתה חושב שאין בזה צורך - מתאים לי מאוד להקטין את ההוצאות בכמה אלפי דולרים בשנה :)

לגבי ביטויים - מה עם "יאללה יאללה, סע, סע.."? זורם? :)
תודה,
עופר.
 
תשובותיי:

ראשית אזכיר שכל מה שאומר הוא דעתי האישית בלבד, והכל בהכללות גסות וכו'.
נתחיל:
&nbsp
1) לגבי איזורי מחיה: אכן ממש בצמוד לאוניברסיטה יקשה עליך למצוא משהו מתאים למשפחה במחיר נסבל. אבל ב"מעגל" הבא - כמה קילומטרים החוצה - הדברים כבר נראים אחרת.
האיזורים שאני ממליץ עליהם הם (כמה מפתיע) האיזור שאנחנו גרים בו ואלה שמסביבו. בגדול, מדובר בפרברים שנמצאים צפון-מזרחה או צפונה מהאוניברסיטה. היתרון מבחינה תחבורתית הוא שלא צריך לעבור פעמיים ביום דרך ה-CBD (מרכז העיר) בדיוק בשעות שכל העיר מנסה גם היא לעבור דרכו. אני גם מעדיף את האיזור הזה מבחינה תרבותית (יותר מעניין ופחות בורגני), ואין לנו צורך מיוחד לגור דווקא ליד בית חב"ד ובתי הספר היהודיים (בלאו-הכי אין לי כסף לחינוך פרטי). אם אנחנו צריכים קצת ידישקייט, יש קהילה יהודית נחמדה לא רחוק מאיתנו, ואם אנחנו רוצים דווקא חברים ישראליים, אז יש כבר כמה בסביבה שלנו, או שנכנסים לאוטו ונוסעים קצת.
&nbsp
במקרה יצא שבין התשובה שלי לבין השאלה הנוספת שלך יצא לי לקפוץ לאוניברסיטה להיפגש עם חבר. עליתי על האופניים ורכבתי חצי שעה בכיף. אם הייתי רוצה, הייתי יכול במקום זה לעלות על האוטובוס שמגיע מהבית שלי ישר לאוניברסיטה, וזה היה לוקח בערך את אותו הזמן. נסה לעשות את זה מבנטלי או קולפילד, נראה אם תצליח...
&nbsp
2) אנחנו כאן 11 שנה, עם שני ילדים (שנולדו כאן), ולא מבוטחים פרטי. כשנזקקנו לרפואה, עברנו דרך המערכת הציבורית. שאלתי בזמנו את רופא המשפחה שלנו מה בעצם ההבדל (כשהוא אמר לי שאני יכול לעשות בדיקה מסויימת באופן פרטי או ציבורי) והוא אמר לי שרמת הטיפול די זהה (אלה בתכל'ס אותם רופאים) אבל זמני ההמתנה ארוכים יותר בציבורי. "אם יש מצב מבחינתך לחכות" הוא אמר (בתרגום חופשי מאנגלית) "אז אין בעיה עם הציבורי"
&nbsp
כמובן שיש כאן עניין של דיסוננס קוגניטיבי - אני מצידי רוצה להגן על הבחירה שלי ולהצדיק אותה (פאדיחה לחשוב שאני מפקיר פה בפוטנציה את הבריאות של המשפחה), ולעומת זה כל מי שהציע לך לעשות פרטי מצדיק לך ולעצמו את הבחירה שלו (פאדיחה להגיד שביזבזת עשרות אלפי דולרים). מעבר לזה יש כל מיני שיקולים יותר עדינים, שקשורים לרמת הכנסה (בגדול, ככל שאתה מרוויח יותר, כך נהיה יותר כדאי לך להוציא ביטוח פרטי) ולסוגים של שירותים רפואיים שאתה צריך. כיוון שכך, הייתי מציע לכם לחכות קצת עם העניין הזה. תגיעו, תתמקמו, תמצאו עבודה, תשאלו קצת רופאים וחברים ואנשים, ואז תחליטו. זה לא אמריקה פה...
 

Caput femoris

New member
לגבי ביטוח פרטי

ייתכן שמי שאמר לך שחייבים לעשות מתכוון ל private hospital cover, שזה ביטוח לא יקר ולא נותן הרבה אבל אם לא תעשה אותו (אם זכרוני אינו מטעני בתוך שנה מה PR) תצטרך לשלם מס בשם Medicare Levy Surcharge.
כך שזה בעצם מס עקיף שנגבה דרך חברות הביטוח. יש אפשרות לקנות אקסטרה לכל מיני דברים (שיניים וכאלה, אבל גם כל מיני מרעין בישין יותר קיצוניים), אבל בגדול זה די דומה לחבילה הבסיסית של ביטוח קופת חולים משלים.
 

aoferiko

New member
תודה!

תודה לשניכם על התשובות המופרטות.
אני חושב שאאמץ את הגישה של להגיע, להתמקם, להכיר קצת, ואז להחליט.

המון תודה על העזרה.
עופר.
 
למעלה