מגיעים בקרוב

מיכלרן

New member
מגיעים בקרוב

הי אנחנו כנראה מגיעים בשנה הקרובה לפלו של בעלי קרדיולוגיה בטורונטו. גם אני רופאת ילדים בארץ ויש לנו חמישה ילדים. אני ממש מעוניינת בפרטים כללים כמו איפה כדאי לגור בקרבת משפחות ישראליות אזור מתאים למשפחות, האם יש הרבה ישראלים שלא אמצא עצמי לבד שם בדיכאון מינוס 20 מעלות בזמן שבעלי בעבודה, בתי ספר מומלצים? מה גובה שכד בערך לבית של 5 חדרים לפחות? וגם האם אני יכולה למצוא עבודה במידה ולא אמצא שם פלו שיפ בעצמי? ואם כבר איך אפשר לחפש פלושיפ לעצמי לאחר התמחות בילדים בנוירו. או קרדיו.
קיצר אשמח לקצת אור תמיכה והכוונה. קיוויתי לנסוע לארהב כי אנחנו אמריקאיים ויש שם משפחה גדולה אבל בעלי מעדיף קנדה וזה כבר סגור!
 

SupermanZW

Well-known member
ת'ורנהיל מלאה בישראלים

אבל לדעתי החששות שלך מוגזמים. אין זה סביר שתסבלי מבדידות ולא משנה היכן תגורי, מנסיוני קל להתחבר לקנדים, אמנם לוקח יותר זמן להתחבר אליהם מאשר לישראלים, כמו כל דבר בקנדה (קצב חיים איטי בהרבה) אבל בכל זאת קל. למצוא עבודה במקצועך ללא פלושיפ יהיה קשה מאוד, תאלצי להתפשר עד שתמצאי פלושיפ. על גובה שכר הדירה לבית בן 5 חדרי שינה בת'ורנהיל איני יכול לענות כי אני לא גר שם ואפילו לא קרוב, אבל חיפוש בrealtor.ca יתן לך מושג.
&nbsp
בהצלחה.
 

michaelbl

New member
להיפך. סביר להניח שתהיה בודדה ולא משנה איפה תגור

ישראלים לא מתחברים לישראלים רק מעצם היותם ישראלים. לקנדים בכלל צריך להתרגל וזה תלוי באופי שלך. לי עד היום אין סבלנות לנהל יותר משיחת חולין קצרה עם קנדים.
לגבי הבית אני מניח שהכוונה לבית עם 4 חדרי שינה (לשואלת, בקנדה לא סופרים את הסלון אלא מציינים מספר חדרי שינה), וזה תלוי מאד בשכונה. בשכונה טובה לפחות 3000$ לחודש במינימום לבית לא גדול, בשכונה פחות טובה אני מניח שקצת פחות.
 

SupermanZW

Well-known member
יש לה 5 ילדים, אני סבור שהתכוונה ל5 חדרי שינה

אולי אפילו 6 ובטעות לחצה על 5. לרוב הקנדים שאני מכיר יש בבית יותר חדרי שינה מנפשות.
&nbsp
אני מצאתי שקל לי להתחבר לקנדים, אז יכול להיות שזה בגלל אישיותי, יכול להיות שזה בגלל שאני חי בMaritimes והאנשים כאן הכי חברותיים והכי נחמדים בקנדה (בינתיים טיעון זה לא הופרך) ויכול להיות שזה שילוב שלהם. בכל אופן, איני מוצא סיבה סבירה שאדם חברותי מטבעו לא ימצא חברים בקנדה ומי שלא חברותי לא יפריע לו להיות בודד.
 
לגבי פלושיפ

זה האתר של פלושיפס בפקולטה לרפואה של אונ' טורונטו. חפשי שם ותגיעי גם לפרטי קשר של מרכזי התוכניות השונות
http://pg.postmd.utoronto.ca/applicants/apply-for-fellowship-training/

לא תוכלי לעסוק ברפואה, שלא במסגרת פלושיפ בלי רשיון מקומי שממש לא קל להוציא.
לגבי דיור: באיזה בי"ח בעלך יעבוד? לנסוע מת'ורנהיל לאחד מבתי החולים בדאון טאון טורונטו זה לא תענוג גדול ויכול בקלות להיות שעה נסיעה ויותר בכל כיוון .
 

מיכלרן

New member
הי

הי. הבנתי שבסאני ברוק. מקווה שמאייתת נכון. אם כן איזה שכונה מומלצת באזור שיש בה בתים פרטיים במחירי שכירות הגיוניים. וחיי קהילה עם בתי ספר ציבוריים טובים .. יש חיה כזו? לגבי עבודה ברפואה מעבר לפלושיפ בקנדה אני לא בעניין בשלב זה... תודה על התגובה.
 
Sunnybrook

האזור שקרוב לבית החולים (רחוב Lawrence East וסביבתו) הוא אזור מאד יקר. אני חושב שקצת יותר צפונה באזור שסביב Yonge & Sheppard יהיה אזור טוב להתחיל לחפש בו, או קצת יותר מזרחה באזור Don Mills

באופן כללי, סאניברוק ממוקם לדעתי באזור לא כל-כך נוח לגישה- תנועה די עמוסה, חנייה עמוסה בבית החולים (שלא לדבר על מחיר החנייה אם הוא לא מקבל תו חנייה כעובד). יש שני אוטובוסים של TTC שמגיעים לשם: האחד מתחנת הסאבווי לורנס, והשני שנוסע מתחנת הסאבווי דייויסויל מזרחה ואז צפונה לאורך רחוב בייויו (שבו נמצא ביה"ח) עד שפרד או עד סטילס (וחזרה באותו מסלול).
 

מיכלרן

New member
תודה רבה, האם השכונות שציינת הם פרברים?

האם יש שם בתים פרטיים וחיי קהילה גם יהודים בן היתר?
 

michaelbl

New member
א,ב של פורומים וסתם נימוס כללי

שזה משהו שבכלל מאד חזק בקנדה. שאלת שאלה, בחרת להתעלם מכמה תשובות שקיבלת וזרמת רק עם מי שנראה לך סוס מנצח. באותו רגע את מאבדת את כל הקהל הפוטנציאלי שלך.
 
למעלה