מגיע לילדים שלנו לשמוח

יעלקר

Well-known member
מנהל

"מגיע לילדים שלנו לשמוח ולקרוא סיפורים טובים": ג'ינג'י חוזר בקומיקס

האם אפשר להחזיר לחיים את אחד מגיבורי הילדים האהובים בישראל – ולהתאים אותו למציאות של 2025? הסופרת והתסריטאית נטלי גבירץ עשתה את זה עם סדרת הקומיקס החדשה על פי ספרי "ג’ינג’י" של גלילה רון פדר-עמית.



איור מתוך ספר הקומיקס של ג'ינג'י

איור מתוך ספר הקומיקס של "ג'ינג'י" צילום: רעות בורץ

ב-1980 יצא לאור הספר הראשון בסדרת "ג’ינג’י", העוקבת אחר אודי "ג'ינג'י" שחר וחבורת הילדים ההרפתקנים שהוא מוביל. היום, יותר מ-40 שנה אחר כך, נטלי גבירץ מציגה גרסת קומיקס חדשה לעלילות החבורה – ולטענתה, הילדים עדיין מתאהבים מחדש.
"ילדים פשוט מתים על זה", אמרה גבירץ בראיון ל"מה שכרוך" עם יובל אביבי ומיה סלע, "זה מדהים לראות את הפופולריות המתמשכת. בספריות יש מדף שלם שמוקדש לג'ינג'י, והוא תמיד מושאל".

הפרויקט החל כסיפור בהמשכים במגזין "אדם צעיר", בעריכתה של גבירץ, ולווה באיוריה של רעות בורץ. מאוחר יותר, אוגדו הפרקים לספר קומיקס של ממש. למרות הניסיון לעדכון, גבירץ לא שינתה את עולמו של ג’ינג’י למאה ה-21: "בחרנו בזמן צף – אין סמארטפונים או מכוניות תקופתיות," גירץ מסבירה, "הילדים רוצים חבורות גם היום – אולי לא ביער אלא בוואטסאפ, אבל הם עדיין משתוקקים לשייכות ולחברות".
העבודה על הקומיקס התבצעה תוך כדי תקופת המלחמה, מה שהוביל לתחושת ניכור קלה מול התכנים התמימים. "זה היה מוזר לכתוב פרקים על ירידה למקלט או על פחד מצינוק בזמן שילדים באמת חיים בתוך מציאות כזאת", הודתה גבירץ, "אבל לילדים יש רג’יסטר אחר – הם יודעים להבחין בין סיפור למציאות".



"מוזר לכתוב פרקים על ירידה למקלט או על פחד מצינוק בזמן שילדים באמת חיים בתוך מציאות כזאת" (איור מתוך הספר, בהוצאת מודן)

בעיני גבירץ, הקומיקס הוא לא פשרה, אלא אומנות של ממש: "התסריט של קומיקס דומה הרבה יותר לקולנוע מאשר לספרות," היא קובעת, כמי שצברה ניסיון רב גם כסופרת ועורכת - אך גם כתסריטאית, "אין פה פשטות – זו אמנות בפני עצמה. וזה לא בא על חשבון הקריאה – להפך, זה מוסיף עוד שכבה".
גם גלילה רון פדר-עמית, יוצרת הסדרה המקורית, הביעה תמיכה מלאה בפרויקט: "היא גמישה לגמרי – הספרים שלה כבר זכו לעיבודים רבים, והיא ראתה הכול" מסבירה גבירץ.



מגיע לילדים שלנו לשמוח ולקרוא סיפורים טובים

למרות החששות ממצב הקריאה בישראל, גבירץ אופטימית: "הורים עדיין קונים ספרים לילדים, הילדים הקטנים עדיין קוראים – הבעיה מתחילה בגילאי הביניים. אבל אני מאמינה שזה עדיין אפשרי. מגיע לילדים שלנו לשמוח ולקרוא סיפורים טובים".
להאזנה לשיחה המלאה עם נטלי גבירץ ב"מה שכרוך"
 
למעלה