מגיע ליפן החודש - שאלות.

Omer Kun

New member
מגיע ליפן החודש - שאלות.

היי, אני מגיע ליפן ב16 לחודש ויש לי כמה שאלות.
בנוגע למלון. אנחנו מתכננים לשהות במלון הקפסולות ACE INN בשינג'וקו, לפחות בימים הראשונים. מישהו שמע? מישהו יודע איך הוא?
בטוח שם באיזור? הקפסולות עצמן נוחות? יש אלטרנטיבה זולה אחרת? מלון קפסולות שהוא קצת יותר "פאנסי"? אנחנו רוצים זול אבל בטעם.

הקונקשן ליפן הוא דרך סיאול עם קוריאן אייר.
מישהו התנשא עם חברת התעופה הזאת? איך הטיסה? כמה שעות זה?
בנוגע לשדה בסאול, האם הוא נוח וידודותי לזרים?

תודה רבה לעונים וסורי על החפירה.

Omer Kun

New member
התנסה* כמובן

Z30G0D

New member
רוב מלונות הקפסולה זהים לפי מה שהבנתי

אני לא יודע אם אתה נוסע עם אישה, אבל חלק מהמלונות קפסולה לא מארחים נשים בכלל\יש מספר מקומות מוגבל לנשים.
שים לב, הם די קטנים ואין יותר מדי מקום לשים מזוודות למעט הלובי (כל אורח מקבל לוקר יחסית קטן). הקפסולות יחסית מרווחות.

קוריאן אייר

קוריאן אייר נחשבת לאחת החברות הטובות בעולם, אני בטוח שלא תתאכזב (אם כי לא נסעתי איתה לצערי).
אני מניח שהשדה בסיאול נוח וידידותי. לגבי כמה שעות הטיסה - אתה צריך לדעת את הנתון הזה יותר טוב מאיתנו, הרי רכשת את הכרטיס לא?
&nbsp
איזור שינג'וקו יחסית בטוח. תוכלו במקום מלון קפסולות לישון בהוסטל או במלון עסקים בסיסי, יש כאלו בשפע בטוקיו בכל מיני איזורים ובתקציבים יחסית נמוכים (של 100 דולר ללילה לזוג ואפילו בפחות).

johnny d

New member
יפן גם ככה זולה

טוקיו זה אמנם לא כפר בתאילנד, אבל יחסית לכל מערבי זול שם.
אני ממליץ לך ללכת למלונות זולים, ביפן בניגוד לישראל\אירופה\וכו... מלונות זולים נותנים שירות מעולה ונקיים בצורה מפתיע.

בקשר לקוריאן, הם החברה הכי טובה שטסתי איתה אי פעם.
ושדות התעופה בסיאול מאוד ידידותיים לזרים, אם אתה נוחת באינצון, שים לב שיש קומה 2 מלאה בספות מנוחה, ובשתיים ממקומות הספא שם מציעים גם מקלחת חינם.
הטיסה מהארץ לסיאול היא 10 או 12 שעות וחזרה זה המספר השני, משם ליפן זה שעתיים וקצת.

RegevPorat

New member
קוריאן אייר \ נמל התעופה בסיאול

קוריאן-אייר חברה מצוינת, והטיסה איתם היא תענוג: אוכל טעים, דיילות חביבות, ומהניסיון שלי בדרך כלל יש המון מקום במטוס. שדה התעופה אינצ'ון בסיאול הוא אחד הנפלאים בעולם: ענק, מלא חנויות מכל סוג, מצוחצח ונקי, יש בו מוזיאון קטן על התרבות וההיסטוריה הקוריאנית, יש בו מרחביי מנוחה גדולים עם מן ספות-מיטה כאלה גדולות ונוחות, יש כורסאות מסאז' ללא עלות, יש וויי-פיי חופשי, אבל זה עוד כלום: אפשר להשאיל בחינם טאבלטים, ואולי גולת הכותרת: יש שם חדר עם מקלחות פרטיות, והבחורה הנחמדה בכניסה תשמח לתת לך מגבת, סבון ושמפו, והכל בחינם!

מנצלשת לשאלות טיול

שלום ליושבי הפורום,
אנחנו (זוג) רוצים לנסוע ליפן לטיול של כעשרה ימים. הכי אפשרי לנו והגיוני מבחינת עונות זה ממש בקרוב, בעוד שבועיים.
אז קודם כל אשמח למחשבות לגבי מסלול (שנינו נהיה לראשונה ביפן, אוהבים לאכול, רוצים להבין את מה שנראה...)
ושנית רוצה להתייעץ: בהתראה קצרצרה כזאת אני לא מצליחה למצוא באינטרנט מקומות לינה בקיוטו או באוסאקה, כנראה כי זה עדיין בקצה עונת השלכת. יש חדרים פה ושם אבל במחירים הכי גבוהים בטווח (300 דולר פלוס). בטוקיו ראיתי שיש חדרים, וגם הם אוזלים במהרה. אני לא רוצה להזמין טיסות לפני שאני יודעת שיהיה לי איפה לישון. בטיולים ארוכים יותר במדינות אחרות לא דאגתי, כי תמיד מוצאים משהו ומקסימום עוברים למחרת. אבל כאן הלו"ז יצטרך להיות פחות נינוח, הארץ מאורגנת ברמות שלא הכרתי ואני לא רוצה להיות במצב שאני מודאגת שלא יהיה איפה לישון/לבזבז הרבה זמן על חיפושי מלון.
אולי יש לכם רעיון איך אפשר למצוא בכל זאת? אולי יש עיר בסביבה שלא חשבתי עליה ומקושרת לקיוטו בתח"צ נוחה, כך שאפשר לישון בה ולטייל בסביבות קיוטו? אולי כדאי לכתוב ללשכת התיירות ולברר? מן הסתם יש מלונות שלא רוצים לשלם את העמלה הרצחנית של אתרי המלונות הגדולים...

mishel s

New member
אוסקה ויוקוהמה

אוסקה זה מרחק שעה ברכבת מקיוטו.
יוקוהמה, מרחק שעה (או חצי, לתוי מאיפה) מטוקיו.
שניהם ערים ענקיות עם מלא בתי מלוון, אולי שם יתמזל מזמל.
&nbsp

תודה רבה!גם באוסאקה אני לא מוצאת מקומות. אנסה ב otsu

הייתי מוכנה לעשות מסלול שאינו המסלול המקובל, אבל לא נראה לי הגיוני לוותר על קיוטו...ובינתיים העדר החדר זה החסם העיקרי לטיול.

עוד שאלה למי שגר/מכיר את קיוטו, עד כמה קר בדצמבר?

האם זו עונה סבירה לטיול (כלומר קר אבל לא קור חודר עצמות, ואין הרבה גשם) או שגשום מאד ומקשה על הטיול? ו..האם השלכת ממשיכה גם לתוך דצמבר?
תודה רבה.

רעיון למסלול

הייתי הולך על משהו כמו 5 ימים בטוקיו (והסביבה) + 5 ימים קיוטו (והסביבה). אולי יום-יומיים מכל יעד שיוקדש לטיולי יום למחוץ לערים. אבל בגדול אפשר גם 5 ימים בכיף בכל עיר אפילו בלי לצאת.
&nbsp
באיזה אתרים את מחפשת את הלינה? חוץ מbooking.com ו-airbnb המוכרים יש גם את agoda.com שאולי שם יתמזל מזלך. אני הייתי מנסה לעשות מאמץ כן לישון בתוך טוקיו וקיוטו ולא בערי הלווין למרות שהן לכאורה קרובות. בכל זאת זה די מסבך את העסק ליסוע שעה הלוך וחזור רק כדי להגיע לעיר (ומשם בדרך כלל עוד נסיעות לכיוון יעדי הטיול הספציפיים).
&nbsp
ואגב אני לא בטוח אם תספיקו להוציא מנוי לרכבות JRP שאפשר לרכוש אותו רק מחוץ ליפן. אולי במשלוח מהיר.

innocence

New member
ניסיתם לחפש הוסטלים?

נכון שזה לא מלון, אבל יש הרבה הוסטלים במחירים נוחים, ובחלקם יש חדרים עם מקלחות, אולי זה יעבוד עבורכם.

תודה רבה! ניסינו הכל -ריוקאנים, הוסטלים ומישוקו ודרך

כמה אתרים שונים, ובכל זאת לא היו מקומות.
בסופו של דבר החלטנו להזיז את התאריכים קצת קדימה -לסוף נובמבר עד תחילת דצמבר.
וזה גם יותר נוח מבחינת השגת כרטיסי JR ומבחינת עצמנו להתארגנות בעבודה ובמשפחה...
אני רק מקוה שלא יהיה קר מכדי להנות מהטיול.

כותבת כאן למען מי שיחפש בעתיד- איך מוצאים מלון בשיא העונה

באתר japanican מוצעים "tours " שכוללים דיל על נסיעה+חדרי מלון בכל מיני יעדים. למשל- רכבת מטוקיו לקיוטו או להפך +X ימי לינה בעיר היעד. יש גם להאקונה ולמקומות נוספים.
השוויתי עלות של JRP +חדרי המלון שתכננו לקחת וראיתי שהדיל די אטרקטיבי (אם נחשב שאם לא קונים JRP יש עוד כמה נסיעות לממן-) ובעיקר - היו חדרים בתקופה עמוסה והמלונות נראו טובים יותר מאלה שמצאנו בעצמנו.
אנחנו בסוף לא ניקח את זה, כי הדיל קשיח וזה לא הסתדר עם התכנית. אבל טוב לדעת.
כנראה שהחברות האלה קונות מסה של חדרים מראש ומוכרות אותם, אז למי שמחפש מלון בשיא העונה ולא מוצא- שיחפש בדילים של השינקנסןן.

אני חושב

שאתה מגיע ליפן באותן טיסות עם ההורים שלי.
כבר ענו לך על רוב השאלות, אבל שים לב - הטיסות של קוריאן נוחתות יחסית מאוחר בערב, אז ודאו שאתם יודעים איך להגיע למלון. שינג׳וקו זה יחסית פשוט, כי הנאריטה אקספרס מגיעה עד לשם, אבל לא תרצו להסתובב אבודים יותר מדי בשינגו׳קו עצמה (שקצת קל ללכת בה לאיבוד) ב-11 בלילה.

מנצלשת-מאנטי הציעה לי לשאול אותך, אורן

לגבי מזג אויר בקיוטו בתחילת דצמבר.
אשמח מאד לעזרתך.
אני מנסה להעריך אם קר ברמה שזה יקשה על הטיול ומה לארוז. האם לרוב קר מאד/גשום? ושאלה אחרונה- האם לדעתך עוד יש סיכוי לראות שלכת?
תודה רבה וסליחה על ההתפרצות. גלים.

דצמבר

בדצמבר קר (יותר מבארץ) אבל לא *מאוד* קר - הקור האמיתי בסביבות ינואר וגם בתקופה הזו נדיר שהטמפרטורה יורדת מתחת ל-0 מעלות בימים הקרים ביותר. בדצמבר אני חושב שהממוצא הוא 10-20. ביפן התקופה הגשומה היא הקיץ. בחורף יש ימי גשם בודדים, אבל לרוב יבש.
ממש בתחילת דצמבר כנראה עדיין אפשר לראות שאריות של השלכת, אבל אני מעריך שרוב העצים יהיו כבר עירומים. ובכל זאת, קיוטו יפה בכל תקופה!

למעלה