מגיע לי מזל"ט

Zoharrr

New member
מגיע לי מזל"ט../images/Emo13.gif

היום המסיבת סיום שלי... אחת מתוך 2, ובגרות אחרונה ביום ראשון. הנה משהו שכתבתי על זה, תהנו, ומזל"ט לי! :) היום יש לי טקס סיום, 4 שנים באולפנת אמי"ת נגה. 12 שנים במערכת החינוך הדפוקה של מדינת ישראל, נגמרות היום,ורשמית ביום ראשון.. קשה להתחיל,אבל נתחיל מההתחלה. ביסודי,במשך 6 השנים הראשונות שלי,חייתי יום יום סיוט. חטפתי מכות על בסיס יומיומי, לא אהבו אותי. בלי סיבה אמיתית,אולי כי הייתי שמנה,אולי כי הייתי מכוערת,ואולי סתם,רוע של ילדים. ואז בכיתה ז'-ח' הכל התהפך... הפכתי לילדה הכי מקובל בשכבה שלי... אין לי מושג איך זה קרה,אבל זה קרה. כל הבנים רדפו אחרי,ונהנתי כל כך מכל "לא" שאמרתי. וגם לי נשבר הלב,בפעם הראשונה. ואז זה נגמר, סיימנו את היסודי בהמון עצב וכאב,כי התפזרנו בהמון בתי ספר שונים. הגעתי לנגה עם המון אמביציה וכוח,בעיקר כי ידעתי שזה ביצפר של אמריקאיות,ואני דוברת אנגלית. חשבתי שבקלות אמצא שפה משותפת עם כולם,תרתי משמע. הגעתי לשם עם חברה טובה שלי,שהתבררה כלא חברה טובה בכלל. עדי הפיצה עלי שמועות,ועשתה הכל כדי שאני לא אשתלב,והיא כן,והעמידה פנים...שחקנית בקאמרי זאת לא הגדרה...הייתי בטוחה שהיא החברה הכי טובה שלי. וכמו כל שקר,בסוף הכל התפוצץ,היא עזבה בתחילת כיתה י',כי לא היו לה חברות. ואני? נאבקתי למצוא את מקומי. במקביל חזרתי בשאלה, נחשפתי לעולם החילוני והבנתי שכל מה שאי פעם אמרו עלי,וגרמו לי לחשוב,הוא לא נכון. אני לא מוזרה, אני לא דפוקה, ואני ממש לא מיוחדת. יש עוד מיליוני אנשים כמוני,עם קצת שריטות. ובעיקר,גיליתי שאני ילדה כזאת טובה,הכי טובה בעולם... ושיש לי המון כוח. ובפעם הראשונה,השתלבתי איפשהו. לקח לי המון זמן למצוא את החברה הטובה שלי בנגה. שלא תהיה כאן טעות, אחרי שעדי עזבה,הסתדרתי עם כ-ו-ל-ם. אבל זאת היתה הבעיה. בביצפר הזה יש כל כך הרבה קבוצות של אנשים,ואין את קבוצת "הפריקים" שמצאתי בחוץ אגב. יש אמריקאיות מחשמונאים,יש אמריקאיות מבית שמש,יש את הישראליות האחלה,את הישראליות הצפונבוניות של בית שמש,את הפרחות,את האתיופיות.וזה בשכבה של 50 בנות. הסתדרתי עם כולן,אבל לא הרגשתי שייכת לשום מקום,ואיפשהו בדרך,השלמתי עם זה. חלקן מאוד אוהבת אותי,וחלקן השני לחילופין שונאות אותי מפחדות ממני... שזה לא רע. אבל חברות טובות,לא מצאתי. רק אחת. למה? ר-כ-ל-נ-י-ו-ת. כלבות. אחת אחת. יושבות כמה בנות,אחת קמה,כולן מתחילות לדבר עליה. אז זה דיי ברור שגם עלי ידברו כשאני אקום, ודיברו. בעיקר כי אני החילונית המוצהרת רשמית היחידה בבית הספר. כי אני "הפריקית" היחידה, כי אני היחידה שהיא לא בתולה וממש לא מתביישת בזה. (לא היחידה,רק היחידה שלא משחקת אותה בתולה) הילדות החדשות בבי"ס כל שנה שומעות שמועות עלי שאני מכשפה,ושייכת לכת השטן שותה דם של חתולים עם קשית, והאמת? שאני מאוד מאוד נהנת מהשטות הזאת... אני אגדה... פעם עברתי עם אוזניות ליד ילדה מכיתה ז',שריכלה עלי שאני מכפה ושמעתי, והכנסתי אותה לסרט שלם שאני באמת מכשפה ושאם היא לא טסה לי מהעיניים אני הופכת אותה לשרפרף. :D החברות הכי טובות שם, זאת הצגה שלמה! כשאחת מהן בעצם מחפשת נקמה. כל כך הרבה תככים ומזימות,בחיים שלי לא ראיתי. כולן מחכות לסוף שנה, כדי להגיד הכל אחת לשנייה בפנים. צבועות. אני היחידה,שוואלה,לא כולן אוהבות אותי. הרבה שונאות אותי,והרבה מפחדות ממני. אבל וואלה,לפחות הייתי כנה לאורך כל הדרך.לא שיחקתי אותה חברה של מי שאני לא,ולא ניסיתי להתחבב על מי שלא אהב אותי. אני גאה בעצמי. הולכת להיות תעודת בגרות,בסט אוף דה בסט. אפילו שהיא לא כולה 100,לא אכזבתי את עצמי,ואני שלמה איתה מאוד וגאה בעצמי שהגעתי להישגים כאלו... אני רק שמחה שזה נגמר. לא מרגישה שום עצב, תמיד שנאתי מסגרת,במיוחד מרובעות כמו זאת. וזה סוף סוף נגמר, היו רגעים שחשבתי שלא אזכה לראות את הרגע הזה, אבל זכיתי... פסיכומטרי ושירות לאומי, here I come…

מזל טוב../images/Emo70.gif ../images/Emo45.gif

ובשעה טובה... אגב, אני גם למדתי באולפנית אמ"ית... רק שאחרי שנתיים שם יצאנו מהרשת של אמי"ת...

comet9

New member
מזל טוב....

איך שהזמן טס... רק אתמול היית בכיתה י'...

ChilD SouL

New member
מזל טוב והמון בהצלחה בהמשך../images/Emo140.gif

אני לעומתך דווקא הייתי נורא עצובה לסיים בית ספר, תקופת התיכון הייתה פשוט נהדרת - מכל כך הרבה סיבות. אבל היי, כל אחד והתקופות שלו.

Zoharrr

New member
תודה לכולם

היה משמים כמו שציפיתי, או כמו שהמנהלת שלו קוראת לזה:"בפשטות ובצניעות" - משמע,בקמצנות ובעצלנות.

אז ...

כל רשת אמי"ת חסכנית... יפה...
שיהיה בהצלחה בהמשך הדרך
איפה עושה שירות לאומי

Zoharrr

New member
בבית ספר אורט בית אל בירושלים

בי"ס תעשייתי,כלומר בי"ס לנוער שנפלט ממסגרות כל הזמן,ובבי"ס הם לומדים מקצוע(בנות - ספרות ואיפור,בנים אלקטרוניקה),150 תלמידים,צוות נהדר :) ולא אני לא על תקן בת שירות כמו בבתי ספר רגילים,אני עוברת הכשרה מקצועית ואני חלק בלתי נפרד מהצוות.

../images/Emo45.gif

נשמע מעניין. אני גם רציתי לעשות שירות לאומי עם נוער כזה. בסוף הלכתי על משהו אחר... ומה בתכלס יהיה התפקיד שלך
שיהיה בהצלחה

Zoharrr

New member
התפקיד הוא מאוד מורכב,

מצד אחד אני חלק מהצוות,כלומר אני נמצאת בישיבות פדגוגיות ויודעת כל פיפס על התלמידים,מצוותים אותי כל שבוע או כל כמה ימים למורה,אני נכנסת איתו לשיעורים ועוזרת לתלמידים בתוך השיעור בצורה פרטנית או מוציאה אותם ועוזרת להם. מהצד השני...התפקיד שלי הוא להיות שם בשביל התלמידים. אני צריכה לרכוש את האמון שלהם,לגרום לזה שיבטחו בי ויספרו לי הכל,אני צריכה לעזור להם לא רק בלימודים אלא גם בתחום הנפשי אישי. אלו תלמידים מבתים ומרקע מאוד לא קל. בראיון האחרון נתנו לי סיטואציות ושאלו מה הייתי עושה אם... מה הייתי עושה אם מישהי היתה בוכה ובוכה ומסרבת לעזור לי? מה אם אחרי כמה זמן היא היתה אומרת שהיא רוצה לעזור לי אבל לא רוצה שאפנה להנהלה? מה הייתי עושה אם היא היתה אומרת לי שהיא בהריון? הקטע זה שכלום פה לא בתיאוריה,זה קורה,וזה לא קורה מעט. ויש עוד פן לעבודה, הביצפר הוא מאוד קטן ונמצא במבנה אפור וקטנטן,ולכן לקישוט ביצפר יש חלק מאוד משמעותי. אבל תנו לי רשות לעשות מה שבא לי עם כל חומר ותקציב בלתי נלאה אז אני הולכת לצייר על הקירות פשוט, ואני מאוד אוהבת לצייר אז אין לי בעיה :)

יפהה...../images/Emo13.gif

חתיכת מקום בחרת... אבל נשמע מעניין מאוד! מאוד מאוד מעניין... העיקר שאת מתחברת לדבר הזה. שאת אוהבת את זה. ואיך את בלהקשיב לאחרים? יש לך סבלנות וכל זה? אני לא יודעת אם אני מספיק חזקה לשמוע סיפורים כאלה או אחרים... זה להיכנס לנעליים של אנשי מקצוע בתחום. (חלום חיי.. ) אגב, דרך איזה אגודה את עושה? ואת תגורי בבית?

Zoharrr

New member
אגודת "שלומית"

אני אגור ב"מעונות" בירושלים בבית הכרם. אני מאוד סבלנית וקשובה לגבי בעיות של אנשים אחרים. אני פחות קשובה וסבלנית בנוגע לביקורת כלפיי(דורש עבודה)... תמיד הייתי הפסיכולוגית של כל העולם ואחותו, ותמיד אספתי סביבי את כל האנשים הכי נזקקים בעולם, אבל אני מתה עליהם :)

אגודה חילונית...

חחח מזכירה לי את עצמי בקטע של הפסיכולוגית...
אני בטוחה שתהני מהשירות. שירות לאומי במקומות כאלה הם חוויה. חוויה אמיתית.
שיהיה לך הכי הצלחה שבעולם
את מתחילה ב1.9 נכון?

Zoharrr

New member
תודה :)

מתחילה בין ה 22-26 באוגוסט... אבל תורמת מזמני השבוע כבר יומיים של עבודה שיוחזרו לי. אגב שלומית היא לא ממש אגודה חילונית. רוב הבנות שמשרתות שם הן דתיות. פשוט יש מקומות שרק הם מחזיקים מתנדבים שם,והם פתוחים לכל מי שיש לו פטור מצה"ל ולא אך ורק לדתיים.

בכיף ../images/Emo13.gif

מעולה
גם האגודה להתנדבות אותו דבר. אגב, אני עשיתי באגודה להתנדבות. ואני לא דתייה. פשוט שם יש יותר ימי חופשה..

Zoharrr

New member
את זה גיליתי אחרי שסגרתי,

שהם פשוט מנצלים את בנות השירות לפעמים. אני עובדת בביצפר,מה שאומר שיש המון המון חופשות... אבל אני לא יוצאת לחופשות האלו! או שמניידים אותי למקומות אחרים,או שאני נשארת בביצפר ולא עושה כלום עם עצמי... פשוט ניצול.

למעלה