מגיע לכם

מגיע לכם

לכל עם יש את המנהיג שמגיע לו. העם ישלם את המחיר הקשה של בחירתו של שרון. אתם תאכלו את מה שבישלתם והעונש יהיה מגיע לכם. הבעיה היא שכולנו כאן ביחד בצרה הזאת וכולנו נסבול.

העם שילם מחיר יקר כשברק היה רוה``מ.

תפוח אדמה = יש לך אלטרנטיבה והיא לרדת מהארץ ולבחור לך מנהיג אחר, ועוד אחת היא לפקוח עיניים ולהיות ישר כמו אלי גולדמידט למשל, ולהודות שהמדיניות שלכם היא זו שהעלימה אתכם מהממשלה. וה``מגיע לכם`` = גן ילדים, חשבונאות מטומטמת משהו. מתי אתה מטיס עצמך מכאן? אתה ממילא לא מועיל.

השלום ינצח

המדינה הזאת יותר מדי חשובה לי מכדי לעזוב אותה. אני יודע שבסופו של דבר העם כאן יבין שדרך השלום היא הדרך היחידה. גם את חוזליטה תביני את זה, אחרי שנשלם את מחיר המלחמה הבאה. אני מצטער שאת חושבת שמי שלא חושב כמוך הוא לא מועיל.

hreuven2

New member
שמע קרטופל

אנחנו בחרנו בשרון ובדרך שלום אחרת-תפסיק להפחיד אותנו ואם תפרוץ מלחמה היא תולדה של היסטורית השמאל בשלטון,אוסלו וכל אופצית הויתורים

אין שלום אחר

תן לי להבין... אם אנחנו הולכים לקראת שלום אז יש מלחמה בגלל שאנחנו מוותרים יותר מדי... ואם אנחנו ניכנס בהם אז הם יפחדו מאיתנו? אם אני לא טועה, לאחר שנכנסנו בהם ב 67 באה מלחמת יום כיפור ב 73. גם אחרי שנכנסנו בהם בלבנון, ביוזמתו האדיבה של שרון, זה לא ממש עזר והמחיר ששילמנו היה כבד מאוד. אין דרך לפתור את הבעיה הזאת ללא הסכם שלום. מה שמעניין אותי לדעת הוא מהי דרך השלום של שרון? אם שלום זה לירות בהם ולצפות שיעשו איתנו שלום מתוך כפייה, אז זה לא שלום אלא המשך הסיכסוך וסיבה טובה למלחמה הבאה. גם אם הם לא ממש נחמדים... שלום הוא הדרך היחידה לסיים את הסיכסוך ואסור לנו להתייאש. אנחנו צריכים לזכור שמה שסיים את האינתיפאדה הגדולה בזמנו היה תחילת תהליך השלום ולא מפגן כוח צבאי. עוד מעט תאשים את פרס ורבין במלחמת לבנון, כפי ששרון עשה ברוב חוצפתו. אין גבול לסילוף המציאות.

תפוח אתה קורא?

אם כן אזי אתה לא מוכן עדיין לקלוט את שחבריך בחלקם קלטו. בכאב אמנם, אבל קלטו.החוכמה היא לא לחזור על עצמך בוורסיות שונות, החוכמה היא להבין את שכותבים לך ואת זה אתה לא עושה, דוח שיח של חרשים.

צר לי

צר לי שאני לא מסכים איתך ומתעקש לחשוב משום מה ששרון לא יביא שלום. עדיין לא כולם חושבים כמוך.

ןאם הוא כן יביא? מה אז...

אתה מחליט שהוא לא יביא שלום, אם היית חושב היית נותן לו צ`אנס, ואת זה אתה לא מוכן לתת.

hreuven2

New member
אין שלום בלי שרון

ומי שלא מסכים שילך לשתות מים בים המלח

שרון? שלום?

אחרי מלחמת לבנון קצת מסוכן לתת לו צ`אנס... וחוץ מזה עוד מעט נראה מה הוא יעשה.

hreuven2

New member
סלפן היסטוריה שמאלני

87 ו73 לא פרצו כי נכנסנו בהם 67 היתה מלחמת מנע לתוקפנות ו73 הלואי וגולדה לא היתה נרדמת בשמירה והיינו נותנים מכת מנע היו נמנעים הרבה אבדות. חוץ מזה תקרא שוב את מה שכתבתי ותתיחס ואל תכתוב את תפישת העולם

אני מסלף?

אני מסכים איתך. מלחמת ששת הימים לא היתה מלחמת ברירה. מעולם לא אמרתי אחרת. היינו חייבים להילחם. מה שאמרתי הוא שלמרות שניצחנו אותם הם לא נכנעו ולכן לא משנה כמה שננצח לא יהיה סוף לסכסוך ללא הסכם שלום. מלחמת יום כיפור נגרמה בשל תפיסתה המוטעת של גולדה ש``טוב שארם א-שייח בלי שלום משלום בלי שארם-א-שייח``. עניתי לכל טענותיך - תחזור ותקרא.

אתה לא קולט

אני רוצה שלום בדיוק כמוך, אבל הערבים לא רוצים. את זה קשה להבין? או לראות? או לשמוע?אתה רוצה שניתן להם את כל המדינה שהם רוצים? מה אם זכות השיבה שבשבילם זהו קו אדום ולא יוותרו עליו,למה אתה מוותר למי שלא מוכן לוותר לך, מהו דו שיח לטעמך ולדעתך? מהו מו``מ? אתה נשמע כמו סנגור במקום להיות קטגור, ושוב, לא בהקצנה, אבל תנצור את העובדה המצערת הזו : הם לא רוצים שלום. הם רוצים לזרוק אותך מכאן.

גם אני הייתי רוצה לזרוק אותם

גם אני הייתי רוצה לזרוק את הערבים. הייתי רוצה שהם יעלמו. אבל זה בלתי אפשרי. הם לא יזרקו אותנו ואנחנו לא נזרוק אותם. את זכות השיבה שלהם הם לעולם לא יקבלו. זה פשוט בלתי אפשרי. גם אנחנו לא נמשיך לשלוט על מזרח ירושלים והשטחים לנצח נצחים, כי גם זה בלתי אפשרי במציאות. הם לאט לאט מבינים את זה. כדאי שגם אנחנו נבין.

g-chen

New member
לא משהו

מלחמה תקרה את תרצה ואם לא. לא חשוב מי ראש הממשלה. וסליחה שלא הבנתי את המשפט ``אתם תוכלו את מה שבישלתם``. א. אתה לא תאכל את התבשיל? ב. מי בדיוק בישל את הקדרה אם לא ביילין ושו``ת?

assafbr

New member
אולי לא סיפרו לך??

אולי לא סיפרו לך אבל כבר יותר משלושה חודשים יש בארץ מלחמה. יום יום נפגעים אזרחים. וכל זה ששרון עדיין בכלל לא נכנס לתפקידו. אז ממי אנחנו אוכלים את פרי הביאושים????

למעלה