מגיפת הקורונה: בארה"ב כ-96 מליון חולים וחצי מליון מתים

מגיפת הקורונה: בארה"ב כ-96 מליון חולים וחצי מליון מתים

randomwinds

New member
תרגע, שתה מים ותנשום עמוק, רצוי ליד סיני מתעטש

קודם כל, כן. זה לא סימפטי וכן, יש סיכוי גבוה שכולנו נחטוף את זה אם לא חטפנו כבר

אבל יש דבר אחד שמשותף לך, לשפן שמתרוצץ בחוץ ולדוקטור ג'ימס לאולר שאת הדף מהמצגת שלו הבאת, וזה חוסר הוודאות לגבי המצב האמיתי ואיך תתפתח הפנדמיה הזו

חוסר הוודאות הוא בכל הפרמטרים. עד כמה זה מדבק, כמה באמת חולים כמה מהם יצטרכו אשפוז ומה אחוז התמותה

נראה שהמספרים המדוייקים ביותר מגיעים מדרום קוראה ששם מבצעים אלפי בדיקות וזו כנראה אחת הסיבות למספר הגבוה של מקרים מאושרים. שם עומד אחוז התמותה על 0.65% (44 מ 6767).

לשם השוואה אחוז התמותה משפעת בארהב הוא:
0.04% - 0.15% מהנידבקים
0.09% - 0.32% מאלה שחלו וניגשו לרופא
3.22% - 14.9%מאלה שאושפזים
23% מהמאושפזים ב ICU (ע"פ CDC בקליפורניה בין ספטמבר 2013 לינואר 2014)
אחוז המאושפזים מבין החולים עומד על 0.71% - 1.82%

מה שלא ברור לגבי ה COVID-19 זה לאיזו קטגוריה בדיוק נופל המספר 103,168 של מקרים מאושרים (נכון להיום) וכמה באמת חלו והרשויות לא יודעות (כי לא בוצעו בדיקות, למשל כמו בארה"ב) או הרשויות לא רוצות לדעת (כמו, אני מניח, בטורקיה שם יש 0 מיקרים)

אחוז התמותה המדווח כרגע הוא 3.4% כך שיש להניח שהמספר האמיתי נמוך יותר

ד"ר James Lawler, מניח אחוז מתים של
0.5% מהנדבקים
10% מהמאושפזים (ADMISSIONS)
25% מהמאושפזים ב ICU
ואחוז המאושפזים מבין החולים 5%

החדשות הרעות הן שאכן סיכוי גבוה להידבק ואין לדעת איך יתמודד הגוף של כל אחד מאיתנו עם הצרה הזו.
החדשות הרעות פחות זה שניראה שהדוקטור קצת מגזים - ויש לו סיבה להגזים, הוא הציג את המספרים בכנס של American Hospital Association.
והחדשות הרעות אפילו פחות זה שמערכת החיסון של אדם בריא אמורה לדעת להתמודד עם הפתוגן הניבזה הזה

randomwinds

New member
ותמיד אפשר להסתגר בווילה כפרית ולספר סיפורים עד יעבור זעם

מצד אחד הרגעת אותי (פייק ניוז), מצד שני

משרד הבריאות בישראל שוקל להכניס את ארה"ב לרשימת המדינות שמחייבות
בידוד, צעד שובר שוויון ודרמטי ביותר שיכול לפגוע בקשרים המדיניים והכלכליים
עם וושינגטון

randomwinds

New member
זה שנרגעת זה טוב אבל לא ממש ניוז. יכול להיות גרוע יותר

ואכן יהיה גרוע יותר

ענף התיירות סופג ויספוג פגיעה קשה והוא 10% מהתוצר העולמי. רבים ירגישו את זה הרבה יותר חזק מאשר את הסימפטומים של ה COVID-19

בחזרה לד"ר James Lawler שאת הפניקה שהוא מחולל סיעת להפיץ, הבוטום ליין שלו היה זה:

* מספר החולים יהיה בערך X3 מזה של שפעת (96M לעומת בין 34M ל 49M)
* מספר המאושפזים מבין החולים יהיה בערך X3 מזה של שפעת (5% לעומת בין 0.7% ל1.8%)
ולכן בארה"ב יצטרכו ~X10 מיטות - שאין

את המתים הוא העריך ביותר מ X3 מזה של שפעת (0.5% לעומת בין 0.04% ל 0.15%)

הוא הציג בפני ה AHA ולכן, בן השאר, אני סבור שזו הערכת יתר

מי שישרוד את השנה הקרובה ידע עד כמה הדוקטור צדק.

danakama10

New member
באמת היה נחוץ לכתוב לו לנשום ליד סיני מתעטש?

מזכיר את לי הטוויט ש- Candi CdeBaca (שהיא חברה במועצת העיר של דנוור) עשתה לו sharing -
“For the record, if I do get the coronavirus I’m attending every MAGA rally I can”
לשיתוף הנוראי הזה היא הוסיפה את ההאש טאג הזה - #solidarity Yaaaas!!

אין מילים לכיעור שמגלים חלק מהדמוקרטים. באמת שלא זכורים לי דברים כאלו כשבתקופת אובמה היה ה- swine flu והאבולה, שבשניהם הוא טיפל בצורה גרועה ביותר.

בכל מקרה, זה היה נדמה לי בווינט שקראתי שאת האחוזים האמיתיים אפשר לקבל מדר קוריאה, כי שם עורכים בדיקות בצורה מקיפה ביותר. מהנתונים בדר' קוריאה עולה כי מקרי המוות הם 0.5%, שזה עדיין פי 5 משפעת קשה.

מה שבטוח זה שאנשים מבוגרים או אנשים עם בעיות במערכת החיסונית או עם מחלות קיימות הם הפגיעים ביותר, ולכן אני ממליצה לך לא לזלזל ולצחקק מול אנשים מפוחדים. אולי הם או יקירהם נופלים בקטגוריות האלו.

randomwinds

New member
קצת הומור לא הרג אף אחד. פניקה - כן

מה לכל הרוחות הקשר בין נימת הכותרת של הודעה שכתבתי לבין מידת ההשפעה של הוירוס על אנשים בסיכון? מי שבסיכון מהוירוס הזה הוא בסיכון משפעת ועוד תריסר מרעין בישין אחרים.

אני הגבתי לתוכן ההודעה שהוא פירסם. לא לחששם של אנשים בסיכון כזה או אחר. הבעתי את דעתי שלמרות שהממגפה רצינית, המיספרים שבהודעה שלו הם הערכות יתר שמביאות לחרדות יתר.

כל שאר המסקנות שלך בהקשר הזה הם פרי דימיונך ותו לא

vinney

Well-known member
שוב שקרים, שוב הסתה, שוב נסיון להאשים אחרים בכשלון שלך...

את יודעת למה בקוריאה עורכים בדיקות מקיפות ובארה"ב לא? כי הממשל לא רוצה לערוך בדיקות.
&nbsp
את יודעת למה ספינת השיט הייתה תקועה במשך ימים באמצע האוקיאנוס למרות שהוכח כבר בספינה הקודמת שזה רק גורם ליותר הדבקות? כי טראמפ לא רצה שהמספרים של החולים על הספינה יקושרו לארה"ב.
&nbsp
את יודעת למה לא הוצאה המלצה גורפת להמנע מנסיעות עבור אוכלוסיה בסיכון בארה"ב? כי טראמפ הוציא את זה מההנחיות כי זה "לא נראה טוב".
&nbsp
אז עזבי אותך עם הנסיונות הפאתטיים שלך להאשים את אובמה בכל כשלון של טראמפ, התגובות הפאבלוביות שלך אפילו לא משעשעות יותר, זה רק עצוב.

debby12

New member
מנהל
אפרופו סינים

מנסה להעלות פה סרטון בן 7 שניות ששלחו לי....

debby12

New member
מנהל
לא הצליח

כתוב שתפוז תומך רק ביו טיוב ופליקס. זה הסרטון על התינוק הזה שקוראים לו לבוא להגיד לדוד אבישי שעכשיו חזר מסין, וכשמגיעים למילה "סין" הוא נבהל, עושה פניית פרסה ובורח.... (מצרפת תמונת סטילס)

למעלה