מגיש עזרה ראשונה בטיולים

G u y T a l1

New member
מגיש עזרה ראשונה בטיולים

אני תלמיד תיכון,מע"ר רציני עם ותק של שנה. אני לומד הרבה מעל ומעבר.הוצע לי לצאת כמע"ר לטיול של הכתה שלי. עכשיו,אני בא להתייעץ אתכם,כדאי לי לצאת?לא כדאי?אני אישית מאוד רוצה אבל טוב לשמוע קולות מנוסים אחרים. עד כמה אני חשוף לתביעות?ולמה,מתי מישהו יתבע? תודה!

שלום

אני עובד כמאבטח טיולים ומע"ר- עיצתי לי- עדיף שהבית ספר שלך ישקיע קצת כסף ויביא מערים או חובשים לפי חוזר מנכל משרד החנוך כל טיול שיוצר עם זה חד יומי או רב יומי חייב לצאת מלווה חמוש או איש רפואה. תן לאנשי מקצוע לעשות את זה חוצמזה אם בא לך לעזור לאיש מד"א לאותו חובש/מע"ר מלווה אתה מוזמן- לגבי תביעות וכאלו אין לי מושג אני מציע לא לא להסתכן ולקחת את הסיכון הזה. אגב לאן הטיול שלך יוצא? ותהנה

G u y T a l1

New member
בקשר לזה

לגבי לאן,אין לי מושג... לפי העבר שלי בטיולים,הרבה מהחובשים שמגיעים כלל לא מיומנים והרבה מאוד לא יודעים.כמובן שאני לא מכליל,פשוט יצא לי לראות כמה וכמה שלא מבינים מהחיים שלהם. לעומת זאת אני עושה 3 פעמים בחודש משמרת,לפחות... תודה רבה על התגובה... אשמח לשמוע עוד

היי גיא

שמע לגבי מלווים רפואיים בטיולים האנשים שעוברים קורס בדקך כלל זה 44 שעות או שהם מע"רים של מד"א - ההבדל כפי שאתה יודע בן אחד שעבר קורס 44 שעות ואחד שמטפל קבוע בפצועים מתנדב מד"א זה אחרת לגמרי. רוב ההאנשים שמתקבלים להיות חובשים או אנשי מד"א או חובשים קרביים- לעומת זאת כיום הורידו דברים מתיק ע"ר של מע"ר יצאו דברים חדשים גם אסור להביא כדורים לתלמידים בכלל או עוד הרבה דברים אחרים. תראה עשיתי ב2005 קורס מע"רים לא התקבלתי למד"א בגלל שהייתי די שוקיסט אחרי שעברתי קורס 44 נהייתי מע"ר יצא לי לטפל בהרבה ילדים ומבוגרים אני תמיד בא בגישה הכי טובה שיכולה להיות אתה רואה דברים בטיולים אתה נקרע מצחוק. לכן עדיף לך לא לקחת חלק בטיפול של ילד/ חבר למרות המורים בקשו והכל- עזוב אותך משטויות אנשים יודעים שאתה מד"א אבל הם לא יודעים שפאשללה הכי קטנה בטיול אין לך גב- יש אנשים שמקהלים כסף שהם יעשון תעבודה. המשך יום נעים אגב איפה אתה מתנדב איזה איזור<

afiksambol

New member
האם לצאת כמע"ר בהתנדבות או לא ?

בוא ושאל את עצמך מספר שאלות... מה הסד"כ הרפואי שנדרש ללווי הטיול על ידי משרד החינוך (או במילים אחרות : האם אתה איש הרפואה היחיד בטיול או שיש מעלייך חובש / פראמדיק / רופא ואתה שם רק על מנת לסייע לו) ? זכור שגם כמע"ר במד"א תמיד יש מעלייך סמכות רפואית גבוהה יותר, שאמורה להנחות אותך. האם בית הספר (או מי שהציע לך לצאת ללוות את הטיול) מספק לך ביטוח אחריות מקצועית ? בזמן משמרת במד"א אתה מכוסה בביטוח שכזה, כך שאם חס וחלילה משפחה של חולה תחליט מחר לתבוע את מד"א כארגון, את הנהלת האיזור, את אחראי התחנה, את נהג האמבולנס, את החובש המלווה ואותך אישית על זה שפצוע מתאונת דרכים הגיע לבית החולים משותק בגפיו התחתונות כי לא חילצתם אותו כמו שלדעתם הייתם צריכים, חברת הביטוח תדאג לכל מה שתצטרך (החל מייצוג משפטי ועד לתשלום פיצויים בשמך, אם ייפסקו בבית המשפט...), כל עוד פעלת במסגרת סמכויותייך, כמובן. וכמובן השאלה הכי חשובה - האם אתה רוצה לצאת לטיול עם בני כיתתך, להנות מהמסלול ולהשיג את מטרות הטיול (נשבע לך שאיפשהו, באחד מהקלסרים שבחדר המורים, מוגדרות מטרות פדגוגיות חינוכיות מאוד ברורות לכל פעילות בית ספרית) או שאתה רוצה להיסחב בסוף הטור, להתעכב על פלוץ שמישהו עושה, להתעורר בלילה עבור כל פלסטר שמישהו צריך ולהרגיש שאתה שייך לצוות המורים ולא לכיתה ? (ואני מכיר לא מעט חבר'ה שהאופציה השנייה קסמה להם יותר....). אגב, לשאלה עד כמה אתה חשוף לתביעות ומתי מישהו יתבע, אתה יכול למצוא תשובה עקרונית בפסקה השניה. אם אין לך ביטוח אחריות מקצועית רפואית אתה חשוף. יחליטו לתבוע ברגע שרק יריחו אופציה להוציא ממך כסף, והרבה (כל חבר לכיתה, שדוד של גיסתו חושב שלא טיפלת בשריטה שלו נכון ובגלל זה נשארה לו צלקת נוראית בחלק האחורי של הבהן השמאלית, לדוגמא, יכול להפוך לתובע המרכזי במשפט הרשלנות הרפואית נגדך... בהקצנה כמובן). תסיק את המסקנה לבד.

G u y T a l1

New member
סבבה תודה רבה

בהחלט דברי חוכמה...ירדתי מהעניין.אני אהיה שם...רק בלי האחריות.תודה לכולם

מה תודה תפשט ../images/Emo3.gif

אם אפשר לעזור אז בכיף חוצמזה- למה לקחת אחריות תן לנו המאבטחים לשבור תראש תאמין לי אנחנו נידע מה לעשות. אגב אפיק את אותו מקרה של החובש ההשקמה היה לי את זה גם כושלאימא שלהם.בגבס-

The DDM

New member
עוד נקודה קטנה

יש כאלה שהעניין המשפטי לא כל כך מפריע להם יש גם מצב כלשהו שיהיה לך איזהשהו כיסוי רפואי דרך מי שזה לא יהיה שמארגן את הטיול. אבל יש כמה בעיות. להבדיל בנסיעות על האמבולנס הרגיל במד"א שבשלב מסויים (אחרי שנה?) אתה כבר לא מופתע כל כך בקלות מהמקרים, אתה יודע בידיוק איך לטפל בכל מה שתראה (אחרי 200 פעמים שפינית CVA אתה כבר מזהה אותו עוד לפני שראית את החולה). אבל בטיול, הדברים שאתה צריך לטפל בהם הם שונים. כמה פעמים יצא לך לקבע נקע ? אין טיול בשטח סלעי (מדבר יהודה/הנגב) שלא עושים את זה בו. אתה זוכר בכלל איך מקבעים דבר כזה?? אני ב3 שנים במד"א לא קיבעתי נקע ברגל, אבל בטיול אחד הייתי צריך לטפל ב4 כאלה (כולל את עצמי :S ) עוד נקודה בעייתית, זה שאתה צריך לטפל בפציעות קלות, אבל ברמה שתאפשר ל'פצוע' להמשיך בטיול ברוב המקרים, מאוד שונה מהמצב במד"א שאתה כמעט תמיד מפנה (או לפחות ממליץ) לבית חולים. והנקודה הכי בעייתית לדעתי: התייבשות!!! זה טיול, עם ילדים! חסרי אחריות וניסיון בדברים האלה... הם שוכחים לשתות, לא משנה כמה תזכיר להם, והם מתייבשים. אתה בסך הכל מע"ר, אתה לא מוסמך לפתוח ווריד ולתת עירוי. מה אתה עושה עם ילד מיובש בצורה רצינית ומסוכנת באמצע שום מקום !? מזמין לו פינוי? ואם אי אפשר ? מזמין לו מסוק ?!?! איך אתה מתמודד עם זה בכלל? אם היה לך 18 והייתה מורשה לפתוח ווריד ולתת עירוי, אולי הסיפור היה שונה, אבל גם במקרה הזה זה בעייתי. ועוד דבר חשוב, זה עניין של ביטחון. במד"א אין לך את הבעיה הזאת, כל החלטה שאתה מחליט מבוקרת ע"י ראש הצוות. אתה בטוח שתוכל לעמוד בלחץ של להחליט החלטות בכוחות עצמך? תאמין לי שזה לא פשוט כמו שהפראמדיקים גורמים לזה להראות כשהם מחלקים פקודות במקרים.

למעלה