מגלה את פני סוף סוף - למה זה נכשל?

Varkong

New member
מגלה את פני סוף סוף - למה זה נכשל?

אז קודם כל, ברצוני להגיד שאני ממש שמח שהפחתי לאישות כה פופולרית בארץ התיכונה… השנאה של אנשים כלפי, כפי הנראה עולה אפילו על זו לסאורון! חוץ מזה הפתעה גדולה היא לראות את תשומת הלב הרבה לדונלנד, אחרי זמן כה רב שניסינו לבנות אותה. אני רק רוצה לציין שלפחות 90 אחוזים מהבכיינויות בפורום ובאמת שאני לא מגזים, באים מקבוצתי. כמו כן, הפתיעה אותי העובדה שאדם כמו פניקיו מסוגל לכתוב את אותו הדבר פעמים כה רבות. וכעת, אני ינסה לענות איך הדברים נראו מנקודת מבטי – נקודת מבט של קפטיין שזה הוא הלארפ הראשון שלו ושל כל קבוצתו שבאים מאחת השכונות היקרות ביותר בירושלים וכולם מתחת לגיל 18. אז אתחיל במחשבתי בנוגע לסיבה שהמשחק נכשל: היו המון אנשים, הייה רצון היו תחפושות כמו שלא היו אף פעם – הייה ארגון!. היו תנאי מזג אוויר טובים מאוד ואני יודע שזה נשמע ציני מצדי, אך אני מתכוון לזה בכל הרצינות. כמו שכבר אמרתי – ככה אבירים חיו ואם אתם רוצים לחוש את חווית התקופה והחיים בדמיון זה דווקא מרכיב שאלול לעזור אם לראות אותו בדרך הנכונה. היה ארגון – אני יודע שכולם וגם אני כמובן התאכזבנו קשות מהמשחק בגלל שהשקענו בו כל כך הרבה אבל אני רוצה שתבינו שההשקעה שלכם היא אפסית לאומת ההשקעה של רב הקפטנים והיא לא מגיעה לבוהן של כמות ההשקעה של אלכסיי ומיכאל, ואני אומר את זה לא כמוכם, סתם מן השמיים אלה אחרי שיחות מרובות אתם. אז למה זה נכשל? : זה נכשל בגלל אנשים כמו הקבוצה שלי, ושלא תבינו לא נכון – הם כולם חברים ממש ממש טובים שלי בחיים האמיתיים, אך זו הסיבה לכישלון המשחק. אנשים ראו כמה טיפות גם אם הם היו דיי רבות וברחו הביתה למיטה החמה ולאמא. גם אני, הייתי שמח מאוד בשלב זה או אחר לעשות את זה ואני מבין אותם באמת שכן אבל אני חושב שזו התנהגות של אנשים מפונקים שאני אישית לא רוצה להיות אתם בארים לא בגלל שהם לא שחקנים טובים אלא כי אי אפשר לשמוח עליהם – בפעם הבאה, יהיה חמסין וגם אז תברחו הביתה.

Varkong

New member
תגובה לHEST

שלום נדב, אני קראתי את הדברים שכתבת בפורום והחלטתי לענות לך משום שלא כמו פניקיו, הביקורת שלך הייתה הגיונים, בונה ולא חזרה על עצמה. ברצוני להגיב על הדבר שידוע כעת בשמו "השקר של ורקונג". אני לא מבין איך אתה יכול לדעת שזה שקר, בהנחה ולא הייתה באמת נוכח בבוקר יום חמישי? אני מצתת אותי: "שהגשם מזערי, שלא קר ושאין לי מה לדאוג" וברצוני לבקש מהאנשים כאן שהיו ביום חמישי בבוקר, להגיד להסט האם שיקרתי או לא. בנוגע ל "אין לך מה לדאוג", האמירה הזו הייתה מבוססת על תחזית מזג האוויר שהודיעה כזכור שהגשם יתחיל רק ביום שישי בערב. "עכשיו כשגרמתי לכם לבוא, ממש קר ורטוב פה!" זאת הייתה בדיחה קטנה על כך שאתם פוחדים מהגשם והייה צריך להגיד לכם שיום חם היום כדי שתבואו. אתם צחקתם והייה כיף. את האמרה הזו אני זוכר אגב, והיא נאמרה כאשר התחיל המבול של יום שישי – תקן אותי אם אני טועה. אני שמח לביקורת, אבל אנא אמור דברים נכונים, ואני בטוח שישנם כאלו. אריק נסיס.

Hest

New member
בגללנו

ראשית אני רוצה להבהיר, אני כועס, ועל כן יכול להיות שאני אנסח דברים בצורה בוטה במקצת. אם אני פוגע במישהו אני מתנצל מראש. אני עושה כמיטב יכולתי לא להיות בוטה ולדבר ברוגע. אריק, אתה אדם נפלא, אני מעריך את החברות שלי איתך, אבל לצערי נאלצתי ללמוד על בשרי מה קורה כשסומכים עליך בעיניים עצומות. אריק, נדמה לי שאתה לא מבין כלל את הרעיון שמאחורי המונח מנהיגות. אני אנסה לעזור לך. קודם כל, לא משנה מה האנשים שתחת המנהיג עושים, הוא תמיד אשם, אולי יותר, אולי פחות, אבל זו תמיד אשמת המנהיג. המנהיג צריך לקחת אחריות על מעשי אנשיו, אם הם טעו זו אשמתו. אולי זו גם אשמתם, אבל לו תמיד חלק באשמה. אני באתי ללארפ הזה כדי להנות, לא כדי להשתתף בתוכנית הישרדות (אם היא לא מבויימת, אני לא יודע, אני לא רואה אותה). כשהבנתי בערב יום חמישי שהסיכוי שלי לשרוד את הלילה כשאני יבש קלוש, עשיתי, יותר נכון עשינו, אני, אלעד, טל, יובל וצבי. עשינו כמיטב יכולתנו, השתמשנו בכל כישורנו ובכל טיפת שריר שנשארה בגופנו על מנת שאולי, רק אולי, נצליח לעבור את הלילה. למרות שידעתי אותו לילה שאין סיכוי שישאר לי כוח לשחק למחרת היום, עדיין דחיתי את ההחלטה לבוקר. אני לא יודע בקשר לשאר, אבל אני בהחלט רציתי להישאר למחרת למשחק. אבל בבוקר כשקמתי, לאחר שינה של לילה שלם בשלולית, כשכל מטלטלי ספוגי מים (עכב העובדה שגם הם נחו בפינת האוהל בן 40 השנה), כשלא נישארו לי בגדים יבשים, כשלא נשאר לי טיפה כוח פיזי, כשהבנתי שאתמוטט אם רק אנסה להניף את חרבי, החלטתי לעזוב. לאחר יומיים של בילוי איתך כאיש האחרי עליי, אני יודע שאני לא רוצה שזה יקרה שנית. חוסר הוודאות התמידי שהיית בו, חוסר הרצון שלך לעזור. התייחסת אל המהיגות שלך עלינו כחובה ולא כזכות. חשבת לרגע, רק לרגע, איך הרגישו האנשים שתחתיך כשאתה עונה ב"לא יודע" או "די להיתבכיין" או "עזוב עכשיו" או "אני סובל בדיוק כמוך". בתור המנהיג אתה אמור להשרות ביטחון באנשיך, לתת להם השראה להמשיך, לגרום להם לרצות להיות תחתיך. כל מי שמכיר אותי(במיוחד אנשים שהשאירו לי מכות כחולות באימוני הנשק שלנו), ובטח שגם אתה אריק, יודע, שאני לא כועס על אנשים שפוגעים בי בטעות. לכן אני לא מאשים את המסטרים. הם לפחות עשו כמיטב יכולתם על מנת לטפל בבעיות. אריק, אתה רק התרכזת בפיתרון הגרביים הרטובות שלך. שלא תבינו אותי לא נכון, אני לא אומר שאני הייתי עושה את זה יותר טוב ממנו, אבל אני מעולם לא התיימרתי להיות קפטין.

Varkong

New member
קצת הגזמת

בבקשה אל תתאר כמה הייה קשה לך, כי לכולם הייה קשה ובעוד אתה אומר שלא תמכתי בכם וגרמתי לכם להרגיש שהמצב טוב, הרי זה לא נכון. רציתי לעזוב אחרון כדי לתת דוגמה, כמו שעשיתי, צעקתי עליכם שאתם מפונקים כי לא הייתה שום דרך אחרת להשאיר אותכם כאן, וזה שימש דוגמה - או הייה אמור. אז השיטות שלי לא היו כמו שלך, באסה. כמו כן, עלי להזכיר לך שכאשר יונתן שאל אותי אם אני רוצה להיות קפטן אמרתי לו שכן, אבל רק ב אין-פלאי.. והוא יהייה המארגן אות-פלאי.. אבל מי זוכר כל כך רחוק נכון? כמובן שהמנהיג אשם במה שהאנשים שלו עושים.. למשל ראש הממשלה אשם שמישהוא אונס מישהיא, נכון? לא נדב, המנהיג צריך להראוד דוגמה אישית ולתת הוראות הוא לא אחראי על טיפשות האנשים שלא הביאו אוהלים. ובנוגע לזה שהייתי צריך להגיד לך בדיוק מה לעשות: זה נכון חלקית אבל זכור שיש גבול.. ההורים שלך לא צריכים להזכיר לך לנשום כל רגע.. כמו שאני לא צריך להגיד לך דברים ברורים כמו מטרייה, שק"ש, אוכל ואוהל.

Hest

New member
אין לי נושא

נכון, מנהיגות זה לתת דוגמא, אבל לא רק. בקשר שיונתן יהיה קפטין אוף פליי, על זה לא ידעתי. אם זה נכון, הרי קבל את התנצלויותיי, אבל ספק הדבר, כי יונתן הוא אדם אחראי. אם הוא היה אמור להיות הקפטין, הרי שהוא לא היה זונח את התפקיד. לפי מה שהבנתי יונתן ידע שהוא לא מתאים לתפקיד כשהוא הוצע לו ולכן הפנה את מנחם אליך. אמנם, ראש הממשלה לא אשם באונס, אבל הוא כן אשם בכך שלא היה שוטר בצומת ההיא שמנע את האונס. המנהיג אחראי על אנשיו מכל זווית. ההוראה שלך הייתה ברורה, לא להביא דברים שלא מהתקופה. מטרייה, הרי כזו לא הייתה, אוהל (ממילא אין לי) רובם חדשניים ולא מתאימים, אוכל אנחנו שילמנו לך כדי שתקנה אוכל במרוכז לכל הקבוצה (ואכן כך עשית, אוכל היה), שק"ש, הרי אני הבאתי ולפי זה שאתה ישנת בשמיכות שנתתי לך, אתה לא הבאת שק"ש. טיפשות של אנשים? צא מנקודת הנחה, במקרים כאלה, שאתה מדבר אל מטומטמים, כך תימנע ההנחה הבסיסית שלאנשים יש מספיק שכל להביא ניילונים כדי לכסות את הציוד למקום שאתה אומר שבו יש סככות (השיחה ביום חמישי בבוקר).

Varkong

New member
לא ידעת כי הוא לא עשה כלום

מה שנקבע בעצם בהתחלה הוא שאני ויונתן נעבוד ביחד באאות פליי... כמו שאתה רואה זה לא קרה... אשמתו של מי זה? אני מניח להדעות יהיו חלוקות. יונתן חשב שהוא לא מתאים לתפקיד משום שהוא לא קרה את שר הטבעות - זהו! ההוראה שלי הייתה לא להביא דברים לפונדק(!) שהם לא מתאימים לתקופה.. מטרייה אפשר לצבוא ואפשר להשתמש במגן כמטרייה מצויינת.. רק קצת דמיון. אני מניח שיכלת להבדיל בין הבאת דברים אין פליי ואות פליי עקב העובדה שהבת פלאפון. אני אכן הבאתי שק"ש, אם הייתה זוכר נכון אבל הוא הייה רטוב עקב המעבר שנבע מתפשוט המסטרים - לא שלי. כמו שאמרתי - יש גבול לתימטום של אנשים - אני לא צריך להזכיר לכם לנשום. בקשר לסככות, זה הייה ציתות של אחד המסטרים שלא אנקוב בשמו.

סילבן

New member
אני מתחנן בפניכם!!!

הפורום הוא לא המקום לדיון הזה, שגולש לפרטים קבוצתיים ואישיים של כולנו. אני לוקח על עצמי אחריות על חוסר המוכנות שלי לגשם - ואהיה מוכן בפעם הבאה. זכרו, זה רק משחק ראשון, מפיקים לקחים וממשיכים הלאה.

Hest

New member
צודק

אבל הסיבה היחידה שאני מקיים וויכוח זה היא העובדה שאריק הוא אכן שחקן מצויין. יהיה חבל אם בלארפ הבא הוא לא יהיה עימנו רק בגלל שלא טרחנו להסביר לו את עמדתנו. את הדיון הזה נעביר אריק ואני לטלפון.

Varkong

New member
תגובה לסילבן

אני ממש מופתעה לטובה ממך. תודה רבה על התמיכה שלך בי, במארגנים ובכל אדם שאני חושב שזה באמת מגיעה לו, אך לא אציין אותם כאן משום שהם כה מרובים.

Varkong

New member
תגובה ל PANIQ

יובל - אני מצטער ממש על מה שאני הולך להגיד, ואתה חבר ממש טוב שלי אבל תפסיק לכתוב שטויות שאינך מבין בהם כלום. אני אישית לא עומד לענות לך על שום דבר שאמרת כי רב הדברים הם ניעור אחריון ממך הלאה, כפי שכל האנשים עושים, רק שאתה ממש מתיז אותה לכל כוון אפשרי. תכתוב משהוא הגיוני, תכתוב אותו רק בפעם אחת, ובאמת תקרה את מה שהאנשים כותבים לך. ואשקול לענות לך. לשאר האנשים - בבקשה בבקשה תנהגו כמוני. אף אחד לא נהנה לקרוא את הריבים שלכם עם פניקיו כי הם טפשיים וחוזרים על עצמם. נ.ב: אני מניח שאתה חושב ככה גם לבד, אבל אני ישמח שתבוא לארפ הבא, באמת שכן רק לא בקבוצה איתי. אריק.

קבליני

New member
Thank you

I would add Uval, that your posts are the some of the most idiotic drivel I have ever had the displeasure of reading. You are proof of the fact that 100% literacy is not a worthy goal for society. Who ever taught a boor like you to write should be damned. So you did not enjoy yourself? Learn to live with it. Please refrain for causing us all to suffer with you, stop writing

Panique

New member
Comment

This is not, at all game related. With everything game related I have said my things. However - a lesson for life, do not insult people personally. Even if you do not agree with me, respect my sayings. I have no idea who you are, nor do I care.

קבליני

New member
Please

Dear God, Israel is a sick, macho society. The very idea that someone can even think to write that the reason the GAME failed is because the players are spoiled is disturbing. Have you lost your mind? Lets regain some proportions, people. PROPORTIONS! This was a game and it was meant to be fun, not a test of manhood. Roleplay is a hobby and preparing for it should be fun, not 24 hour workshops/sweatshops We all had a great deal of fun preparing for the game (workshops included) and many of us had fun despite the rain and other problems. But it is not for everybody. This game, however, was meant to be for everybody. 1000+ players, remember The game belongs to us, we do not belong to the game. Lets keep that in mind

lightningbolt

New member
אני לא מסכים

כמו שאמרו הרבה פעמים אנשים באו להנות אני נהנתי למרות הגשם וניסיתי לשכנע אנשים אנשים לא לעזוב אבל יש אנשים שממש סבלו המשחק נהרס בגלל הגשם הוא הוריד את המוראל הוא הרס את התפאורה הוא הבריח אנשים אבל שוב זו זכותם אני חושב שבסופו של דבר כל מי שנשאר עד סוף האר לא התחרט האר הוא לא כשלון טוטאלי ישנם אנשים כמוני שהכל זאת נהנו

Varkong

New member
גשם או אנשים...

אני מקבל את המבט הזה, למראת שאיני חושב אותו לנכון אך אני רוצה להבהיר שלא הייה לזה שום קשר לארגון. המשחק להרס בגלל שאנשים עזבו הם עזבו בגלל הגשם... אני חושב שזו הייתה שטות אבל זו דעתי וזו דעתך

lightningbolt

New member
המשחק נהרס בגלל אנשים אבל

תראה אנשים בכל זאת שילמו כסף... אי אפשר להכריח אנשים לסבול יש אנשים שכל הלילה היו בחוץ בגשם סבלו אני לא יכול להכריח אותם עכשיו עם בגדים רטובים והם קפואים מקור להישאר עד שהמשחק יגמר

Varkong

New member
כמובן!

לא אמרתי להחריח! אתה גם לא יכול להכריח אדם לעשות דברים טובים מידי פעם... אבל אנשים שלא נותנים צדקה בחיים מעילים אותי... וללכת בגלל גשם גם כן לא נראה לי במקום.

למעלה