מגמגם? לא ברדיו שלנו!

Brendan

New member
מגמגם? לא ברדיו שלנו!

אדם הסובל מגימגום הגיש תלונה נגד תחנת רדיו בעיר סנט-לואיס אשר במדינת מיזורי (ארה"ב) וזאת מישום שהם לא הרשו לו לעלות לאויר על מנת להִקְדִּישׁ שיר. מקור: © Associated Press פרסום: © 2003 Ananova Ltd

elanc10

New member
אדם אמיץ,הרי לא מדובר בדבר חיוני,

רובינו לא היינו מעיזים. לאחר הסירוב להמשיך בחשיפה שכלולה במשפט, ראוי להערכה.

shuky63

New member
אין צורך להרחיק עד אר"הב

זה סיפור שהתחיל בהודעה שהתפרסמה בפורום הקודם. מישהו בפורום סיפר שבאותו יום הוא הקשיב לתוכנית של ורדה רזיאל ז'קונט ברדיו 103.מאזין מגמגם עלה לשידור ושאל את ורדה מה יכול להיות מקור הגימגום שלו ואיזה טיפול הוא צריך.ורדה ענתה שאינה יודעת ושיפנה לקלינאי תקשורת.בשלב זה המאזין דיבר די בשטף.אז הוא ביקש לשאול עוד שאלה בנושא זוגיות וורדה הרשתה לו לשאול.בשלב זה הוא החל להתקע יותר ואז היא אמרה לו שאם דיבור כזה אי אפשר לדבר ברדיו והורידה אותו מהשידור.בהמשך התוכנית אח של המאזין שלח לה פקס בו כתב שאחיו נעלב מאד וביקש ממנה להתנצל היא ענתה בשידור שכמו שלא שולחים נכה על כסא גלגלים להתחרות בריצה כך אין לשלוח מגמגם לדבר ברדיו. אני מאד כעסתי כששמעתי את הסיפור גם אם לא שמעתי את התוכנית עצמה.ניסיתי להתקשר לתחנת הרדיו ולנסות להשיג הקלטה של התוכנית כדי לשמוע ממקור ראשון את השיחה לפני שאני מתלונן.בתחנה סרבו וטענו שאין הקלטה למרות שאני יודע שחובה בחוק לשמור הקלטות.שלחתי לה אימייל בו הבעתי את כאבי וניסיתי להסביר לה את הנזק שהיא גרמה לאותו בחור.היא קראה את האימייל בשידור למרות שציינתי במפורש שהוא מיועד אליה בלבד ולעגה לדברים שלי. בשלב זה הגשתי תלונה לרשות השניה שאחראית בין היתר על תחנות הרדיו האזורי.יומיים לאחר הגשת התלונה אני שומע במשיבון שלי הודעה ניזעמת מורדה:איך אני מעז לשפוט אותה בלי ששמעתי בעצמי את התוכנית.התקשרתי אליה והסברתי לה שביקשתי הקלטה של התוכנית בתחנה וסרבו לעזור לי בכך והצעתי לה שתעזור לי להשיג הקלטה ונשמע אותה ביחד.היא סרבה ורק התעקשה לחזור 10 פעמים על החלק הראשון בשיחה שלה עם אותו בחור בו הפנתה אותו לקלינאי תקשורת,למרות שחזרתי ואמרתי שאין לי טענות לחלק הזה אלא לחלק השני.לבסוף סיימה את השיחה בטענה שכיוון שהגשתי תלונה אין לה יותר מה לדבר איתי. ברשות השניה דנו בתלונה שלי והם בניגוד אלי קיבלו הקלטה של התוכנית והחליטו לחייב את ורדה להתנצל בשידור על אותו ארוע.וכך היא נאלצה לעשות למרות שכמעט בלעה את לשונה באמצע. זה מוכיח שמאבק משתלם.אני יצאתי ממנו עם טעם טוב בפה

dw

Well-known member
מנהל
גם אני התלוננתי בזמנו

ובסופו של דבר קיבלתי מכתב מהרשות השנייה בו הם ציינו שורדה התנצלה לאחר מכן.

marlen

New member
כל הכבוד

רק היום קראתי את זה. ואני ממש מעריצה אותך על מה שעשית

elanc10

New member
כוחם האלקטורלי והצרכני של המגמגמים.

אם היית משיג את הקסטה, דרך דרישה אולטימטיבית,מאחר טהקלטת יכולה להוכיח פשע,או פגיעה,בציבור מסוים ואז ניתן היה לפנות לתוכנית רדיו או פינת עתונות משלל התוכניות העוסקות בזכויות הפרט והאזרח. ד"א יש תוכנית ,או פינה בקול ישראל פינת זכויות האזרח? אני מניח שכל תוכנית שידור והמממנים שלה פוחדים מביקורת ציבורית על פגיעה והעלבה בנוסף ניתן לדעתי להגיש תביעה יצוגית בשם כל המגמגמים שנפגעו הן מוראלית והן נפשית, ניתן להשיג עדויות מומחים שהערות מהסוג הזה גורמות לנסיגה קשה בטיפול שמגמגמים קיבלו.פרט לנזקים נוספים. אסור לתת למראינת "מפגרת נפשית" כלי רב עוצמה ביד,כמו שלא ניתן לילד בן שלוש לנהוג במשאית כבדה. ניתן להגיש את התביעה בצורה אישית נגד המראינת ונגד המעסיקים שלה. נראה שניתן להוציא סכום פיצויים גבוה שיתרם לגוף שמסיע למגמגמים ושישתדל להקטין את הנזק שגרמה ה"מראינת". כיום יש עודף של עורכי דין שחלקם מחוסר עבודה,רבים ישמחו לקבל לטיפול תיק זה בגלל ההד הציבורי שיהיה לו ורובם אף יסתפקו בחלק מסכום הפיצויים בלבד אם יזכו בתביעה. אם המגמגם אזר אומץ להופיע בשידור חי,כי אז הוא ראוי להערכה רבה ותגובה כזאת שוברת אותו. לדעתי אסור בתכלית האיסור לתת לעתונאית לצאת מהנושא בזול,ניתן לדאוג לפסק דין שיאסור עליה כאדם חסר רגישות מינימלית לעסוק בשידור לקהל מעל ל- 2 אנשים וכלב!(מקוה שצער בעלי חיים לא יתלוננו). ד"א יש פורומים של עורכי דין באינטרנט,שנותנים סיוע משפטי,היה רצוי שתפרסם את מכתבך,תלונתך גם שם,ניתן לקבל מיידית הסברים, הכוונה, סיוע,האם אי מסירת הקלטת אינה השמדת ראיות?וכיצד להגיש תביעה? יתכן שאף תמצא עורך דין שירים את הכפפה וירצה לטפל בנושא.

למעלה