מגמגם?

yoavyoav

New member
מגמגם?

אני לא יודע אם מה שיש לי נחשב גמגום נורמלי, אבל מילא, תגידו אתם. בעבר גמגמתי ממש הרבה וכיום אני מגמגם הרבה פחות אבל זה סוג מאוד מוזר של גמגום. אני לא נתקע אף פעם באמצע מילים אלא רק בתחילתן, וזה בעיקר במילים שמתחילות בתנועות (א', ע' וכו'). בעבר חשבו שהגמגום שלי הוא דבר פיסיולוגי או תורשתי (אבא שלי גם מגמגם), אבל לדעתי זה עניין פסיכולוגי כי אני גם בן-אדם שנלחץ די בקלות, ואני חש שיוצא לי יותר לגמגם בסביב מלחיצה או בסביבה של אנשים שאני לא מכיר. אני גם מגמגם די הרבה כשאני חושש מזה, כשאני אומר לעצמי שהנה אני אוטוטו הולך לגמגם אני באמת מגמגם. מישהו מזדהה איתי?

shuky63

New member
כאילו תארת אותי

גם אני אדם לחוץ ויודע מתי אני הולך לגמגם. ההסבר הכי מקובל עלי הוא זה ששמעתי מקלינאית התקשורת ברברה דם:אני יודע שאני הולך לגמגם,מפחד מזה ולכן מנסה לשלוט באופן שאני יפיק את המילה.מנסה לשלוט בתנועות של הפה.כשזה הולך ביחד עם לחץ זה נועד לכשלון כי השרירים ממילא מתוחים ואז אף פעם אי אפשר לתת את הלחץ הנכון בשרירים שמפעילים את השפתים הלשון החיך בקיצוקר כל אברי ההגוי,ולכן נתקעים. אם מצליחים להוריד את הלחץ אז דיבור איטי ומחשבה על כל מילה יכול להצליח אבל זה בכל מקרה לא הדרך הנכונה להפיק דיבור. אז מה שברברה מנסה לעשות זה להסיט את תשומת הלב שלנו מהפקת הדיבור אל תוך הפקת הרעיון.גם זה וגם הורדת הלחץ מאד קשים לביצוע. בכל מקרה תרגע אתה מגמגם אמיתי ברוך הבא למועדון.

oxymoron

New member
נורמלי לגמרי

אהלן איש יקר. בהחלט אני מזדהה... עברתי כל מיני סוגים של גמגגום. שהייתה תקופה שחלטתי שקשה לי עם האות ח.. גמגמתי המון ב-ח. ואגב זה הגיע למצב שרק באות ח אני מגמגם והרבה. שהחלטתי שאני מגמגם רק בתחילת המשפט - גמגמתי רק בתחילת המשפט. שהחלטתי שאני כבר לא מגמגם - כבר לא גמגמתי... כמעט :) לכולנו קיימים החרדות האלו, לכולנו ימים שאנו ממלאים את הראש במחשבות שליליות ופחדים... ואכן כמו שאמרת זה מגביר את הגמגום. בכל תחום בחיים מחשבות שליליות מביאות מעשים שליליים ותגובות שליליות. נסה לחשוב מחשבות חיוביות למרות הכל.. בודהה אמר שאחת מהדרכים להערה היא לחשוב רק מחשבות חיובית, לנצור את המחשבות החיוביות ולדעת להעלים מחשבות שליליות. כמשתאמנים זה קורה יותר ויותר.. וזה כיף אחרי הכל :)

למעלה