מגמת עזיבת הארץ

Spring Mind

New member
מגמת עזיבת הארץ

רציתי רק לומר שמאוד התפלאתי ממגמת העזיבה בארץ הזו. לכל מקום אליו הלכנו במסגרת תהליך ההגירה לקנדה – בדיקות רפואיות אצל הרופא, בי"ח אסותא, מבחני אנגלית – הסתבר שיש עוד המון אנשים שמהגרים אף הם! כן זה הפתיע אותי. כשנכנסנו לבית החולים אסותא חשבתי שאני צריכה להתחיל להסביר לפקידה למה בדיוק הבדיקות האלו ולקוות שהיא תבין. אבל איפה! הבחורה סיפרה שהיא מתקתקת כל יום כמה משפחות, לפעמים עשר עשרים משפחות ביום אחד! אבל אולי לא הייתי צריכה להיות מופתעת. אחרי הכל, המדינה הזו היא לא ממש מקום שכייף לגור בו, ובודאי לא מקום שיש בו עתיד לילדים.
 

Blink marketing

New member
אני ראיתי משהו חמור מזה

יש מגמה של רעב בישראל. בכל סופרמרקט שעברתי בו ראיתי אנשים קונים, אוכל!!!
 

Spring Mind

New member
הכוונה לכל סוגי המהגרים

היא אמרה שדרכם עוברים כל המהגרים (לרבות עובדים זרים) ולכל המדינות. היא גם הוסיפה שרוב הישראלים מהגרים דווקא לאוסטרליה. אבל באמת שעשר עשרים משפחות ליום נראה לי המון, במדינה קטנה כמו ישראל זו ממש עריקה המונית! (והלוואי שלכמה פוליטיקאים היה אכפת מזה).
 

elpincha

New member
חשבון שלי

20 משפחות ליום עבודה זה בערך 20 אלף איש לשנה. אם יש חצי מליון ישראלים בחו"ל, היה צריך כ-25 שנה בקצב הזה כדי להגיע לרמה. לא נראה לי מופרך ש-20 אלף איש יעזבו בשנה, נראה לי שהכמות האמיתית הייתה כזו או גדולה מזו ברוב שנות קיום המדינה, כולל כשהיו 3 מליון אזרחים בלבד. אם האוכלוסיה בארץ היא עכשיו 7 מליון, הרי מדובר פה בהגירה יוצאת של פחות מחצי אחוז מהאוכלוסיה. בהתחשב שחלק נכבד מהיוצאים משתייך לפלחים שפשוט חייבים לעזוב (מסיבות מקצועיות, עולים שלא התאקלמו וכד') אז המספר נראה סביר פלוס, ולא סוף הציונות. לזה דואגים הרבה אחרים... כמובן שאני מודע לזה שבעלי דרכון זר פטורים מביקור באסותא אם עוברים למדינה בה הם אזרחים. ובכל זאת.
 
למעלה