מגן דוד ופנטגרם

Jasmine3

New member
מגן דוד ופנטגרם

תקשיבו! מישהי לפני כמה ימים סיפרה לי שלפי "משהו" המגן דוד זה סמל של גבר (זכר), כלומר הקודקוד התחתון זה בעצם מה שיש לו בין הרגלים, והפנטגרם זה סמל של אישה (נקבה) בדיוק כמו שמציירים אדם בתוך הפנטגרם. שמעתם אי פעם על זה? מה דעתכם? ~נטלי~

לא, לא שמעתי על זה מעולם

ואני לא חושב שהתאוריה הזו כל כך מבוססת, אחרי הכל, בכל ציורי הפנטגרם עם דמות אדם בפנים, זו דמות גברית... לי נראה שזו המצאה חדשה יחסית, אולי בגלל שהפנטגרם נקשר עם פגניות (ויקה בעיקר) בימינו, והפגניות נקשרת עם נשיות (או לפחות יותר נשיות מאשר בדתות אחרות) ולכן לאלה (או אלות). מגן הדוד נקשר ליהדות, דת מונותאיסטית פטריארכית, ולכן לזכרי.

gwizard

New member
בולשיט ! + הסבר

אני מביא תרגום מאנציקלופידית הסמלים: 1. הסבר קצר על "מגן דוד". מגן דוד או הקסגרם, לדעת החוקרים היה קיים כ-3000 שנה לפני הפנטגרם. העדויות הראשונות לקיומו מצויות החל מ-800600 B.C. הוא מבוסס על משולש שמצביע למעלה (שמשמעותו רוח) ובעצם נוצר עקב ניסויים עם הצורה הבסיסית הזו. האלכמאים של ימי הביניים השתמשו במגן דוד בראש ובראשונה לציון "אומנות האלכימיה" ובמובן משני כשילוב של מים (משולש מצביע מטה) ואש (משולש מצביע מעלה) מה שיוצר מי אש או במילים אחרות - אלכוהול. לעומת זאת בכמה כתבים אלכמאים סמל המגן דוד נועד לפרש את המילה "לבלוע" או "לשתות". 2. הסבר קצר על פנטגרם. פנטגרם הופיע לפני משהו כ-6000 שנה. רוב הסיכויים שהוא התגלה ע"י אסטרונום באיזור Euphrates-Tigris. פנטגרמים בודדים נמצאו על שברי חרסינה בפלסטין (בעצם ישראל) בערך ב-4000 B.C ויש עדויות שאצל השומרים הפנטגרם היה בשימוש שוטף בתקופה של 2700 B.C. המשמעות של הפנטגרם בשנים ההם לא ידוע בוודאות ורק כאשר הוא הופיע אצל הפיטגורס הוצמד לו פירוש של "גוף האדם". כמו כן, ידוע שהפנטגרם היה סמלה הרשמי של ירושלים בשנים 300150 B.C. הפנטגרם ידוע בכינויו "כוכב המזרח" או "כוכב השחר" (היי אילן) ומאמינים שהוא היה סמלה של האלה אסטארתא או אשטורת - אלת המלחמה, והכוכב ונוס. חשוב לציין שסמל הפנטגרם הריק (ללא הקווים בפנים) עדיין בשימוש צבאי בכל צבא גדול בעולם ומציירים אותו על טנקים ומטוסים וכ"ו. פנטגרם היה אצל הנורדים סימן המגן מרוע והם ציירו אותו על הדלתות כדי שהטרולים לא יכנסו. במערב סמל זה הופיע על שריונות של האבירים בזמן ימי הביניים ורק אחר-כך נהיה כסמל המייצג את השטן. פנטגרם הפוך הוא סמלו של השטן ויש עדיין קבוצות היום שמשתמשות בו ככזה. היום - פנטגרם (רגיל, לא הפוך) מסמל "הזדמנויות טובות" (לדוגמה בפרסום ומכירות), "מסיבות" ו-"ביחד בכיף". ---- סוף התרגום ---- ועכשיו תחשבו על סלקום. הפנטגרם ההפוך בפרסומת שלה, למה אתם חושבים שהוא שם ? אלון.

למעלה