מגן דוד מאוריגמי

giladznaor

New member
מגן דוד מאוריגמי

פרד רוהם, אחד ממציאי האוריגמי המבריקים ביותר של לפני כמה עשורים, המציא מספר רב של מגני דוד מאוריגמי. המגן דוד היפה והגאוני ביותר שהמציא, לדעתי, הוא המגן דוד עם "חור" באמצע, משטר אחד של דולר, ללא כל חיתוך. הבעיה היחידה בדגם זה, שבהוראות היחידות שאני מכיר (באתר של ארגון האוריגמי האמריקאי), השלב הראשון הוא בערך "קפל את הקצה השמאלי על האמצע של האות I במילה AMERICA". מכיוון ששלב זה מתאים רק לשטר של דולר אחד, חייבים את השטר הזה. לפני מספר ימים הלכתי לראות את הארי פוטר החדש. לפני הסרט אותגרתי לקפל את המגן דוד הזה מהכרטיס קולנוע. למזלי, היו כ"כ הרבה פרסומות לפני שהסרט (המומלץ מאוד) התחיל, כל שהספקתי למצוא שיטה למציאת הפרופורציות וגם לקפל את המגן דוד. לצערי, הפסדתי את המבצע בבורגר ראנץ' שהיה על הכטיס. אך, חייו של המקפל אכן קשים. היום החלטתי לבדוק את הנושא קצת יותר לעומק, וקיפלתי את המגן דוד מחצי דף A4 ומשטר ישראלי (20 ש"ח, אבל כל שטר מתאים). התחלתי להכין הוראות, אבל כרגע אין לי כח לסיים אותם. למי שרוצה, אני מעלה כאן את הטיוטה של ההוראות. שימו לב שזה טיוטה, כך שישנן טעויות שאני אתקן מאוחר יותר במחשב. כמו כן, לא סיימתי את ההוראות, אבל ניתן לנחש את הסוף.

giladznaor

New member
שלב אחד

קווים אדומים - קיפולי הר קו סגול - קיפול עמק. אליפסות - סימני זיהוי למציאת מיקום הקיפול

גילה או

New member
אפרופו הרי פוטר...

אם זכרוני אינו מטעה אותי מירי ספרה שבסרט החדש של הרי פוטר פול ג'קסון אחראי לקיפולי כובעים שבחדר קסמים כל שהוא בסרט.היה או לא היה????

bshuval

New member
לא היה ../images/Emo10.gif

אולי בגרסת הDVD? עם זאת, הפתקים המועברים בכיתה היו מקופלים בצורת עגורים!

mr lavi

New member
שלום...! יש לי אלה בקשר למגן דוד הז

הזה... דבר ראשון...: אני חדש כאן בפורום הזה...! :) ו...דבר שני, אני מעוניין לבנות את המגן דוד הזה... משטר של דולר.. זה בסדר. ו...אין לי מושג מהו האתר של ארגון האוריגאמי האמריקאי... מישהו יכול לת לי קישור בבקשה לאתר שלהם??? ד"א... אני לא מתעסק כ"כ עם אוריגמי... בעבר התעסקתי עם זה יותר.. אבל.. לא משהו רציני, אלא לבד, עם חוברות, אינטרנט וכו'... אז.. בבקש המישהו יכול להביא לי את האתר של ארגון האוריגאמי האמריקאי? כי אני מעוניין לנסות ולבנות את המגן דוד הזה!!! בברכה. בר ל'.

mr lavi

New member
ו... עוד דבר... על איזה צד אמורים ל

להתחיל לקפל? כי יש שני צדדים לדולר... :)

giladznaor

New member
ההוראות

הנה קישור להוראות של ארגון האוריגמי האמריקאי. ההוראות באות בצורת הסבר כתוב, ללא ציורים, אבל אם עובדים לאט ובזהירות ניתן לבצע את המשימה.

bshuval

New member
מגן דוד

פרד רוהם המציא מספר רב של מגיני דוד. הוראות מצוירות למגן דוד זה משטר של דולר נמצאות בספר הכנס של ארגון האוריגאמי האמריקאי משנת 1989. בעלון ארגון האוריגאמי הבריטי מספר 58 מופיעות הוראות למגן דוד "פתוח" מנייר בגודל 1 על 4. בחוברת שהוציא ארגון האוריגאמי הבריטי על יצירותיו של פרד רוהם מופיעות הוראות לשלושה מגיני דוד של רוהם, גם שם אחד פתוח, מדף בגודל 1 על 2. יש שם הוראות מקוצרות למגן דוד (אחר) משטר של דולר, וכן למגן דוד מריבוע, אך ההוראות לו מקוצרות ביותר. הוראות מלאות יותר יש בספר הכנס של ארגון האוריגאמי האמריקאי משנת 1990.

למעלה