AnarchistPhilosopher
Well-known member
מגנטוסטטיקה.(שאלות).
יש לי את שתי השאלות שבקובץ המצורף. הנה הנסיונות שלי לפתור אותן: 2. א) כדי למצוא את האנרגיה הקינטית צריך למצוא את המהירות, ולכן יש את משוואת הכוחות: F=dp/dt, כאשר זו משוואה וקטורית, F=-e*(E+1/cvxB)dd נראה לי ש-E=V/r בכוון רדיאלי, עכשיו dp/dt=mdv/dt, עכשיו אני מנסה להשוות רכיבים של הוקטורים, הבעיה שזה מסובך ולכן כנראה שלא נכון. לכן אני כרגע חושב פשוט להסתכל על הגדלים, לאחר חישובים יוצא שהגודל של הכוח שווה ל-:
יש לי את שתי השאלות שבקובץ המצורף. הנה הנסיונות שלי לפתור אותן: 2. א) כדי למצוא את האנרגיה הקינטית צריך למצוא את המהירות, ולכן יש את משוואת הכוחות: F=dp/dt, כאשר זו משוואה וקטורית, F=-e*(E+1/cvxB)dd נראה לי ש-E=V/r בכוון רדיאלי, עכשיו dp/dt=mdv/dt, עכשיו אני מנסה להשוות רכיבים של הוקטורים, הבעיה שזה מסובך ולכן כנראה שלא נכון. לכן אני כרגע חושב פשוט להסתכל על הגדלים, לאחר חישובים יוצא שהגודל של הכוח שווה ל-:
e*sqrt((V/r-1/cdr/dtB0)^2+(rdθ/dtB0/c)^2)=dv/dt
אבל מצד שני זה לא פחות מסובך מלהשוות רכיבים ב) זה פשוט מכפלה וקטורית של r עם הכוח הנ"ל בקשר ל-א ניסיתי גם להשתמש במשפט עבודה אנרגיה, אבל לא עזר כ"כ. בקשר לשאלה 3: חשבתי לחשב את הכוח שפועל על לולאה טבעתית שלמה, להחסיר ממנו את הכוח שפועל על הקשת עם זווית אלפא, ואח"כ להוסיף את הכוח שפועל על המיתר שהוא כמו תיל (לפחות זה מה שאני חושב שהמיתר שקול לו). אז בשביל לעשות קודם מחשבים את השדה שנוצר בעקבות בהתיל עם זרם I2 זה פשוטB=2*I2/cR
עכשיו חישוב הכוח שפועל על הלולאה הוא: ∫dLxB*I1/c הגודל של הכוח הוא:[2πRB-RBα+B2Rsinα]I1/c
אני לא בטוח שזו התשובה, בכל אופן אם השדה יוצא מהדף, אז הכוח צריך להיות מאונך לשדה, אבל לאיזה כוון? תודה מראש על עזרתכם.