מגרדת פצעים בעור הראש

מגרדת פצעים בעור הראש

מגיל ההתבגרות אני יוצרת לי פצעים בעור הראש ומגרדת את הגלדים מחדש. אני חשה דחף גדול להוריד את הבליטות האלה (הגלדים)מהקרקפת, ולשטח אותה מחדש. אם הגלדים מתרפאים קצת ונעשים לבנים, ואני מורידה אותם, אזי כאשר אני מעבירה מסרק או מברשת בשיער, והקשקשים האלה נופלים על משטח כלשהו, אני נהנית מאד למראיהם. כמובן שפתיחת הפצעים גורמת כאב, והיא נעשתה גם מסוכנת. כל נסיונותי לשכנע את עצמי להפסיק, לא הועילו. האם הרפואה הסינית יכולה לנסות למצוא מזור? שיחות ותרופה כלשהי?

ינוקא1

New member
ההמלצה

שלי היא למרוח מעט חמאה על הראש , זה ירכך אותם ואלי יהיה לך פחות חשק. יש לזה גם אפקט מעולה על קשקשים. (הבעיה שחמאה זה קצת מסריח , אז תעשי את זה רק בערב). זה כנראה מוגדר בפסיכולוגיה כ OCD וניתן לטפל בזה גם באמצעות רפואה סינית. אבל זה לא משהו שקל לפתור בדרך כלל. אני ממליץ יותר על הילינג.

shahaful

New member
שני חלקים לתשובה

שלום לך. ראשית יש לבדוק מדוע יש קשקשת כה חמורה ופצעים, אולי את סובלת מיובש בקרקפת, דבר שיכול להגביר גרד או מרעילות ברמת העור (כלומר פסולת שמצטברת בעור) שמתבטא בפצעים בקרקפת. כדי לדעת מהי הסיבה יש צורך באבחון מדויק אצל מטפל מקצועי ובהחלט ניתן לטפל בכך. שנית, הצורך לגרד, יכול להעיד על נטייה מעט אובססיבית או תלותית מסוימת, גם בכך ניתן לטפל, אך כמו שיוסף כבר אמר, טיפול זה נוטה להגיע לרבדים עמוקים יותר, הוא ארוך יותר ועלול גם לשפר את המצב חלקית בלבד. בכל מקרה עלליך לגשת לטיפול בנושא, אחרת עוד יווצר זיהום במקום. בהצלחה שחף

tomifu

New member
הייי פנתרית

פנתרית שלום... בניגוד לתשובות הקודמות לא אנסה להגדיר פסיכולוגית ממה נובע העניין כיוון שלמרות שסימנים אלה יכולים להיות מוגדרים ככמה שנאמר קודם לכן... הרי שהם גם יכולים להיות עניין גופני נטו או שיוגדרו אחרת... יש לקיים בירור מקיף בעניין אצל פסיכולוג או תרפיסט נפשי וכיוון שאיננו כאלה קחי בחשבון שמה שניתן כאן עד עכשיו בתחום זה היה בגדר הכרות כללית יותר או פחות עם התחום והסימנים הקלאסים ואין זה צריך להלחיץ אותך! לגבי הרפואה הסינית.... הרפואה הסינית יכולה להשתלב בכמה מישורים 1) להכנס בשלב הסופי ולסייע בכך שההחלמה תהיה מהירה יותר וללא המשך פגיעה בריקמה שיכולה גם בשלב מסויים לגרום לאיבוד שיער ודלקות בקרקפת 2) כפי שנאמר קודם לכן, לנסות ולווסת את הדחף הזה שיש לך לגרד וליצור פצעים ואף לגרד את הגלדים... אני מסכים עם ינוקא ושחף עם זאת שאין זו בעיה קלה לטיפול. 3) ויסות מערכות - בעיה זו בין אם נפשית ובין אם גופנית נובעת ממקור מערכתי סיני מסויים... ההתייחסות ברפואה הסינית למצב נפשי אינה שונה בהרבה ממצב גופני (מבחינת גורם המחלה ומבחינת המערכת אליה מצבים אלה מקושרים) ולכן הטיפול יכול לסייע לווסת גם מצבים גופניים וגם נפשיים שמקושרים לבעיה ולבעיות אחרות. בכך בעצם הטיפול יכול לשמר את המצב השקט לאורך זמן. עם זאת אני חוזר ואומר הבעיה נשמעת לא פשוטה, הרבה גם כיוון שהיא קיימת תקופה ארוכה. מאחל שנה טובה והרבה בריאות תום

למעלה