מגרד עד דם

estihuber

New member
מגרד עד דם ../images/Emo91.gif

נאווה שלום האם מוכרת לכם התופעה של היקצוצים שגורמים לגירוד, הגירוד גורם לנקודות אדומות. סמתי לב שיש היזה שהיא נקודה כמו פיצעון זעיר ביותר שמתחיל את כל הבלגן. התופעה קוראת במיקלחת בזמן שהמים זורמים על גופי. רופאת המשפחה אמרה לי שזה שום דבר וזה בגלל שאני מגרדת, אבל התופעה חוזרת על עצמה ודי ברור לי שזה הגרוד שגורם לנקודות אדומות, שהרי יש את הגרוי המקומי שבגללו אני מתגרדת, ברצוני לצין שאין מדובר בגרוד הסתרי ובעיקר מאז שאני מודעת לתופעה אני משתדלת לא לגרד ובטח לא בציפורניים. אני לא סובלת מעור יבש אני מקפידה להמרך בקרם גוף או בשמנים. השמח לשמוע תגובות.

כמה שאלות...

כתבת שאין יובש כי את מורחת קרם גוף - ניסית למרוח משהו שומני יותר? האם מים חמים על האיזור המגורה מגבירים את הגירוי? האם יש כאב שמלווה את הגירוי בכל צורה שהיא? האם זה חמור יותר בחורף לעומת הקיץ? מתי עשית בדיקות לאחרונה? האם יש או היו לך בעיות עם דרכי הנשימה? מה מצב מערכת העיכול? טוב, זה להתחלה...

estihuber

New member
נאווה לגבי השאלות שלך ../images/Emo68.gif

אני מורחת את עצמי בשמן שקניתי בחנות שמנים. במקלחות אני משתמשת במים חמים (לחץ הדם שלי היה נמוך כיום הוא רגיל) המים החמים מגבירים את הצורך בגירוד (עם זאת המים מאוד מרגיעים לי את הגוף). כאשר אני מרגישה את הגרוד יש עם זה תחושה של עקיצה הגורמת לגרוי ואני מוצאת את עצמי מבלי להרגיש מגרדת, עם הזמן למדתי להזהר ולהרגיע את הגרוד ע"י כרייות האצבעות אבל למרות זאת יש סימנין וזה לא רק אדמומיות. לגבי עותנות השנה לא עקבתי, אני הסים לב לכך. לבגי בעיות נשימה, אין לי כאלה. מערכת העיכול היא בעיה בה אני סובלת הרבה הרבה שנים לפני שגילינות את הפיברו'. השמח לתגובות. אושר ובריאות .א.

שווה לעשות בדיקה לקנדידה

יש בחיפה מעבדה - רפואה שלמה תתקשרי אליהם ובקשי שישלחו לך ערכת בדיקה (בדיקת צואה - זה מספיק) העלות: 220 ש"ח את שולחת את הבדיקה בדואר ומקבלת תשובה תוך שבועיים. לא מוצאת עכשיו את המספר
אשתדל לרשום לך כאן מחר

מרוצה

New member
../images/Emo9.gifאסתי שלום רב לך.

כן, אני מכירה מעצמי את הגירוד הנורא הזה. כל פעם תוקף במקומות אחרים. בעיקר מאחורי הברך בסך השוק. כן שמתי לב שזה מגרד באיזורים מרובי כלי דם. והכי חשוב, היכן שמגרד שם גם יבוא הכאב החזק מאד לתקופה ממושכת. אני למדתי לפתור את זה דוקא ע"י הרבה מים זורמים (חמים כמה שאת סובלת) והמון שמן תינוקות על הגוף. זה מופיע בעיקר בחורף מהחימום היבש. אבל גם בימי חמסין. תתידדי עם התופעה ואל תיבהלי. מיד שימי קרם גוף שומני. לי זה עוזר. אם אני בעבודה וזה קורה לי פתאם, אני שמה קרם ידים לעזרה ראשונה. רציתי להגיד לך עוד, בפורום בוואלה יש התארגנות לקבוצת תמיכה בחיפה זה די צפון בשבילך. בריאות.

tiaa1

New member
הי מרוצה...מזמן לא "התראינו" באותו

פורום.... אני חושבת שחוץ מפתרונות לבעית הגרד, צריך לברר את הסיבה. כדאי ללכת לרופא כללי ולקבל הפניה לבדיקות תפקודי כבד וכיליות, וכן בדיקות לרמות סוכר בדם... ביי

מרוצה

New member
../images/Emo42.gifהיי טיה.

בזמנו לפני שנתיים+ כשזה רק התחיל וגם אח"כ עשיתי בדיקות דם שכרגיל הראו כי הכל בסדר. למדתי משך הזמן כי אחרי כל התקפת גרד שכזה אני בירידה בעיקר באזור "המגורד". הכל עובר. סבלנות היא מילת המפתח.

yn3

New member
עכשיו הכל ברור... ../images/Emo62.gif

אני כבר כמה שבועות סובלת מהגרד הנוראי הזה ובכלל לא קישרתי את זה לפיברו', פשוט חשבתי שזה הקור והיובש, וממש הופתעתי לקרוא שזה כנראה קשור... היום ישבתי בספריה המוסקת והיבשה (!!!) ארבע שעות והרגשתי כמו כלב חולה צרעת מרוב גירודים. בסוף נשברתי, לקחתי את כל הספרים שיכולתי להוציא ועברתי לשבת בחוץ על הדשא. כי אם אני בנפילה בתקופת הבחינות, הרי ברור שאפילו בספריה אני כבר לא אוכל לשבת...
אגב, יש למישהי המלצות איך עוברים תקופת בחינות בזמן נפילה?...
שבוע טוב, יערה.

estihuber

New member
יערה - כלב חולה צרעת ../images/Emo107.gif

אהבתי את הדימוי. אני מרגישה יותר כמו כלב עם פשפשים. אני לא הרגשתי שיש קשר בין זה לבין נפילות. שווה בדיקה.

estihuber

New member
טיה ../images/Emo65.gif

רופת משפחה בטלה ואמרה לי שזה בגלל עור דק ועדין. אני נפגשת עם הראמטולוג בעוד שלושה שבועות וניראה מה הוא אומר.

estihuber

New member
מרוצה אצלי זה |4u |

בעיקר בשוקיים ובחלק העליון של הזרועות. תודה על תסומת הלב לפורום שהוקם לחיפה. למרות שזה נחשב לצפון אני יותר צפונית אני גרה באצבע, כך שזה לא פרקטי.

למעלה