מגרולי חצ'פורי - באינטרפרטציה אישית .

מגרולי חצ'פורי - באינטרפרטציה אישית .

מגרולי חצ'פורי - אחת שתיים שלוש נסיון.
מאוד דגדג לי לנסות להכין חצ'פורי שהוא מעין פיצה הפוכה , כשהבצק בחוץ והמלית בפנים, או אולי פיתה ממולאה בגבינות מטוגנת במחבת. (או אפויה במחבת כי היא מוכנסת למחבת חמה ויבשה).
כמו בכל מתכון עממי, מספר הגרסאות כמספר יוצאי גאורגיה בארץ
(וצפיתי גם בסרטונים בגאורגית צחה...),
הבצק: לפעמים עם שמרים, לפעמים עם סודה לשתיה או אבקת אפיה. בבצק לפעמים יוגורט (גאורגי כמובן), לפעמים מים. לפעמים בבצק שמן, לפעמים חמאה ולפעמים בכלל לא. הגבינה גבינה גאורגית שאין לי אבל נאמר ונכתב שהיא הכי דומה למוצרלה והשילוב הכי מוצלח הוא מוצרלה ובולגרית או פטה. בקיצור בסוף החלטתי שתהיה עוד גירסה אחת. שלי. לא גאורגית וללא מצרכים אותנטיים אבל על אותו עיקרון. מה כבר יכול להיות?
עיקר ההשראה הוא ממתכון של מאיה פפיסמדוב המוכשרת.
אז כך הכנתי:
מהמתכון התקבלו 6 מאפים גדולים. כל מאפה ניתן לחלק ל 4 משולשים ולקבל מנה אישית נחמדה.
המצרכים:
500 גר' קמח
1 כפית שמרים יבשים
1/4 כוס מים פושרים
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
1 ביצה
25 גר' חמאה רכה
2 כפות שמן חמניות
100 מ"ל יוגורט 3%
1 כוס חלב פושר
למלית הגבינות:
300 גר' גבינת מוצרלה מגוררת
200 גר' גבינה בולגרית קשה מגוררת
100 גר' גבינת סקי
1 ביצה
1 כף קמח
למריחה לאחר האפיה במחבת (יבשה):
50 גר' חמאה חתוכה לקוביות קטנת
ההכנה:
להתפיח את השמרים היבשים במים והסוכר כדי לוודא שהם פעילים (לא חובה אפשר לערבב עם הקמח).
להכניס את כל המצרכים מלבד החלב לקערת המיקסר עם וו לישה את החלב למזוג בהדרגה תוך כדי לישה כי יתכן ולא נזקקים לכל הכמות. ללוש עד לקבלת בצק רך ולא דביק. לאסוף לכדור חלק. להניח בקערה משומנת. לעטוף ולהתפיח עד להכפלת הנפח. (אני הכנתי אתמול בלילה והכנסתי למקרר עד הבוקר). ללוש קלות את הבצק ולהתפיח מחדש.
לחלק את הבצק ל 6 כדורים. להניח על מגש ולכסות.
לערבב את חומרי המלית היטב ולחלק ל 6 מנות.
על משטח מקומח, לרדד כדור בצק לעיגול בקוטר כ 20 ס"מ ובעובי של כ 7 - 8 מ"מ. להניח את המלית במרכז העיגול ולשטח עד כ 5 ס"מ משולי הבצק. לאסוף את שולי הבצק לכיוון המרכז ע"י קיפולים קטנים (מזכיר עיצוב דים סאם). להדק היטב במרכז על מנת לאטום אותו היטב. (אם יש עודפי בצק כדאי לתלוש כדי שלא יווצר גוש עבה). להניח על משטח עבודה מקומח קלות עם ה"תפר" כלפי מטה, למעוך בעזרת האצבעות את ה"צרור" שהתקבל לעיגול ולרדד עם מערוך לעובי של 1 ס"מ לעיגול בקוטר המחבת.
להניח מחבת עם ציפוי מונע הדבקות על הגז על להבה בינונית ולחמם. להניח את עיגול הבצק עם התפר כלפי מטה על המחבת ולכסות במכסה תואם. לטגן כך כ 5 דקות. להפוך בזהירות ולוודא שהוא הזהיב. למרוח מעט חמאה על הצד האפוי/מטוגן. להמשיך לטגן כ 5 דקות ללא כיסוי. ולהפוך לצלחת. למרוח מעט חמאה גם על הצד הזה.
בינתיים להכין את המאפה הבא לוחזור על התהליך. להניח את המאפים זה על גבי זה בערימה.
בחלק מהמתכונים המאפה נאפה בתבנית מרופדת בנייר אפיה. כ 180 מ"צ עד להזהבה (15 עד 20 דקות), עם סיום האפיה מורחים חמאה על המאפה. יש שמברישים בשמן וזורים מעט שומשום או מגררים מעט גבינה על המאפה לפני האפיה. לפני האפיה מנקבים חור קטן במרכז כל עיגול לשחרור האדים.
להגיש מיד חתוך לרבעים.
אם לא מגישים מיד, לקראת הגשה לחמם על תבנית מרופדת בנייר אפיה.

 

raya

Well-known member
נראה נפלא ומאתגר!
אנסה בהזדמנות הראשונה.
ויש חנות של מעדני ניה קרוב לביתי.

רעיה
 
למעלה