מגרס ועד ג´אראס / ספר שעולה לראש

tiger

New member
מגרס ועד ג´אראס / ספר שעולה לראש

ספר שנימכר בחנויות הספרים (גם בחנויות למתנות מהמיזרח כבר ראיתי אותו גם)ורציתי לישאול אם יש בין הגולשים מי שכבר קרא אותו ויכול לתת לנו אינסייט? שווה לא שווה? מלמד הזוי או שמא צעקני לשם הצעקנות? אשמח ליקרא כאן ביקורת על הספר. t

TheHead

New member
וביקורת מעמיקה יותר

מגראס (מה שאפשר להשיג כאן בארצנו!) ועד ג´אראס (שאותו משיגים בהודו או נפאל? אני כבר לא זוכר מהספר...!) מספר את סיפורו קורע הלב של ע. סטלן (אני חושב שכך חתם המחבר), שהתחיל כאן בשנות ה-80, בעישון כִּיף, והתקדם לגאנג´ה ובכלל לכמעט כל נגזרת של היא של קנאביס. הבנאדם טייל ועישן בכל העולם: הודו, נפאל, קליפורניה, אמסטרדם, ועוד ועוד וכיוצא בזאת. מכל מקום הוא הביא את רשמיו. הכתיבה די מעאפנה... אני מתכוון, הוא נשמע כאילו הוא "סטלן מגניב" וכותב עמוק מתוך המגניבות שלו. זה כאילו הוא מנסה להישמע ככה, ולפעמים זה לא שיש לו הרבה מה לומר. הספר מלא בחוויות אישיות שלו. אין לו ערך מדעי-מחקרי, למי שמתעניינים בזה. הוא מכיל, בסופו, מילון גדול של "מונחים סטלניים" (שגם הם די מיותרים, אלא אם אתם אוהבים את זה). כלול גם מדריך לקופי-שופ´ס השונות באמסטרדם - שימושי למטייל. הנקודה היפה, בעיניי, בספר, היא שהוא מראה לך איך הגאנג´ה רצה לה בכל העולם, ואיך הסצינה התפתחה בישראל (בגלל האינתיפאדה הפסיקו לייבא כִּיף מלבנון ואז הגיע תור הגראס... לפי מה שהוא אומר, הוא עדיין מתגעגע לכִּיף). בסך הכל זה ספר נחמד, אבל אני הפסקתי לקרוא אחרי 50 עמודים כי נשבר לי. כמה אפשר לשמוע בנאדם מספר איך לא משנה לאן הוא הגיע, כל מה שהוא עשה עם עצמו היה לעשן עוד אחת? זה די מבאס, איכשהו! וחוץ מזה, הוא לא אומר שום דבר חשוב ממש. ככה שאנחנו נשארים עם מוצר לא מי יודע מה אינפורמטיבי ולא כל-כך מעניין. אפילו אנשים שאימצו אופי סטלני עבדקני (תמיד עם החיוך הזה על הפנים והמבט בעיניים שממממממתתתת לספר לך כמה עם עישנו שבוע שעבר) לא יוכלו להתעלם מהעובדה שהספר מונוטוני ולא ממש מרגש. 7 בסולם ראש. רצ"ב, בכל זאת, קישורים לשני ספרים, מקוונים במלואם, שתמיד טוב לקרוא. ושמועות אומרות שהספר פינוקי עם הקולות הוא שוס עילאי. --יום טוב ותהיו בריאים וש*ב*ת ש*ל*ו*ם!!! --ראש.

MARMELAD

New member
נכון שלפעמים

מרוב שמישהו מנסה להשמע סטלן הוא נשמע מטומטם.....?
אני בכל אופן ממש לא מהסטלנים בכוח. ובכל זאת כל מי שרואה אותי יודע בדיוק מי אני ומה אני (ויש גם תמונה בכרטיס האישי אבל מזעזעזעזעזעזעת)

אני אישית...

דווקא נהניתי מהספר... יענו זה ספר קליל כזה שקוראים ביום וחצי... הבחור סטלן חמוד שמטייל בעולם אחרי הסאטלה המושלמת כביכול (מבוסס על סיפור אמיתי חיחיחי) והוא מתאר סאטלות שונות של סוגי גראס בעולם (הודו-ג´אראס, קליפורניה- סקאנק ופופל אינדיקה וכ´ו...) בוא נגיד שע. סטלן כתב ת´ספר כדי לגרום לאנשים לקחת את העניין בסבבה יותר, לא למתנגדים אלא לאלה שמתנדנדים בין האסור לכייף :) אז בעיקרון לא יותר מדיי מעמיק אבל בהחלט שווה קריאה נושי-מסטולה-בטבעי

לא קראתי את הספר..

אבל אני מניח שהבחור כתב את הספר כדי למכור אותו ולהרוויח כמה לירות... לא?...

למעלה