וביקורת מעמיקה יותר
מגראס (מה שאפשר להשיג כאן בארצנו!) ועד ג´אראס (שאותו משיגים בהודו או נפאל? אני כבר לא זוכר מהספר...!) מספר את סיפורו קורע הלב של ע. סטלן (אני חושב שכך חתם המחבר), שהתחיל כאן בשנות ה-80, בעישון כִּיף, והתקדם לגאנג´ה ובכלל לכמעט כל נגזרת של היא של קנאביס. הבנאדם טייל ועישן בכל העולם: הודו, נפאל, קליפורניה, אמסטרדם, ועוד ועוד וכיוצא בזאת. מכל מקום הוא הביא את רשמיו. הכתיבה די מעאפנה... אני מתכוון, הוא נשמע כאילו הוא "סטלן מגניב" וכותב עמוק מתוך המגניבות שלו. זה כאילו הוא מנסה להישמע ככה, ולפעמים זה לא שיש לו הרבה מה לומר. הספר מלא בחוויות אישיות שלו. אין לו ערך מדעי-מחקרי, למי שמתעניינים בזה. הוא מכיל, בסופו, מילון גדול של "מונחים סטלניים" (שגם הם די מיותרים, אלא אם אתם אוהבים את זה). כלול גם מדריך לקופי-שופ´ס השונות באמסטרדם - שימושי למטייל. הנקודה היפה, בעיניי, בספר, היא שהוא מראה לך איך הגאנג´ה רצה לה בכל העולם, ואיך הסצינה התפתחה בישראל (בגלל האינתיפאדה הפסיקו לייבא כִּיף מלבנון ואז הגיע תור הגראס... לפי מה שהוא אומר, הוא עדיין מתגעגע לכִּיף). בסך הכל זה ספר נחמד, אבל אני הפסקתי לקרוא אחרי 50 עמודים כי נשבר לי. כמה אפשר לשמוע בנאדם מספר איך לא משנה לאן הוא הגיע, כל מה שהוא עשה עם עצמו היה לעשן עוד אחת? זה די מבאס, איכשהו! וחוץ מזה, הוא לא אומר שום דבר חשוב ממש. ככה שאנחנו נשארים עם מוצר לא מי יודע מה אינפורמטיבי ולא כל-כך מעניין. אפילו אנשים שאימצו אופי סטלני עבדקני (תמיד עם החיוך הזה על הפנים והמבט בעיניים שממממממתתתת לספר לך כמה עם עישנו שבוע שעבר) לא יוכלו להתעלם מהעובדה שהספר מונוטוני ולא ממש מרגש. 7 בסולם ראש. רצ"ב, בכל זאת, קישורים לשני ספרים, מקוונים במלואם, שתמיד טוב לקרוא. ושמועות אומרות שהספר פינוקי עם הקולות הוא שוס עילאי. --יום טוב ותהיו בריאים וש*ב*ת ש*ל*ו*ם!!! --ראש.