מגרש מלבני

lironmaoz

New member
מגרש מלבני

אילו השלכות יש לבניה על מגש מלבני בגודל 9 על 26. אני מבין את ההשלכות הבסיסיות,אבל אני מעוניין לדעת עוד אם יש....

ענתש

New member
רמת אמיר ?

אם התשובה היא כן אז פשוט תכנס לצורן ותעשה סיבוב. אלו ההשלכות. שקלנו את זה... המחיר מפתה ביותר. בעיקר לאור המחירים המשוגעים של השרון. אבל אישית ויתרתי על המאמץ של לבנות לבד כשהפרופורציות כל כך לא נעימות. מכיוון שהמחיר מאד זול כן הייתי שוקלת לקנות שם משהו שקבלן יבנה לי ואני אתכנן בפנים או משהו (כדי שיהיה מעט כאב ראש). אבל לבניה עצמית וכל הקושי שמתלווה אליה - שווה לחפש מגרש טוב יותר. השכונה שם מתוכננת בצפיפות איומה כמו כל צורן ובעיניי זה לא יפה. לך תראה איך כשנכנסים לבית בחורף יורד עליך זרזיף מעצבן של גשם הישר מהמרזב של הבית הסמוך (כי קצה הגג שלו יוצא כמעט מעל שביל הכניסה שלך), לך תראה איך זה בנוי אחד על השני, לך תראה בית שם מבפנים - זה כמו רכבת, ארוך וצר. לא אוהבת. כמובן יתכן שטעיתי במיקום
סתם נשמע לי בדיוק הפרופורציות של מה שמוכרים שם.

fireman

New member
צר מאודדדדדדדד

אתה תהיה בתוך הבית של השכנים שלך. וזה מעבר לעובדה שהבית שתצטרך לתכנן יהיה ארוך וצר כמו רכבת. המגרש שלי ברוחב 13 מטר ואני עדיין חושב שהוא צר

בינא

Member
ההשלכה העיקרית היא מגורים לאורך

בכפוף לכך שקו הבנין הוא 3 מ' מגבול המגרש, והמגרש הוא דו-משפחתי, רוחב המבנה מהקיר המשותף לקיר החיצוני הארוך של המבנה שלך, יהיה רק 5.90 מ' וזה כל-כך צר שאם תרצה "לדחוף" 2 חדרים אחד ליד השני, תקבל אותם ברוחב של 2.8 מ'. ההולנדים כבר הוכיחו שאין בעיה לגור במבנה כזה, כי רבים מאוד מהם באמסטרדם והעריהם הותיקות גרים במבנים עם צורה כזו ומגיעים עד 5 קומות גובה לבית פרטי, אז אם אתה רוצה להרגיש הולנדי...לך על זה. בהנחה שקו בנין קידמי ואחורי 5 מ' האורך יהיה 16 מ' ושטח קומת הקרקע, כולל הממ"ד יהיה 94.4 מ"ר. בנוסף לממ"ד והמבואה שלו, יהיו שירותים, מטבח, סלון, פינת אוכל, מבואת כניסה ומהלך מדרגות. אם הכניסה תהיה מאמצע האורך והמדרגות תהיינה צמודות לקיר המשותף עם השכן ומותר לכם לבנות לקומה ב' בתוך עליית הגג, בהנחה שכולכם בריאים ובכושר, איני רואה בעיה מיוחדת לחיות בתוך מבנה כזה. אז אם המקום נראהלך, חינוך הילדים סביר ומעלה, לא רחוק מכבישים ראשים אבל מספיק רחוק בשביל השקט ומתאים לגודל הכיס...לך על זה.

fireman

New member
הייתי מצפה ממך בתור

אדם מנוסה להבחין בין מגבלות קווי בניין למגבלות אחוזי הבניה שאין ביניהן שום קשר. זה שקווי הבניין שלו מאפשרים לו 94 מ"ר לא אומרים שהוא בהכרח יוכל לבנות 94 מ"ר מה גם שלא בהכרח שקווי הבניין שלו יהיו כפי שהגדרת. אצלי קווי הבניין מאפשרים בניה של 150 מ"ר אבל מה שאחוזי הבניה מאפשרים לבנות רחוק ב40 מטר כמעט ממה שקווי הבניין מאפשרים.

בינא

Member
% בניה וקווי בנין במגרשים קטנים

הערת fierman לנושא ההבדל בין אחוזי בניה לבין אפשרויות הבניה האמיתיות נכונה למגרשים גדולים, אבל במגרשים קטנים יחסית, מהסוג לגביו נתנה תשובתי (234 מ"ר) האחוזים המותרים יהיו חייבים להיות בתוך קווי הבניין, ומכאן החישוב. יתרה מזו, קיים גם מצב בו למרות מגבלות קווי הבנין, יראו מבנים שחרגו מקווים אלה במגרשים הקטנים וזאת מכיוון שבכל תוכנית בניין עיר, יש סעיפי הקלה (6-16%) אותן מוכנות הועדות לאשר, בתנאים מסיימים שלא כאן המקום לפרט. במגרשים גדולים בהם קווי הבנין קובעים את גבולות הגזרה של מיקום המבנה על המגרש, בדרך-כלל אחוזי הבניה המכסימאליים המותרים, יהיו קטנים מהשטח הנמצא בתוך קווי הבניין...למעט "ההקלות" שאם יתווספו, תמצא כי הגבול העליון שלהן הוא השטח המתוחם בתוך קווי הבניין... נתון קטן להבנה - חלק מעיסוקי הוא הגשת בקשות לבניה לקבלת היתרים ומתן יעוץ לאדריכלים, יזמים ופרטיים, כאשר בקשותיהם "נתקעות" במערכת...

ההשלכה העיקרית היא בזבוז שטח

על מעברים בין החדרים השונים , זה יהיה בית עם הרבה מעברים יחסית למגרש מלבני יותר .

וגם בית משעמם בצורתו החיצונית

בעצם יש לך כאן בפורום סקיצה של בית די דומה , של גולשת בניק - " ליCות "

Dfengshui

New member
יש גם צד חיובי למצב

נכון שזה מגרש מאוד צר ואתה תהיה קרוב לשכנים, אבל מצד שני, תהיה לך גינה גדולה ודיי פרטית
אפשר לעשות את הכניסה מכיוון הכביש ואת הסלון בצד האחורי, פונה לגינה. הצד הוא שטח "מבוזבז" שישמש רק לנוי או לצמחיה גבוהה שתסתיר את השכנים. אדריכל טוב יידע לתכנן את הבית כך שיהיה מוצלח, בכל צורה של מגרש.

lironmaoz

New member
כן,מדובר ברמת אמיר...

המחיר אכן מפתה,אבל נראה שיהיו כל כך הרבה מגבלות בבניה שפשוט יוציאו לי את החשק מכל הסיפור הזה.... תודה לכל המשיבים.

ronomri

New member
מדובר בבניה במזכרת בתיה?

לי יש מגרש כזה ועם תכנון נכון אפשר לעשות משהו יפה. בתחילה חשבתי שמדובר בחסרון גדול, בדיעבד זה מאפשר לחלק את הבית כך שישנם אזורים מרוחקים יותר אחד מהשני דוקא בגלל המבנה הצר והארוך. בכל מקרה בגלל המורכבות של תכנון בית כזה - אני ממליץ ללכת לאדריכל מוכשר מאוד ולא להתפשר על מישהו בינוני. בהצלחה

iditha

New member
לבנות במפלסים

דווקא בבית ארוך וצר אפשר לבנות בכמה מפלסים ויוצא בית ממש חמוד. ראיתי בתים כאלה בבניה, ועם תכנון נכון אפשר שהמדרגות בין קומה לקומה יחסכו את המעברים הצרים. מחלקים את השטח לרוחב כך שיש חצי קומה נמוכה מהסלון שיכולה לשמש כחדר משחקים/ חדר עבודה/יחידה נפרדת. ממנה עולים 6 מדרגות לסלון (עם כניסה ראשית), עוד חצי קומה ליחידת הורים (או חדרי ילדים) וחצי קומה לחדרי ילדים. יוצא תכנון בסדר גמור.

למעלה