מגרש עם מפלסי 0.00 שונים לשתי יח"ד

shaiby

New member
מגרש עם מפלסי 0.00 שונים לשתי יח"ד

ערב טוב. ציטוט מתוך "הוראות בינוי ועיצוב אדריכלי" הרלוונטיות לגבי מתחם בו אנו מעונינים לרכוש מגרש לבנית דו-משפחתי : 1. "יש לתאם חזיתות כך שיתקבל פתרון אחיד לשתי יח"ד: מרפסות, מעקות ופרטי בניין דומיננטיים אחרים יתואמו בין שתי יח"ד". 2. "במגרשים בהם מצוינים מפלסי 0.00 שונים לשתי יח"ד במגרש, נדרשת התאמה בחזית מפוצלת". האם מישהו יכול להבהיר לי את המשמעות של סעיפ 2 ? (האדריכלית תראה את המסמך כבר ביום ראשון, אולם אם מישהו יכול להשביע את סקרנותי כבר במהלך הסופ"ש - יבוא על הברכה). תודה, שי.

פיטנגו4

New member
התאמה בחזית מפוצלת

משמעו, למשל, אותה חזית, מועתקת בתמונת-מראה, אבל מתחילה במפלס נמוך יותר. מאד פשוט.

shaiby

New member
תודה, שיערתי שזו התשובה,

האם, למיטב ידעתך, יש משמעויות מבחינת עלות בנייה, כאשר החזית מפוצלת ? (על פניו עושה רושם שכן, הרי היציקות לא באותה גובה בשני החצאים וכו'). תודה, שי.

fireman

New member
ואני שואל....

למה אתה שואל? הרי אתה לא משלם על הבניה של השכן.....האם הדבר מהווה שיקול מבחינתך בבחירת צד מסויים במגרש? באיזה סדר גודל של הפרדי גובה מדובר? אם מדובר בעשרות סנטימטרים זה זניח ואתם יכולים אפילו לבנות בצורה כזו ששניכם תהיו באותו הגובה כל עוד כמובן תהיו גבוהים ממפלס ה0.00 של הרחוב. כאשר הפרשי הגובה מדברים על עניין של עשרות ס"מ (אני הגבהתי את הבית שלי ב60 ס"מ) מדובר בעניין של אלפים בודדים של שקלים מדובר בעוד אולי מ"ק בטון, עוד 100 ק"ג ברזל טרקטור ואדמה למילוי בין קורות היסוד. אצלנו להערכתי זה לא עלה יותר מ3000 ש"ח בזמנו ואני אפילו זוכר שהחלטנו את ההחלטה הזו במקום, בשטח מול הקבלן והמהנדס.

shaiby

New member
אני שואל בשביל תשובה טובה ../images/Emo13.gif

אם הפרש של כמה עשרות ס"מ מוביל, במקרה הרע, לעלות נוספת של כמה אלפי שקלים- אז העניין זניח. מכיוון שעדיין חסרה לנו התב"ע, או למצער נספח הבינוי הרלוונטי למגרש, אני לא יודע מה הפרש הגובה בין שני חלקיו, אבל כן יודע שבהערות לנספח, שאותן כן קיבלתי (אלוהים, כמה ניירות המציאו בשביל לבלבל את הקונה/בונה המסכן....) מצויין בפירוש לגבי המגרש שיש צורך בחזית אחודה אך מפוצלת, עקב הפרשים במפלס 0.00 . ואם כבר כולנו כאן
והעלית את הנושא - מהו באמת הצד העדיפ במגרש ? המגרש מלבני, 20 מטר על 35 מטר, מתחלק לאורכו (כל מחצית מגרש היא 10 מטרים על 35) ממזרח למערב. אשתי (והעולם) אומרים שהחצי הדרומי עדיפ (שמש) ואני אומר : החצי הצפוני עדיפ ! (אין שמש). אני מדגיש שאין לי עדיין מושג מי החצי הגבוה יותר, ובכמה.... מה דעת הקהל ? תודה, וערב טוב, שי.

fireman

New member
אבל הוא כתב שהוא לא יודע מי מהצדדים

יותר גבוה....

fireman

New member
אני חושב שזה תלוי באיך

ייראה הבית מבחינת התכנון, סוג החלונות והתריסים וכדומה....למשל מטבח לא כדאי לכוון לכיוון הדרום כי השמש תבשל גם את מי שנמצא במטבח ועיקר השהות במטבח היא בשעות היום. לפעמים להיות מופנה לכיוון השמש זו לא אטרקציה בעיקר בגלל קרינה ישירה לתוך הבית דרך החלונות, במקרה הזה תלוי מאוד גם באיזה אזור בארץ מדובר.... אני בניתי גם כן על דו משפחתי אבל אני בחרתי דווקא בצד המוצל ולא מתחרט על זה לרגע כי אני גר בדרום החם. אולי בחורף הבית קצת יותר קר אבל בקיץ ספורים הם הימים בהם מופעל מיזוג האויר מלבש שני חדרי שינה שפונים לכיוון השמש ובימי הקיץ אפר לטגן חביתה על התריסי אלומיניום מרוב שהם חמים. חשוב מאוד לראות את המסמכים הרלוונטים ואפילו להוועץ באדריכל גם בנוגע לבחירת המגרש הספציפי. אגב, 10 מ' רוחב מגרש יאפשר לכם בית ברוחב של כ7 מ' ברוטו לערך....שזה מאוד צר...לקחתם את זה בחשבון?

shaiby

New member
לקח לי זמן, אבל יש שרטוט סופ סופ...

ראשית - המגרש המקורי בו חפצנו (מגרש 497. העליון בתרשים) נמכר, והמגרש הבא בסדר העדיפויות (מס' 498, האמצעי בתרשים) לא סובל מבעיית הפרש הגבהים. (אגב - הפרש הגבהים בין נקודות ה- 0.00 הוא מטר שלם, ולא כמה עשרות סנטימטרים ....) לגבי הכיוונים בתרשים - הצפון למעלה. כל המגרשים במתחם הם ברוחב של 10 מטרים ליחידה, כך שאם אנחנו רוצים לגור דווקא שם - אלו הם התנאים. זה אכן צר וארוך וייתן לאדריכלית יופי של אתגר תכנוני.. אני מקווה שבסופ זה יראה כמו בית ולא כמו ארון קבורה
.

פיטנגו4

New member
פיצול וכיוונים

נדמה לי, שאתה חושב שזה רע שהחזית מפוצלת. אני מוצאת בעיקר יתרונות: מפלסים שונים נותנים יותר פרטיות. מטר זה מעט, מטר וחצי אפילו עדיף (תלוי במגרש), ומאפשר לבנות חזית יותר יפה ומעניינת. לגבי המגרש: אני באופן עקרוני מעדיפה מגרשים צפוניים בארצנו החמה. השיקול של קצת פחות חימום בחורף בבית הפונה לדרום, לא משתווה לקרירות היחסית שיש בבית בלי קיר דרומי בקיץ הארוך והמייגע.
האשה תמיד צודקת, כפי שבינא כתב. במקרה הזה צודקת אשתו של בעלי... הגינה שלך תהיה מוצלת לכל אורכה בין כה וכה, כי הרי אתם או השכנים תשתלו צמחים גבוהים להסתרה ומיסוך. אם אתם בדרומי, הצמחים הגבוהים ישתלו מדרום לכם, ויצלו על רוב הרצועה הצרה של הגינה הדרומית שלכם. אם אתם בצפון - הבית עצמו יצל על הגינה הצפונית. רק בשטח הרחב בצד מערב יהיה אזור עם שמש מלאה. בכל מקרה, יש לדאוג עוד בשלב התשתיות שאפשר יהיה לשתול צמחים ברצועה הצרה הזו. אם עובר קו ביוב/מים ממש קרוב לגדר (אזור השתילה של צמחיה גבוהה), יהיה צורך לבנות ערוגות מוגבהות ולהסתפק בצמחים מסוימים בלבד. בהצלחה!

בינא

Member
יש לי תוכניות מוכנות למגרשים כאלה

אם יש לכם ענין לראות אותם, שילחו י מסר או כתבו לדוא"ל החתום למטה.

דרום עדיף

בקיץ, השמש באמצע היום גבוהה וקל לייצר הצללה חיצונית על הבית. בחורף, השמש נמוכה ואין דבר נעים יותר מאשר לשבת ביום חורף קר (בחוץ) ולהנות מקרן שמש מחממת (בפנים)

בינא

Member
מה שאשתך רוצה עדיף...מניסיון

אם יצא טוב לך ולמשפחה...הרווחת גם מבחינת מגורים וגם אתה יודע שיש לך אשה חכמה ומבינה. אם לא יצא טוב...לפחות יש לך את מי להאשים....

למעלה