מגשימה חלום

מגשימה חלום

היי :)

אני בעוד שבועיים חוזרת למרכז והחלטתי להגשים חלום ילדות ולהתחיל לימודי נגינה בפסנתר..כל פעם שחברים לימדו אותי אפילו קצת לדוגמא יונתן הקטן זו הייתה מהתחושות הכיפיות ביותר שחוויתי.

אז רציתי לשאול כמה אמור לעלות שיעור פסנתר בתל אביב, כמה שיעורים מומלץ לקחת בשבוע כדי להרגיש בהתקדמות..? וכל טיפ ושאלה שבטח לא חשבתי לשאול יתקבלו בברכה

סופש נעים,
גילי

googit

New member
היי

גם אני חזרתי לנגן אחרי שנים שלא ניגנתי, עברתי מאורגן לפסנתר שמבחינתי היתה שפה זרה,
לגבי מחירים, אני לא יכולה לומר לך איך זה בת"א, אני יכולה לומר לך שבאיזור נ"צ-רחובות זה נע בסביבות ה100 ש"ח,
לגבי מס' השיעורים בשבוע, אם את מצליחה להתאמן מספיק ע"מ להנות מ2 שיעורים סבבה, אבל אם לא, אז בהחלט פעם בשבוע זה גם טוב.
בהצלחה
googit

השאלה היא

שאני שוקלת לקנות אורגן, אני יודעת שזה לא פסנתר אבל לאנשים שהם לא חדי הבחנה זו חוויה מוזיקלית די זהה?

מעולם לא ניגנתי או למדתי, כתחביב בלבד..

googit

New member
אז נשאלת שאלה חשובה קודם

אמרת שאת רוצה ללמוד פסנתר,- הגשמת חלום
בנוסף אמרת שאת שוקלת לקנות אורגן,
אז את צריכה להחליט קודם על איזה כלי את הולכת,
אני ניגנתי שנים על אורגן, ורק בשנה האחרונה עברתי לפסנתר שחלק מזה היה מבחינתי ללמוד שפה חדשה (התווים אותם תווים, אבל החוקים קצת שונים),
לאיזה כלי את מתחברת יותר? מה מושך אותך יותר באוזן?
מה המטרה נגינה שבעתיד תוכלי ללכת ולשיר בפני קב' ילדים ואז תצטרכי אורגן נייד?
נגינה בשביל הנפש??
לפני שרים לקנות, צריך לחשוב על המטרה,

לי בבית יש פסנתר חשמלי, אין ספק יש לו אפקטים מצויינים, אבל זה לא הפסנתר האוטנטי, והשאיפה שלי היא לרכוש בעתיד פסנתר משלי, כשאהיה בטוחה שאני רוצה להשקיע ולהעמיק יותר (כמו שאני רואה כרגע). בנוסף, תשקלי אולי לרכוש יד 2 קודם ולא להשקיע בכלי נגינה חדש, יש לזה קשר לעלויות.

googla

היי

המטרה היא לגמרי בשביל הנפש. אפרט שאני רה בדירה בתל אביב והיא קטנה מאוד, להכניס פסנתר זה לא ריאלי וגם יקר כמובן, לכן חשבתי שלקנות אורגן, זול יותר וקטן יותר יתאים לחובבנית כמוני.

לפי הזיכרון שלי בכל פעם שניגנתי על פסנתר (כשאני כותבת ניגנתי אני מתכוונת ממש בחלטורה חובבנית) יכולתי לחזור על אותם הצלילים גם באורגן וזה נשמע לי די זהה (ברור לי שלמקצוענים ולמבינים יש הבדלים ואני לא מזלזלת חלילה).

לכן חשבתי שהרעיון האידיאלי הוא לקחת שיעורי פסנתר ולקנות אורגן לחדר

מה דעתך? תודה על המענה וההתייחסות,
שבת שלום

סתם מבקרת

Active member
את צודקת שיכולת לנגן על האורגן מה שניגנת על

פסנתר והבדלים בצליל וגם במגע הקלידים יש בין אורגן לפסנתר כמו גם בין אורגן לאורגן ובין פסנתר לפסנתר.
אין בעיה לנגן על אורגן בדיוק כפי שמנגנים על פסנתר. הבעיה העיקרית היא שלאורגן יש פחות אוקטבות מלפסנתר וזה יגביל אותך.
אני לא יודעת מה שיקולי גודל הכלי והמחיר, שיש לך. אני מציעה תלכי ותראי אורגנים ופסנתרים חשמליים.
פסנתר חשמלי ללא כל מיני תוספות של צלילים ואפקטים הוא לא גדול, רק ארוך יותר מאורגן והוא יושב על מעמד (קונים בנפרד) שלא תופס הרבה מקום.
פשוט תבחני ותבדקי והחליטי מה מתאים לך.

שיעור פסנתר בתל אביב

היי
שיעור ממורה מקצועי עולה משהו כמו 120
מספיק אחד בשבוע
אם תרצי המלצות כנסי לאתר שלי יש שם מורים טובים
www.dagul.co.il
שלומי דגול
כיוון פסנתר

למעלה