מגשש מתעניין וצריך המלצה למכונת קפה

יותם82

New member
מגשש מתעניין וצריך המלצה למכונת קפה

הספק ל2 אנשים.
מחיר עד 7000 שקל
התבלטות בעיקר בין LA PAVONI לבין ELEKTRA
הדגמים המדוברים הם עם "המנוף"
אבל לא פוסל דגמים חברות אחרות.
תודה
 

dimab

Member
תשקול ברצינות את ההצעה של יהודה - העיצוב אומנם שונה,..

...אבל השימוש הרבה יותר נוח; ומבחינת המחיר - מפתה.
אבל קודם כל תקרא את השרשור הזה, שמשווה בצורה מפורטית בין האופציות.
חוץ מזה, יש את הסטרגה של בזרה ואת הלונדיניום, ששתיהן הרבה יותר טובות, אך שתיהן מעבר לתקציב שציינת. אולי ביד שניה.
 

urielson

New member
שאלת הבהרה - מכונה עם מנוף

אם אני מבין נכון

הרעיון בידית המנוף זה שליטה ידנית מלאה על הכנת האספרסו
הורדת הידית היא בעצם שואבת את המים מהדוד למיכל שמעל הפורטפילטר ואח"כ בכוח הקפיץ המים עוברים דרך וחולטים את הקפה,

בבזרה הורדת הידית מפעילה משאבה חשמלית - מה ששוב אם אני מבין נכון אין
בלה-פבוני / אלקטרה / פונטה-וקו אם כך מה ההבדל בינה לבין מכונת אספרסו עם
ראש E61 וידית הפעלה (לא כפתור)? גם שם הידית מפעילה משאבה חשמלית
 
אמממממ........

כזו?!

 
לשים באותו קו לה פבוני אלקטרה או בזרה סטראגה...

... זו אי הבנה מוחלטת של מה הרעיון של מכונת מנוף. המילה שליטה בכל מה שקשור בלה פבוני פשוט לא נכונה. מכל מכונות המנוף, מכונות כמו הפבוני(למזלינו אין יותר עוד חברות שמייצרות את הדגמים הללו, המקבילים של חברות אחרות, כבר מזמן לא כאן). היחידה שמשתמשים בה בכח הזרוע ליצירת לחץ לחליטה היא הפבוני. אין לך שום שליטה במכונה הזו. אין שום סיכוי לחזרתיות. כל מנת קפה אינה דומה ואינה יכולה לדמות למנה שלפניה. הרעיון למכונה שהחליטה נעשית בכח הזרוע, ננטשה על ידי ממציאי מכונת הקפה די מהר והפכה להיות נחלת המשתמש הביתי בלבד, די מהר. תארו לכם טור של עשרות אנשים שבאים לשתות את האספרסו שלהם בבוקר והבריסטה נאלץ ללחוץ את המנות הללו בהפעלת כח רציף וארוך בכל מנה ומנה.
&nbsp
כל מכונות המנוף האחרות הורדת הידית כלפי מטה, מכווצות קפיץ חזק.מים נשאבים מכח הוואקום או שהראש בנוי בצורה טרמוסיפונית ולחץ הקיטור דוחף את המים לתוך בוכנה והקפיץ למעשה לוחץ את הבוכנה כלפי מטה ודוחף את המים דרך הקפה והלחץ בראש החליטה די דומה בכל מנה. בשל העובדה שלאחר פרק זמן מסויים הקפיץ נמתח הלחץ הולך ויורד ככל שהבוכנה מתקדמת כלפי מטה . זו הסיבה שמכונות מנוך, בדרך כלל מוציאות קפה שהוא טיפה עדין יותר ופחות חומצי למשל. יחד עם זאת הקרמה שמתקבלת במכונת מנוף, קטנה מהקרמה שמתקבלת מקפה זהה בעלת משאבה שיוצרת לחץ רציף.
&nbsp
הסיבה שבבזרה סטראגה יש משאבה שדוחפת מים לבוכנה, זו מהסיבה שספיקה שמסוגל לייצר דוד קטן למילוי נפח של בוכנה בנפח 150CC שנהוג בבוכנה במכונות מנוף מקצועיות, קטנה מידי . הבוכנה לא מייצרת וואקום כי הראש טרמוסיפוני. במכונה השתמשו בדוד עם מחליף חום כנהוג במכונה מקצועית, במכונות מנוף מקצועיות, בונים על לחץ רשת המים, שיעזור לדחוף מים לדוד או למחליף החום. כיוון שבזרה סטראגה תוכננה לשאת מיכל עצמאי המשאבה למעשה מחליפה את לחץ רשת המים.
 

urielson

New member
במכונת מנוף יש קסם מיוחד

אני שותה קפה במגוון גדול של שיטות חליטה
אני שותה קפה נטו ללא תוספות כלל (לא סוכר לא מלח לא חלב לא חלב מוקצף)
נכון להיום יש ברשותי מספר אפשרויות להכנת קפה. (פילטר, ואקום, השרייה אספרסו)
ואני גם קולה את התערובות שלי במג'ולינו מבית רם אבגי
ברשותי מכונת אספרסו Fiorenzato Bricoletta עם ידית
וחולם על רכישת מכונה עם מנוף בכדי לקבל
קפה עוד יותר מיוחד
קפה עוד יותר איכותי

וכן אני יודע זה לא רק תלוי מכונה
זה תלוי טחינת הקפה
זה תלוי בטריות התערובת
וביד של הבריסטה

ואם אני מביו נכון מהניתוח שעשית דובי שאולי לא יהיה הבדל

 

dimab

Member
בוודאי שיהיה הבדל, רק שזה לא יהיה "עוד יותר איכותי", אלא...

פשוט קצת אחר.
מה עדיף? עניין של טעם אישי.
 

shayn17

New member
מוכר בדיוק La Cimbali M21 Junior. מאוד מיוחדת

היי אני מוכר בדיוק La Cimbali M21 Junior. מכונה ברמת בנייה אחרת לגמרי מכל מה שקיים בשוק. חלקים באיכות של המסחריות הגדולות ! תחזיק לך שנים.
המחיר שלה 13000 ש"ח חדשה אצל היבואן אני חותך בדיוק חצי. 6500 ש"ח. אם מעניין אותך צור קשר..
052-7339900

 
למעלה