מדברת בשם הילדים שלי

מדברת בשם הילדים שלי

אני מקווה מאד שתוכלו את ם לעזור לי אני אמא לשתי ילדים מקסימים בני 7 ו6 אני בטוחה שהזוגיות שלי עם אבא שלהם לא תעניין אתכם שורה תחתונה היא שאנכנו נשואים 10 שנים שמתוכם 10 שנים יותר מדי אני רוצה מה גם שהיינו פרודים 10 שנים וחוץ מזה שהוא לא בן זוג טוב הוא גם אבא לא מי יודע מה בתפקוד שלו הייתי רוצה שאתם תחזקו אותי ותכתבו לי איך אתם מרגישים אם ילדים שורדים גירושים איך אפשר להקל על הכאב וכדו'

שאלה קצרה - תשובה ארוכה

אני מקווה כי יתר חברי הפורום יצטרפו אלי ויענו את תשובותיהם. בואי נעשה סדר: נישואים גרועים - הם נשואים גרועים! לילדים רע כשההורים שלהם רבים כל הזמן, או כמו במקרה שלי שלא מדברים בכלל - שקט נורא באוויר - מתח נורא. שום דבר טוב לא יוצא מנישואים שעלו על שרטון. אם את רוצה ללכת לייעוץ זוגי ולהציל את נישואייך - מה טוב! אם את והאבא תהיו מאושרים - גם הילדים יהיו מאושרים. אם בחרתם להתגרש, אפשר לעשות את זה בשני תסריטים: התסריט הטרגי: מריבות, צרחות, איומים, להשתמש בילידם כדי לנגח את הצד השני, לריב על כל דבר כולל כסף, וביקורים, אפשר לנתק את הקשר עם האבא, ולגרום לילד להיות חולה מרוב פחד, כעס, אימה. אפשר לא לדבר עם הילד, לא להסביר לא לחבק אותו ולגרום לו לצלקות נפשיות לכל החיים. התסריט הנורמלי: יושבים כולם יחד, מסבירים לילדים שלאבא ולאמא לא טוב ביחד, מתגרשים על ידי גישור בשקט, מחבקים את הילדים, קובעים זמנים מתי נפגשים, מגיעים להבנה, ומאפשרים לילדים בטחון וחום. לצערי דניאלה, רובנו נקלענו על לא עוול בכפנו לתסריט הראשון, רובנו ממשיכים "ללקק את הפצעים" במשך שנים ארוכות, אני עדיין מאמינה שאפשר גם אחרת, זה בידיים שלך ושל בעלך. בהצלחה וכל טוב!

תראי,

אני מאוד תומכת בדעתה של ענת, ואני כותבת זאת מתוך ניסיוני המר.... בשנים האחרונות לנישואי הוריי, הייתה בניהם מערכת יחסים גרועה- מריבות, צעקות, בכי... בכל פעם שהם היו רבים הייתי מסתגרת בחדר ובוכה......עד כדי כך לקחתי את זה קשה... באיזשהו שלב כבר התפללתי שהם יתגרשו כבר... תביני שכשלהורים רע- לילדים עוד יותר רע! הרבה זוגות נשארים ביחד רק "כדי לא לפרק את המשפחה", אני טוענת שבעצם זה שהם נשארים יחד הם מפרקים את המשפחה- הם מפרקים את הנפשות של הילדים שלהם...ככה לפחות אני הרגשתי (ועדיין מרגישה). ילדים בהחלט שורדים גירושים! אני מכירה הרבה ילדים שההורים שלהם התגרשו כשהם היו בני 6 בערך (בגיל ילדייך), והם בסדר גמור! ילדים מסתגלים יחסית מהר למצבים חדשים, כך שזה יקח קצת זמן אבל מסתדרים! ואיך מקלים על הכאב? תומכים בילדים, מסבירים להם שאמא ואבא נשארים אותם אנשים, רק שהם יגורו עכשיו בשני בתים נפרדים..... צריך לחזק אותם, לחבק אותם ולהבין אותם.... ולהיות מאוד סבלניים כלפיהם. כל טוב,

למעלה