מדברת חרדות

מדברת חרדות

אז הן ישנן, אני לא מדברת עליהן והן כאילו אינן

למען האמת, אני אפילו רוב הזמן, ורוב כוונתי 98% לא מרגישה חרדה.

אבל היא שם

חרדה אטומית לפני בדיקות. הגיוני שמחר שבוע 15 ועברתי רק בדיקת דופק ושקיפות? כי זה קל יותר להאמין שהכל בסדר כשאין בדיקה באופק. כשאין משהו שיכול בבת אחת להוריד אותי מהענן לבור. כי אני בוחרת להיות בענן עד שלא יוכח אחרת. כי טוב לי בהריון ענן, אני כמעט תמימה. אתן יודעות מה, אפילו התנדבתי לארח סדר חברים כדי שלא יהיה לי זמן לחשוב על הסקירה למחרת בבוקר.

חרדה להרגיש תנועות. מצד אחד ציפיה עצומה לאחד הדברים הכיפיים והמשמחים והמיוחדים בהריון. ומצד שני מצפה לחרדה שתבוא עם התנועות. עם אי הוודאות שבתנועות. עם זה שהתנועות לא ממש מרגיעות אותי, כי הרי בפעם ההיא כשאושרי מת, לא הספקתי אפילו לשים לב שאין תנועות. אז הפעם נמנעת מלהקשיב לגוף, נמנעת מלהתרכז בבטן מבפנים. מרגישה מיחושונים ופוטרת אותם בתנועות מעיים. הנה, כמעט והצלחתי להתמיד באשליה, אבל הגוף זוכר. אלו תנועות קטנטנות. ובמקום לשמוח אני פוחדת. והאדם היחיד איתו אני רוצה לחלוק את התנועות זו הפסיכולוגית, כי במפגש הבא נראה לי זה הזמן לדבר על החרדה.

מעיזה לתכנן קדימה לאחרי הלידה. אבל פוחדת לדבר לבטן. אז רק מלטפת וחושבת שאני אוהבת אותך. פוחדת שאם אני אתחיל, אז שתצא לי מהפה בקשה לשכב שם בשקט ולא להפריע לי מתישהו בשלהי חודש כלשהו לאחר איזו תנועה מכאיבה במיוחד. כולן אומרות את זה. זה הדבר האחרון שאמרתי לאושרי, שאני ממש ממש זוכרת, אז עם הבעיטה שהעירה אותי בחמש בבוקר. בטח דיברתי איתו גם אחר כך, בתור לרופא או באוטובוס או משהו כזה, אבל אולי גלשתי באינטרנט או שמעתי מוזיקה במקום. ואת הבעיטה והמשפט אני ממש זוכרת.

ועצוב לי, קצת עצוב לי שעם כל העבודה העצמית וכל ההתקדמות, החלק הזה עדיין נשאר מקולקל. מקבלת את זה, אבל עצובה.

שירהד1

Member
מנהל
כתבת מאוד נוגע ללב

קראתי, הזדהיתי, מאוד מאוד מאוד.
בהריון עם מעיין הייתי בחרדה אטומית (למרות טיפול בשיחות +טיפול תרופתי) ממש עד הרגע שהוציאו אותה.
והדיבור היחידי שדיברתי איתה בהריון היה: "בבקשה תראי נוכחות! נו! תזוזי! שאדע שאת שם!" זה היה אחרי שהתחלתי להרגיש תנועות. ולפני זה הדיבור היה: "בבקשה, בבקשה, בבקשה, בבקשה, בבקשה- בבקשה תהי/ה עובר תקין".

לא פשוט התהליך הזה. ממש לא פשוט.

מאחלת לך הרבה תנועות, הרבה בדיקות תקינות, וסוף טוב:)
שירה.

שירה דוד - מרפאה בעיסוק -
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים בעלי קשיים התפתחותיים ולקויות למידה.
מדריכה קלינית של מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות.
מנהלת פורום אובדן הריון.
09-7749028

אני נלחמת למען חויה מתקנת

לא רק בלידה חיה לעומת שקטה. בחויה מתקנת להריונות לא קלים שעברתי עם רוני ובעיקר עם אושרי, עם להתמודד עם עצמך בהריון מתפרקת לגורמים פיזית וקצת מאבדת ראש וזנב. והרבה מאוד השפעה שלילית על הזוגיות בהריונות קודמים. אז מעבר לזה שאני רוצה לצאת בידיים מלאות, לא פחות חשוב לי הריון בו אני נהנית מההריון עצמו ומתחברת אליו בלי כעסים נלויים ואשמות נלוות על מה קיבינימט זה עושה לי. ולנו. בין השאר כי אם חלילה קורה משהו להריון, אז חוית ההריון זה כל מה שישאר לי מילד הזה - כדאי שזה יהיה טוב.

nn0aa

New member
שפה מוכרת

אני קוראת את מה שאת כותבת כבר הרבה זמן. ומנסה להבין איך את מצליחה להיות כזו קולית. אני טבולה בחרדה. ברגע זה. אתמול.שלשום. אולי כמעט כל הזמן אם דעתי לא מוסחת. רק שתי בדיקות? קורצת מחומר אצילי? אני משתדלת לבדוק רק פעם בשבוע ולא תמיד מצליחה..
כל רגע אני בטוחה שזה הסוף. רואה איך ההודעה הבאה שלי כאם תהיה מבין מסך דמעות עבה. כל כך שמחה בשבילך ושמחה שאת נותנת להיסטוריה כזה פייט
&nbsp

זה נכון

אנחנו ממש מדברות מלחמה פה
וההתכוננות לבדיקה זה כמו להתכונן לקרב
הרבה יותר פשוט להתחמק מהקרב, אז בעצם זה לגמרי סוג של פחדנות

שירהד1

Member
מנהל
רגע, נועה!!!-

את בהריון?! ספרי משהו (או שסיפרת, ופספסתי?).

מנהלת פורום אובדן הריון.
09-7749028

יו, נכון!!!!!!! איזו טמטמת ממושכת, עד שלא קראתי את ההודעה של

שירה לא נפל לי האסימון!!!!!!!

nn0aa

New member
קשה לי לפתוח הודעה משלי - אז מתנחלת אצלך מאמארוני

אני די בעניינים, קשה לי אפילו להגיד שאני בהריון
מרוב שאני מפחדת כל הזמן שזה יסתיים
אני בקרוב אמורה להגיע לאמצע.. שזה די לא יאומן מבחינתי
כשכל בדיקה שעוברת טוב היא כמו נס (גם היום בדקתי..)
איזה כיף שאתן זוכרות אותי למרות שאני כזאת מעטה במילים..

שירהד1

Member
מנהל
לנועה- ברור שזוכרת אותך-

אני ממש מזדהה. גם לי היה קשה מאוד אפילו לומר שאני בהריון. המילה הזו, איכשהו, היתה יותר מדי חמקמקה ולא יאומנת בשבילי. אפילו לא לבשתי בגדי הריון...הסתדרתי עם טייצים, וחולצות שמתרחבות על הגוף, וכל מיני פטנטים שהתופרת שלי המציאה (כמו גזירת החלק העליון של מכנס והוספת גומי...).

אבל אני כן מעיזה לומר שאני שמחה עבורך, ומאחלת לך הריון תקין וסוף שמח ומאושר. את אמנם קרוב לאמצע, אבל אני כן אופטימית, וממליצה לך בחום בעתיד הלא רחוק להתייעץ לגבי מועד הלידה- בעיניי- לא יאוחר משבוע 37 (שבוע 37 זה אחלה, וכבר לא פגות). אני יודעת שאני מקדימה את המאוחר, אבל שימי את שבוע 37 כמטרה. זו לפחות ההמלצה שלי.

בבקשה תעדכני אותנו מה קורה איתך.

שירה.

מנהלת פורום אובדן הריון.
09-7749028

נועה

גם אני יצאתי מהארון שלא במכוון, באמצע ההריון, בפוסט של מישהי אחרת שנורא רציתי להגיב לה...
גם אני לא הייתי מסוגלת להכריז קבל עם ועדה על עוד הריון כשהסיכויים, במקרה שלי, היו ככ נגדי.

לאט לאט הזמן הזדחל ושרדנו עוד בדיקה ועוד משבר ובסוף לשמחתי הוא מתנדנד כרגע על הטרמפולינה ומתלונן לידי... זה קרה. הנס שלי נולד
.
מקווה שבקרוב אצלך שוב ואצל כולן פה...

דיבורי חרדות

יכולה להגיד לך שבאים בכל מני צורות
לפעמים הרגשתי כמוך. לא לעשות בדיקות, לא לחשוב להיות עסוקה כמה שאפשר
ולפעמים מרוב חרדה התקשתי לנשום, הלכתי בתק מסויימות עד הסקירה המוקדמת כל שבוע לבדיקה..
וכשהחלו התנועות. לפעמים כל 5 דק בדקתי ולפעמים יום שלם הדחקתי
זו מלחמה! אין דרך אחרת להגדיר זאת..
אך זו מלחמה אבודה מראש מבחינתי. כי איך שלא נסתכל על זה מי שעברה מה שעברנו לא יכולה להימנע מחרדות. לא משנה איך החרדה מתלבשת ובאיזו עוצמה היא שם. ולדעתי ברגע שמקבלים את זה המלחמה נעשיית פחות קשה. לומדים לחיות איתה.. יום יום שבוע שבוע. הסתכלות למרחקים קצרים.
הגעת לשבוע 15 שזה מעולה! יש את הסקירה עוד יומיים.. תדחיקי, תתעסקי בדברים אחרים,מה שלך עושה טוב ונכון עבורך.. העיקר לשרוד. ואם השאיפה שלך עוד להנות מזה ולחוותחוויה מתקנת אז בכלל אשרייך. אם יצליח שאפו ואם לא תקבלי גם את זה.. זו משימה קשה הריון לאחר אובדן .. בהצלחה רבה

Halfwaythere

New member
כל כך מזדהה

נדמה שהאובדן או האובדנית משאירים בנו שריטות עמוקות. זהו פצע פתוח, לפעמים יותר ולפעמים קצת פחות. אני חושבת שאצלי סף החרדה קצת פחת מאז שהתחילו התנועות באופן די סדיר, ועדיין, פוחדת לתכנן, פוחדת לפעמים לדבר או לכתוב אפילו פה. רק לא לעשות עין הרע, רק לא לשמוח מוקדם מידי. ובכל זאת מתקדמים. יום אחרי יום לאט לאט.
שרק יהיו לנו בשורות טובות וחג שמח!

orli12341

New member
החרדות נורמאליות לחלוטין

גם לי קשה לחשוב ולתכנן קדימה, אולי בהמשך בטח לא בשלב זה (שבוע 17)
יש לי עוד את המי שפיר לפניי שהחלטתי לעשות למרות שאני פוחדת מאד.
אני כבר לא צעירה כל כך (38 אוטוטו) ויש שני ילדים בריאים בבית תודה לאל אז מרגישה שכן צריכה לעשות את הבדיקה.

את מתנהלת ומתנהגת בסדר גמור!!
שיהיה המשך הריון מוצלח וחג שמח לכולן!!!

ככ מוכר ומובן!

כל מילה שלך מחזירה אותי להריון.
פחדתי נורא מבדיקות.
היתה לי סכרת ולא רציתי להיבדק כהריון בסיכון כי כל אולטרא סאונד עשה לי מתח נפשי נוראי...
לצערי משתפת שהחרדה והמתח גבו ממני מחיר קשה והיום אני לא אותו בן אדם...
כשאני מגיעה למצבים של לחץ זה יותר חמור.
אז לדעתי זה נכון למעט בבדיקות... זה מלחיץ בטירוף

שירהד1

Member
מנהל
אם הבנות- אם תרצי לפרט קצת-

מעניין אותי מה שכתבת, שהחרדה והמתח גבו ממך מחיר קשה והיום את לא אותו בן אדם. למה את בדיוק מתכוונת? במה זה בא לידי ביטוי כיום? במה בא לידי ביטוי השוני בך כאדם?

מנהלת פורום אובדן הריון.
09-7749028

הייתי פחות לחוצה

היום כל משימה מלחיצה אותי נורא...
להכין שבת, לגשת לעבודה חדשה,
לפני החג היה צריך להספיק הרבה מודעות ובאנרים, הייתי בסטרס לא נורמלי.
הבאנו מישהו שינקה את המטבח לפסח כי ממש נלחצתי מזה.
ממש כאבים בגוף מרוב מתח.
הייתי יותר אופטימית וקלילה

שירהד1

Member
מנהל
ואו! לא פשוט-

האם את קושרת את כל התופעות שתיארת למה שעברת, או לעומס החיים?
אולי מדובר על גם וגם. אין מה לומר- לגדל שלושה ילדים+עבודה+בית, זה הרבה יותר עמוס מלגדל שני ילדים+עבודה+בית.
זה עומס נפלא ובריא ואני מאחלת אותו לכל מי שרוצה, אבל עדיין- רמת העומס עולה באופן מאוד משמעותי. אני מרגישה זאת גם.

לי מאוד עוזר להכין לו"ז שבועי מפורט, ולתכנן בכל שבוע- אילו משימות נוספות אני לוקחת על עצמי- בבית, בעבודה, בהקשר לילדים. ארגון ותכנון זמן הם דברים משמעותיים, שיכולים לסייע בהפחתת הסטרס היום-יומי.

עוד נקודה למחשבה עבורך- חשבי מה מלחיץ אותך לגבי המשימות השונות?- שלא תספיקי? שלא תבצעי אותן על הצד הטוב שאת רגילה/רוצה/מתכננת?
ושוב- פירוט ופירוק כל משימה גדולה לתתי שלבים קטנים יותר- יכולה לסייע.

מנהלת פורום אובדן הריון.
09-7749028

מאוד מעניין

וגם עצוב לקרוא את מה שכתבת. כאילו שאת מתארת פוסט-טראומה כללית מהחיים. אני הייתי אומרת שתופעה של חרדתיות בהיקף שאת מתארת דורשת התייחסות. מתחברת למה ששירה כתבה לך, על לנתח בדיוק מה מפחיד אותך בכל סיטואציה, ובאמת לחשוב ולהתעמק מה יכול לעזור בהתמודדות עם לחץ. אם כי היות והתופעה היא כזו רחבה וכללית - רוצה לשאול אותך אם יש איש מקצוע כלשהו שמטפל בך? פרחי באך, שיחות שבועיות, רופא משפחה שהתייעצת איתו. ובעיקר אני אומרת את זה כי כשהגוף בסטרס אז זה כמו מערבולת ששואבת אותך וקשה לצאת בלי עזרה מבחוץ.
כי מעבר לזה שאת עצמך סובלת מהלחץ התמידי הזה, את בעצם מלמדת את הילדים שלך בדוגמא אישית איך מתמודדים עם סטרס. או איך לא מתמודדים. אין ספק שזה לא רק משפיע עלייך אלא על כל הסביבה.
ובעיקר בא לי לשלוח לך חיבוק ענקי.

למעלה